PDA

View Full Version : Petitie catre CC

neuronos
06-30-2010, 12:06 AM
Va propun urmatoare petitie de trimis catre CC referitor la decizia de neconstitutionalitate a reducerii pensiilor, mai ale s acelor speciale, adica clica lor !

Va rog sa veniti cu modificari si adaugiri , astfel incat sa ajungem la o forma finala pe care o vom semna si trimite individual conform legii !

- - - - - - - - - - -

Avand in vedere Constitutia Romaniei prin:

ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

ARTICOLUL 51
(4) Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii.

ARTICOLUL 56
(2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.

Petitie

Va rog sa justificati :
1. Neimplicarea in procesul de crestere a pensiilor fara a se fundamenta economic stabilitatea si sustenabilitatea.
Prin aceasta nu ati vegheat la respectarea pct 2 din Art. 56 de mai sus !

2. "c) pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale" - această prevedere a fost scoasă în afara legii de CC.
Prin aceasta incalcati flagrant ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

Cuantumul unei pensii nu este sustinut si platit de o hartie emisa de o mana de judecatori ci de surse financiare ale econmiei.
Cum puteti justifica plata unor pensii speciale si crescute artificial in detrimentul pensiilor echitabile !

Stefan B.
06-30-2010, 12:53 AM
Salutari!

Probabil trebuie accentuat faptul ca pensiile speciale nu sunt compatibile cu principiile constitutionale, promovand discriminarea. Eu cred ca o pensie nu ar trebui sa depaseasca dublul salariului mediu pe economie in NICI UN FEL!

Deceneu
06-30-2010, 01:34 AM
Si eu cred ca pensile trebuie calculate dupa aceeasi metodologie, respectiv pe baza veniturilor din intreaga perioada lucrata.
Calculul pensilor dupa metode de calcul diferite, care avantajeaza pe unii, este neconstitutional si discriminatoriu.

Un pilot sau unul care a lucrat la exploatari miniere radioactive, a avut salarii mari, perioada de contributie mai mica pentr uca a lucrat in mediu periculos, si e normal sa aiba pensia mai mare, corespunzator veniturilor, dar nu se justifica pensile calculate la valoarea veniturilor din ultimele trei luni pentru magistrati, si generali care nu au riscat nimic pentru ca au facut tot ce le-a cerut puterea.

Argumentul ca trebuie sa se plieze pe fondul de pensii nu se justifica.
Fondul de pensii depinde de numarul contribuabililor, si in Romania la cate societati s-au demolat , numarul contribuabililor a scazut.
Nu sunt vinovati pensionarii ca politicienii au guvernat prost. Sa-si reduca profiturile la firmele lor, sa cedeze din sumele pe care le paraziteaza.
Spunau la RTv ca sase firme de apartament au profituri de un miliard de Euro din comertul cu energie si guvernantii spun ca nu au ce face pentru ca sunt "contracte beton". Daca ei nu au ce face sa lase locul la cei care sunt capabili sa opreasca hemoragia.

Stefan B.
07-01-2010, 02:40 AM
deci, ce facem, ramane forma asta? eu personal doresc sa trimit, ca tanar la 33 de ani sunt ingrijorat ca trebuie sa platesc mii de euro pensii la fostii comunisti .Pentru CE? ca au furat si distrus Romania?

Overmind
07-01-2010, 11:13 AM
Nu aia au furat. Aia furau suruburi. Astia d-acu fura... vapoare, fabrici, etc.

Deceneu
07-01-2010, 10:13 PM
deci, ce facem, ramane forma asta? eu personal doresc sa trimit, ca tanar la 33 de ani sunt ingrijorat ca trebuie sa platesc mii de euro pensii la fostii comunisti .Pentru CE? ca au furat si distrus Romania?

Trebie facut un progrma politic sprijinit pe principii clare, cum ar fi urmatorul principiu.
- Comunistii au afirmat ca se plateste calitatea, cantitatea si importanta sociala a muncii.
Ei au acordat salarii mari la activistii de partid si la organele de represiune, care au aparat putere.
Cum puterea a fost indreptata impotriva tarii si a poporului, nu se justifica sa fie recompensati si dupa pensionare pentru activitate antipopulara si antinationala, asa ca se considera ca au avut o contributie medie pe economie si primesc pensia corespunzator acesteia, si in functie de perioada lucrata.
- Pentru viitor, daca se descopera ca functionarii au servit unul sau mai multe partide politice vor primii pensia minima pe economie, pentru ca astfel sa se descurajeze aservirea servicilor secrete, a magistratilor sau a altor functionari de catre partidele la putere.
- Daca se dovedeste ca functionarii au intermediat contracte ce au prejudiciat tara sau ca au avut cunostinta de asemenea fapte si le-au tainuit, nu vor primii nici o pensie pentru perioada cat au fost functionari de stat.
Sa se mai prevada ca actele de coruptie nu vor beneficia de prescriere.

Cu o asemenea tema, o organizatie se face cunoscuta si arata populatiei ce elemente trebuie sa ia in considerare la vot, deci face si culturalizare politica.
Se pot initia liste de semnaturi pentru un proiect de lege, sau sa se organizeze manifestatii pentru adoptarea unei asemenea masuri.

Fara astfel de prevederi coruptia si supunerea functionarilor de catre politic nu poate fi diminuata.

Deceneu
07-01-2010, 10:17 PM
Nu aia au furat. Aia furau suruburi. Astia d-acu fura... vapoare, fabrici, etc.
Aia care au aparat coomunismul sunt "astia" care au demolat societatile comerciale, au devalizat bancile si au taiat padurile sa nu le retrocedeze si sa pe vanda proprietarii particulari.

neuronos
07-02-2010, 12:11 AM
Mă scuzaţi că v-am „agitat„ , eu cerusem o să veniţi cu îmbunătaţiri sau opinii pentru o petiţie F4R !

Overmind
07-02-2010, 10:11 AM
Deciziile s-au luat deja. Orice petitie nu va avea nici un fel de efect.