PDA

View Full Version : Satul Fight4Romania. Dezvoltarea unui concept.

Stefan B.
06-19-2010, 05:28 AM
Iata o provocare pentru toti. Haideti sa gandim/vedem, daca am face cel putin teoretic - o comunitate auto-suficienta, in echilibru cu natura , echilibrata social si moral, ce si cum ar trebui facuta aceasta comunitate?

Va propun colaborarea in vederea creeri unui concept de comunitate. Satul sa aiba 10-15 familii (pentru a fi usor de initiat) , sa fie eficient organizat, si sa ofere omului care se alature o alternativa la zbucuimul si stresul cotitian modern. Auto-suficienta este cheia, deci cum sa ai nevoie de bani cat mai putini si totusi sa nu duci lipsa de nimic.

Trebuie sa ne concentram pe aspecte precum : infrastructura unei astfel de comunitati, energia, agricultura ecologica, organizarea sociala. Va rog sa va simtiti LIBERI sa va imaginati un astfel de mediu, iar in final sa adunam toate aceste idei intr-un document PDF, care sa ajute ORICE 10-15 familii sa se organizeze.

Astept sa vad pareri !
Stefan

ingrid
06-19-2010, 11:49 AM
stefan ideea ar fi excelenta, dar orice comunitate izolata poate deveni foarte usor tinta intunecatilor si pot foarte usor gasi motive de a o distruge. pot pretinde ca este vorba dspre o secta periculoasa pentru societate, ii pot face foarte mult rau in mass media si pot chiar invada cu trupele o asmenea locatie pe motiv ca submineaza autoritatea statului... nu gasesc ca este o idee buna sa ne adunam toti intr-un singur loc. daca vrem sa transformam lumea trebuie sa traim intre oameni si sa ne răspāndim ideile folosindu-ne pe noi insine ca modele. ce putem face este sa stabilim un model de viata comun pe care sa il aplicam fiecare acolo unde ne aflam... daca maimuta care isi spala cartofii s-ar fi izolat, masa critica ar fi fost atinsa mult mai greu deoarece nu ar fi avut cine sa ii urmeze exemplul! deci izolarea nu este deloc o idee buna! stii ce spune Iisus: Cine vrea sa traiasca intre oameni, trebuie sa ii slujeasca. Ce mod mai frumos de a trai poate sa fie decat acela de a te oferi ca exemplu, presupunand ca ai o morala si o etica impecabile si modelul este intr-adevar divin inspirat! :)

Stefan B.
06-19-2010, 12:25 PM
Nu este vorba despre izolare, si este un model pur teoretic, menit sa ajute grupuri mici pentru a se organiza eficient. Si nu poti raspandi un concept de echilibru cu natura daca nu exista oameni care practica acest echilibru si pot dovedi functionalitatea. Deci, ignorand numarul de oameni din aceste comunitati - poate fi 3 poate fi 30 de familii, ideea este de a gandi care este minimul de asigurare a unui trai civilizat, desi auto-suficient. Sper ca este mai clar acum! ;)

ingrid
06-19-2010, 12:27 PM
Nu este vorba despre izolare, si este un model pur teoretic, menit sa ajute grupuri mici pentru a se organiza eficient. Si nu poti raspandi un concept de echilibru cu natura daca nu exista oameni care practica acest echilibru si pot dovedi functionalitatea. Deci, ignorand numarul de oameni din aceste comunitati - poate fi 3 poate fi 30 de familii, ideea este de a gandi care este minimul de asigurare a unui trai civilizat, desi auto-suficient. Sper ca este mai clar acum! ;)

da, acum da! :) am crezut ca vrei s afacem un sat in care s ane strangem cei de aici... oricum suntem atat de diferiti :)))

Malasorte
06-19-2010, 02:33 PM
De fapt acest lucru ne-ar ajuta Ingrid. Pt ca fiind uniti si aflandu-ne unul langa altul ne putem ajuta si putem fi exemplu pt altii. Noi momentan suntem f imprastiati si desi incercam sa fim exemplu e mai bn cand suntem mai multi. Adica e greu pana gasesti a doua persoana care sa fie ca tine ca apoi e mai usor.Sau unde-s multi puterea creste.

ingrid
06-19-2010, 02:59 PM
De fapt acest lucru ne-ar ajuta Ingrid. Pt ca fiind uniti si aflandu-ne unul langa altul ne putem ajuta si putem fi exemplu pt altii. Noi momentan suntem f imprastiati si desi incercam sa fim exemplu e mai bn cand suntem mai multi. Adica e greu pana gasesti a doua persoana care sa fie ca tine ca apoi e mai usor.Sau unde-s multi puterea creste.

dar nu la un loc malasorte... cu exceptia celor din religia amish, care nu pot fi conderati un pericol nici de catre cei mai paranoici posibili, de cate ori a existat o comunitate diferita a fost distrusa sub diferite pretexte. asta in occident. in orient stiu ca nu este o problema si asemenea comunitati exista! dar in occident nu cred ca exista sanse!