PDA

View Full Version : Scrisoare de la BRD

Malasorte
06-12-2010, 02:38 PM
Am primi azi, o scrisoare de la BRD , ca imi expira cardul( asa si este).
Si imi ofera un nou card si aici citez:
Pe langa functionalitatile standard, veti beneficia de avantajele tehnologiei cip: un plus de inovatie si un nivel ridicat de securitate; cardul Dumneavoastra fiind prevazut atat cu banda magnetica cat si cu microprocesor incorporat.

Acum baga cip-uri si in card?! Daca spun ca e pt stocarea informatiilor facute cu card-ul, nu-i vad rostul pt ca ATM-urile deja fac asta. Deci mai mult ca probabil inca un microprocesor care sa iti urmareasca activitatea.

Overmind
06-14-2010, 05:33 PM
Zi-le pas.
Sa-ti dea card standard sau sa nu-ti mai dea.

Stefan B.
06-15-2010, 05:02 AM
Pai care e problema cu chip&pin devices din carduri? nu se pot citi din proxy, nu e tehnologie wireless.Overmind, daca poti sa imi explici care ar fi riscurile, eu am asa de 5 ani si nu stiam nimic rau de ele..

Overmind
06-15-2010, 11:08 AM
Pai nu de chip&pin devices / EMV era vorba, ci de d-alea cu RFID. Daca-i doar cip d-ala ca la cartela telefonica n-are nimic, dar sa nu fie cu RFID (ca d-astea se laudau ca baga).

Malasorte
06-15-2010, 12:25 PM
Ma batea gandul sa il iau sa vad de care, oricum eu nu efectuez tranzactii cu cardul, in mod clar cred ca os a renunt la serviciile acestei banci si am sa ma reprofilez pe banci mici de cartier saud e orash.