PDA

View Full Version : Mai multe datorii... inca un miliard!!

stefan_w
04-27-2009, 02:08 PM
Ministerele împrumută un miliard de euro pentru investiţii

Link original aici :
link Capital (http://www.capital.ro/articol/ministerele-imprumuta-un-miliard-de-euro-pentru-investitii-118944.html)

Se pare ca este vorba de inca 1 miliard. NU am detalii legate de dobanda etc. Iarasi vedem munca din viitor, cheltuita in PREZENT! Intrebarea este.. cine va munci in viitor pentru a plati cheltuielile din 2009??

vladibalan
05-02-2009, 01:58 PM
Vom munci tot noi. Se vorbeste deja de marirea varstei de pensionare. Eu am 27 de ani. Daca mergem in directia actuala, voi munci pana la 70-80ani sau chiar pana crap. Daca as munci pentru binele meu, al celor la care tin si al romanilor poate ca as face-o linistit. In momentul asta realizez ca voi munci pentru dobanzi si pentru "elita". Cu ce difera situatia de acum cu cea din 89? Poate forumul asta face una dintre putinele diferente :). Poate dupa 20 de ani ar trebui sa ne adunam pe 20 decembrie la Bucuresti din nou.

Stefan B.
05-02-2009, 08:05 PM
daca iesim pe la 70 la pensie.. nu? Inca 40 de ani sa fim jefuiti de politicieni! Oare peste 40 de ani vor continua sa dea vina pe "mostenirea comunista" ? Ma uit la Japonia, Germania - au fost ruinate total dupa razboiul mondial. Japonia a avut si 2 bombe atomice pe teritoriu, iar Germania a fost in ruina totala. Noi am mostenit un Comunism care cat de cat a facut hidrocentrale, centrale atomice, fabrici etc. Dupa 20 de ani trebuia sa fim un tigru al europei cu ce potential avem. Dar.. adevarul ca nu a fost Comunismul de vina, nici fesenismul, nici monarhia . Singura problema a fost si este CORUPTIA. Nu am nici o idee cum putem adresa asta din moment ce este deja un mod de viata in Romania .. :(

gushpi
06-11-2009, 07:05 PM
daca iesim pe la 70 la pensie.. nu? Inca 40 de ani sa fim jefuiti de politicieni! Oare peste 40 de ani vor continua sa dea vina pe "mostenirea comunista" ? Ma uit la Japonia, Germania - au fost ruinate total dupa razboiul mondial. Japonia a avut si 2 bombe atomice pe teritoriu, iar Germania a fost in ruina totala. Noi am mostenit un Comunism care cat de cat a facut hidrocentrale, centrale atomice, fabrici etc. Dupa 20 de ani trebuia sa fim un tigru al europei cu ce potential avem. Dar.. adevarul ca nu a fost Comunismul de vina, nici fesenismul, nici monarhia . Singura problema a fost si este CORUPTIA. Nu am nici o idee cum putem adresa asta din moment ce este deja un mod de viata in Romania .. :(

Ce sa fac daca imi dai apa la moara?!
Deci tot o conducere nemteasca ne trebuie si noua, de vrem sa iesim din rahat!!!
Dar sa stii ca nu un regim anume (EX. Comunismul) a construit centrala nucleara sau alte minuni ale tehnicii si nici fabricile!!! Acestea au fost construite datorita dezvoltarii mondiale...ca doar s-au construit in toata lumea (care nu a fost numai comunista ...)
Deci IDEEA (de starpire a coruptiei - cum zici tu) este o conducere nemteasca sau chiar japoneza - daca am suporta-o!!!

Cristian Calin
06-12-2009, 10:44 AM
Unde se duc banii imprumutati de la FMI?
Raspuns oficial : banii merg in rezerva BNR pentru sustinerea cursului valutar.
Cine sunt beneficiarii imprumutului FMI?
Raspuns oficial : populatia Romaniei, deoarece romanii au contractat imprumuturi bancare pentru diferite nevoi.
Cine sunt CEI MAI MARI beneficiari ai imprumutului FMI?
Raspuns oficial : -
Raspuns Fight4Romania : companiile politicienilor si ale apropiatilor acestora. Este mai mult decat evident ca in timp ce omul obisnuit are in medie o datorie la banca de cateva mii de euro, companiile mafiotilor din Romania au luat imprumuturi de milioane de euro din bancile austriece cu filiale in Romania. Prin urmare, adevaratii beneficiari ai imprumutului FMI sunt politicienii si ocrotiti acestora deoarece in timp ce companiile lor incaseaza lei, imprumuturile lor sunt in euro. Prin urmare, daca cursul valutar ar fi crescut, multi dintre milionarii de carton ar fi dat faliment.
Acum am inteles de ce nici un politician din parlamentul Romaniei nu a fost impotriva acestui imprumut.