View Full Version : Posibilitati de reducere a facturii de energie
PRETOR2000
06-04-2010, 02:57 PM
Iata ce am gasit pe ici pe colo:
http://www.tesscop.com/index.asp?lang=2&gclid=CNL0wKGQhqICFQYeZwode3KiWQ
-nu am gasit pretul de livrare, dar consumul este extrem de mic pentru lumina pe carte o da.
Stefan B.
06-04-2010, 05:34 PM
hey,
Eu am primit nenumarate observatii atunci cand postez surse de inforatie in engleza fara sa mentionez faptul ca sursa nu este in limba Romana :) . Cred ca e o idee buna sa mentionam limba in care este scrisa sursa de informatii.
Legtat de site - e super. Becurile cu LED au intrat in vanzare de 1-2 ani , insa pretul este inca prohibitiv. Lumina emisa este mai sanatoasa decat la becurile economice clasice, ne-fiind afectate de oscilatiile electromagnetice (fregventa) din circuit.Aceste becuri sunt excelente si la durata de exploatare , reusind sa treaca de 50 000 de ore de exploatare. (comparativ cu 800-1000 de ore la becul normal inainte sa se arda) .Categoric este solutia obligatorie pentru cei care doresc sa locuiasca off-grid.
Iata cu ce pret vinde e-bay m becurile cu pricina (Engleza)
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=LED+bulb&_sacat=See-All-Categories
PRETOR2000
06-05-2010, 12:37 AM
I-mi cer scuze de la cei pe care i-am suparat,dar sunt nou pa F4R asa ca am bagat la cap si o sa ma conformez(ca sa nu fie suparati prea tare nici eu nu stiu engleza ,dar incerc sa ma descurc,sigur ca asta nu ma absolva de boacana facuta).In alta ordine de idei ce o sa mai gasesc interesant o sa postez ca sa vada si ceilalti.Mai gasisem o data un sit american unde aveau becuri cu leduri la pretul de 72 dolari ,durata de viata 50.000 h,consum 21W,luminozitate 5000 ln. Ceea ce insemna o durata de exploatare toretica de 10 ani (50.000 h:8760 h/an~5,7 ani de functionare 24/24 *2=11,4 ani de funct.12h/zi) cu un consum de numai 76,65 KWH/an ceea ce face ca acest bec sa fie cumparat si la acest pret ,tinind cont de consum scazut si perioada de folosinta.Vreau sa te interesezi pe la tine daca exista posibilitatea de achizitie a unei instalatii cu celule fotovoltaice pt.producerea energiei solare la preturi de fabrica cu puteri cuprinse intre 3000 si 4000 de kwh.Daca mai fac prostii te rog sa ma atentionezi pentru a le repara ,este primul forum la care particip si mai dau in gropi.Pe curind.
Stefan B.
06-05-2010, 01:42 AM
Salutari! Esti sigur ca vorbesti de 3000-4000 de kw ora? Sau de 3000 - 4000 watts? Cei mai mari producatori la ora actuala sunt in China , si preturile zic eu sunt foarte bune .In general te orientezi undeva la 3-3.5 euro per watt de panou solar. Insa nu trebuie sa uitam , depinde si cum alegi sa stochezi acel curent: bateriile sunt scumpe, apoi ai nevoie de incarcatoare speciale si desigur de asa-zise invertoare care transforma voltajul in voltaj folosibil de catre consumatorii casnici (220 v) .
Daca ai gresit si ai vrut sa spui 4000 watts ora , deci undeva la 15 000 de euro cu tot echipamentul aferent. As recomanda insa un hibrid de solutii , adica vant si panouri solare. Vantul bate si noaptea , ceea ce da ceva continuitate. Microturbinele sunt foarte ieftine, 2 KW se pot lua cu 1500 de euro. restul de 2 KW se pot face din panouri solare. Sunt idei interesante. Programul cu "casa verde" insa a fost mort din nastere..
PRETOR2000
06-05-2010, 02:20 AM
Da ai dreptate 3000-4000 de w,oboseala de la serviciu.Da turbinele eoliene sunt bune ,dar in oras sunt inpracticabile.Deci sa inteleg ca nu exista sisteme ce ai putea sa le iei la pret de fabrica.Panourile solare pot fi eficiente si noaptea,iar la eoliene se poate folosi si alt agent de miscare ,dar nu pot experimenta fiindca nu am o turbina,iar ca sa fac e una e cam greu cind nu ai ce i-ti trebuie.Am ceva in cap si pe baza de magneti din neodynium,un dispozitiv a lui TESLA.Cred ca pina la urma o sa activez si eu sistemul pentru voce.
Stefan B.
06-05-2010, 03:55 AM
Depinde , chiar si la bloc sunt unele posibilitati. Uita-te la chesita asta:
(engleza)
http://www.youtube.com/watch?v=8MQaT9EbMDQ
Stefan B.
06-05-2010, 03:57 AM
iar in locul scumpelor panouri solare se poate folosi un sistem Sterling:
http://www.youtube.com/watch?v=b07mXXBLayU