PDA

View Full Version : Apel catre cei din afara Romaniei

PRETOR2000
06-04-2010, 12:58 PM
Rog pe cei care se afla afara din tara si care doresc,sa furnizeze informatii cu privire la pretul utilitatilor(apa,gaze,electricitate), pe unitatea de timp(o luna),ca anotimp (iarna si vara-asta se poate numai daca pastrati facturile din timpul iernii) si exprimate in unitati de masura specifice pentru fiecare utilitate in parte.Eu sunt din BUCURESTI si nu am cum sa ma informez de aici.Sper ca cererea mea sa nu fie ciudata,dar de ceva timp cei de la gaze au schimbat modul de exprimare a cantitatii consumate de la metrii cubi la kilovati ora,iar de putin timp se face plata anticipata pe un numar de unitati de consum aparente cu citire la 3 luni unde se face reglajul real pe unitatea de timp.Ceva aici este cam ciudat,pentru ca am vaga impresia ca platesc cam mult.In primul rind platim aiurea pentru ce este al nostru prin litera legii CONSTITUTIEI ROMANIEI (trebuie sa platim doar serviciul de stocare si transport catre noi, plus gazul natural din import) insa cei de astazi ne-au vindut resursele ca occidentalii sa ne saraceasca prin pretul gazelor,iar ei sa se imbogateasca si in acelasi timp sa faca decapitalizarea tarii prin scoaterea profitului(furtul banilor care nu li se cuvin).O alta modalitate de furt ce este inclusa acum in pret s-a facut prin aceasta trecere de la unitatea de consum--metru cub-- la --kilovat ora(ce exprima puterea calorica a gazelor).Aici este o mare mirsavie a "civilizatorilor" pentru ca se face un amestec de gaze din intern, adica 2/3 ce au putere calorica superioara si un pret de cost scazut cu 1/3 gaze aduse din Rusia ce au putere calorica inferioara insa care costa mai mult conform cererilor U.E. NORMAL EREA SA SE RAMINA LA METRI CUBI SI COMPONENTA PRETULUI SA FIE FORMATA DIN 2/3 INTERN CU 1/3 EXTERN,INSA IUDEII AU GASIT MODALITATEA DE FRAIERIRE A ROMANILOR PRIN ADOPTAREA ACESTEI NOI UNITATI DE CONSUM KILOVATUL ORA ,CE NU MAI DA POSIBILITATEA SEPARARII COMPONENTELOR INTERNA SI EXTERNA,BAGIND SI CE SE EXTRAGE DIN INTERN LA ACELASI PRET CU CE VINE DIN EXTERN.Acum a aparut si aceasta faza cu anticipatia consumului, unde cred ca se ascunde o chichita ce le ofera javrelor posibilitatea unei noi modalitati de a ne fura.Aceasta modalitate se insumeaza cu pretul actual.Nu am descoperit cum fac,dar eu de astazi incep sa citesc contorul in fiecare zi ca sa vad consumul lunar caci am o banuiala.Va multumesc anticipat.Mentionez ca ceea ce gasesc va fi folosit in folosul tuturor. ( Scuze m-am grabit si am scris in thread ROMINIEI cu litera mica si am vazut mai tirziu ,nu stiu cum pot corecta.Voi fi mai atent pe viitor.)

Stefan B.
06-04-2010, 05:52 PM
Salutari!

Nu sunt sigur ca e rea ideea cu KW/ora, asa este si in Anglia (unde locuiesc) . Acum depinde daca sunt cinstiti in efectuarea calculului . Cand platesti pe metru cub, tehnic platesti indiferent de calitate, nu ? Dar ca si KW ora , platesti energia pe care o primesti, nu metrii cubi deci cel putin teoretic ar trebui sa fie mult mai bine atunci cand se lucreaza cu gaze de putere calorica diferite.

Eu locuiesc in Anglia , dar aici am incalzire cu curent electric. Tariful este diferit noaptea de ziua, noaptea platesc echivalent la 5 centi per KW iar ziua cam 15. Avem calorifere speciale care se incing noaptea iar apoi ziua incet-incet dau caldura "ieftina" de noapte .In general izolatiile termice sunt foarte bune aici , si astfel ajung sa platesc poate cam 140-150 de euro pe luna de iarna curentul (folosit la incalzire, gatit etc) , fara a face economie in vre-un fel. Suprafata incalzita e cam de 100 m2 (casa cu 2 dormitoare , sufragerie , bucatarie , hol si scara de acces la etajul cu dormitoarele). Din cate stiu eu gazul este mai ieftin per KW dar nu avem in regiunea mea, fiind in proximitatea unei centrale atomice.

PRETOR2000
06-05-2010, 01:18 AM
Multumesc pentru corectare la thread.Pai daca cota de consum este formata din 2 COMPONENTE si anume: 2/3 gaze din intern ce au pret la zi de 160 $/1000 m cubi si 1/3 gaze din import ce au pret de zi 330$/1000m cubi acesta din urma avind pret mare si putere calorica scazuta fata de al nostru.Asa ca am impesia ca se amesteca cu al nostru si apoi ne este vindut nooa la pret de 330$/1000 m cubi ca sa nu-ti mai spun ca amesteca acest gaz ,cu gaze ce ard dar dau o putere calorica mediocra insa invirt contorul ca si cum ai consumat gaz bun."CIVILIZATORII" cind au facut contractul de preluare de la stat au avut grija sa omita asigurarea aparatelor de masura in kwh ,asa ca se citeste normal contorul si pe hirtie se face transformarea din m cubi in kwh(adica 1m cub=cu o medie de 10,663 kwh fara ca eu sa pot controla calitatea gazului, decit daca as avea acel aparat ce masoara gazele in functie de calitatea lor, pe care l-au omis la contract).Pai la ce platesti tu acolo e o diferenta ca de la cer la pamint fata de noi care platim mai mult -avind in vedere suprafata utila,valoarea salariilor si pretul care paradoxal este mai mic ,dar ne face sa platim mai mult fata de voi.