PDA

View Full Version : Continuare articol despre Codex!

ingrid
05-24-2010, 08:14 PM
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6285... are si un film documentar foarte interesant ... pentru cei care nu il stiu :)

doareu
05-25-2010, 10:13 AM
in revista Lumea misterelor este un articol interesant cu privire la acest Codex si voi cita ceva destul de neplacut, " In fine, s-a spus ca prevederile Codexului se aplica de la 31 decembrie 2009. Eronat ! Aceasta a fost defapt data de la care s-a implementat Directiva Europeana a Suplimentelor Alimentare, ratificata in iulie 2005, si nu este legata direct de Codex. Aplicarea prevederilor Codexului Alimentarius va incepe abia in 2012, an despre care se discuta si asa o multime de lucruri" Asa ca cei care se gandesc ca am trecut in 2010 si inca nu ne`a bagat sula`n coaste cu aceasta implementare a Codexului ar trebui sa mai reflecte.........

ingrid
05-25-2010, 12:29 PM
in revista Lumea misterelor este un articol interesant cu privire la acest Codex si voi cita ceva destul de neplacut, " In fine, s-a spus ca prevederile Codexului se aplica de la 31 decembrie 2009. Eronat ! Aceasta a fost defapt data de la care s-a implementat Directiva Europeana a Suplimentelor Alimentare, ratificata in iulie 2005, si nu este legata direct de Codex. Aplicarea prevederilor Codexului Alimentarius va incepe abia in 2012, an despre care se discuta si asa o multime de lucruri" Asa ca cei care se gandesc ca am trecut in 2010 si inca nu ne`a bagat sula`n coaste cu aceasta implementare a Codexului ar trebui sa mai reflecte.........

Dragule, persoana care a scris articolul habar nu are ce spune. Cunosc textul ca l-am primti pe email de mai multe luni! dar este gresit! Codexul a intrat in vigoare atat cat este deja dezvoltat. pentru tine chiar nu inseamna nimic faptul ca pe multe produse apare acum numele Codexului? Cat despre standardele lui, ele deja sunt folosite ca referinta in arbitrajele comerciale ale OMC... E-adevarat, multe aspecte sunt inca in discutie, dar ceea ce este deja stabilit este luat in considerare! cititi toate acele texte in engleza pe care le-am citat si dupa aceea vorbiti! Codexul este cu atat mai periculos cu cat este mai insidios! Sigur ca nu poate sa vina brusc si sa iti spuna: de maine nu mai ai voie sa mananci nimic! S-ar starni revolte! O sa o faca discret, cu magazinele de vise care trebuie inchise, cu prostii emise despre miere, cu tot felul de chestii, articole despre problemele pe care le trezesc suplimentele alimentare, etc... brusc, din ianuarie 2010, am ramas socata sa constat, internetul e plin de articole impotriva suplimnetelor alimentare si plantelor! crezi ca e intamplator? tu stii ca acum se discuta frenetic la intalnirile Codexului stabilirea si adoptarea unei abordari globale privind atitudinea pe care trebuie sa o aiba oamenii vis-avis de sanatate si diete? ce treaba au ei sa stabileasca asa ceva? mai informati-va frate inainte sa vb... se trezeste unul ca spune ceva si credeti imediat! e-adevarat, adevarul e mai greu de vrezut si mai greu de suportat.. mai bine sa ne culcam cuminti pe o ureche si sa visam ca suntem in siguranta! ei bine eu refuz!
deci fiecare crede ce vrea, eu nu am chef sa stau cu mainile in san si sa astept sa fie prea tarziu! inca este posibil, datorita faptului ca atat de multe lucruri au iesit deja la suprafata si lumea stie mult mai mult decat ar fi vrut ei, ca sa oprim acest codex! dar pentru aceasta trebuie sa fim cat mai bine informati! mai bine reflecta mataluta la ce am spus! :)

doareu
05-25-2010, 01:46 PM
hei, dar nu trebue sa te alarmezi, am vazut etichetarea multor produse cu acest Codex, eu am spus doar un punct de vedere scris doar intr`un ziar......ideia este ca ma`m mirat, au zis astia ca intra in vigoare acest Codex de a 31 decembrie si am vazut ca plafarele inca mai sunt in picioare. As fi frut sa stiu cum pot conserva mai bine anumite seminte de plante care inca se mai gasesc prin locuri uitate de lume.........la un momendat aveam o ideie tampita....sa imi iau niste ghivece de flori din acelea mai lungi si sa pun in loc de flori....marar, fac asa un fel de etajere suprapuse numai cu marar......

Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a iniţiat un proiect de Ordin al Preşedintelui ANSVSA, prin care se reglementează funcţionarea tārgurilor de animale vii, provenite din gospodăriile populaţiei.

Prin această nouă reglementare se doreşte deschiderea de spaţii cu dotări adecvate, aflate sub permanentă supraveghere sanitar-veterinară. Astfel, se va realiza un comerţ cu animale vii, sănătoase, īn condiţii de legalitate. De asemenea, se va realiza o monitorizare sanitar-veterinară mai eficientă a mişcărilor de animale, īn scopul prevenirii apariţiei sau īmpiedicării răspāndirii unor boli la animale, care pot avea consecinţe economice grave sau pot pune īn pericol sănătatea oamenilor.

Pentru a funcţiona, un tārg de animale trebuie să fie autorizat sanitar-veterinar şi să beneficieze de supraveghere sanitar-veterinară de specialitate (este obligatorie īncheierea unui contract īntre administratorul tārgului şi un medic veterinar de liberă practică). Īn cadrul acestui loc special amenajat se va permite numai accesul animalelor identificate şi īnregistrate, īnsoţite de documentele sanitar-veterinare potrivit legii.

ingrid
05-25-2010, 04:44 PM
Scuze, dar asa cum ai dat citatul, parea ca ultima fraza iti apartine ! :)aceeasi idee mi-a venit si mie cu mararul si legumele... nu e deloc stupida ideea. ma gandeam sa imi inchid balconul si s aimi fac niste rafturi de o aprte si de alta si in partea de jos, ma rog peste tot unde s epooate pune un raftulet si acolo sa cultive diverse plante! : cred ca e foarte reaslizabil! :) oricum, e cazul s aincepem s afacem rezerve de seminte curate, pentru ca se pare ca in curand piata va fi inundata de produse modificate genetic. rosiile vad ca nu mai sutn demult rosii... norocul meu ca sora-mea are gradina, dar poti s astii care soiuri sunt si care nu sunt modificate genetic?
Cat despre ce ai spus mai departe, o sa preiau in articolul urmator si niste filme documentare foarte interesant care vb despre toate aceste aspecte...