PDA

View Full Version : Organizare

Deceneu
04-24-2010, 11:07 PM
Va salut cu prilejul primului mesaj

Am vazut multe forumuri murind din cauza unei proaste perceptii a libertatii de exprimare, motiv pentru care nu cred in succesul unei intitative care se bazeaza pe filozofia libertatii sindicale.

Eu sunt adept disciplinei in baza unui regulament.
Sunt adept al exigentei si adversar al vehementei.
Ideile se apara cu argumente nu cu vehementa.
Nu pot fi schimburi de idei fara un minim respect, si cum exista multe persoane lipsite de respect, ele trebuie sa stie ca suporta sanctiuni.
Sanctiunile trebuie sa fie graduale cu avertismente, cu aruncarea la gunoi a injurilor si calomniilor si cu sanctiuni pe o perioada de timp sau definitiv daca persoana are intentii clare sa "bruieze" comunicarea.

As propune la baza regulamentului sa stea

“Regulile polemicii civilizate” – (Oxford University)

1. In orice polemica stiintifica, sociala sau politica, discutia trebuie sa se rezume la schimbul de idei care au contingenta cu problema respectiva.
2. Partile aflate in polemica folosesc drept argument fie teorii stiintifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante in ce priveste problema discutata.
3. Partile nu au dreptul sa aduca in discutie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirma, nici nu confirma validitatea ideilor pe care le sustine.
4. Partile nu au dreptul sa puna in discutie motivele care determina atitudinea ideatica a adversarului, deoarece acesta abate discutia de la problema in sine.
5. Etichetarea adversarului prin mentionarea scoli de gindire, clasei sociale, organizatiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte, constituie o īncalcare a regulilor polemicii si dezvaluie slabiciunea lipsei de argumente.
6. Intr-o polemica civilizata conteaza numai argumentele invocate de adversar ca individ si nu ca membru al unei scoli sau organizatii. Nu ai dreptate pentru ca esti ginditor materialist, patron sau laburist, ci daca argumentele tale sunt convingatoare sau nu.

Pentru a face mai usor de urmarit as propunere organizarea forumului in urmatoarele sectiuni si subsectiuni
- Organizare interna

- discuti despre statut si regulament de organizare
- doctrina si principii (care odata stabilite nu se mai pun in discutie)
- discuti despre strategie, management, organizare teritoriala si finantare

- putere politica si relatile intre ele (atributii)

- constitutie
- guvern
- justitie
- presedentie
- adminstratie locala

- institutii si comunicare

- servicii secrete
- statutul functionarilor publici
- mass-media

- Politici publice
- politici sectoriale ( agricultura, industrie, invatamat, sanatate etc..)
- agricultura
- industrie, servicii, turism
- invatamant si sanatate
.. etc
- Regii si fonduri de investitii la care statul este actionar majoritar

- Diverse

O observatie pentru site. Fondul neagru nu-i deloc atractiv si nici nu stimuleaza optimismul, dimpotriva.

ingrid
04-24-2010, 11:59 PM
mama prima postare si deja impui reguli.. suna cam nazist! :):)) ce treaba ai tu sa impui reguli aici? te-a rugat cineva ceva? :)) personal, ma enerveaza oamenii care cred ca respectarea regulilor e un mod de viata! du-te frate in alta parte .. ai nimerit gresit!

enimPatria
04-25-2010, 12:16 AM
mama prima postare si deja impui reguli.. suna cam nazist! :):)) ce treaba ai tu sa impui reguli aici? te-a rugat cineva ceva? :)) personal, ma enerveaza oamenii care cred ca respectarea regulilor e un mod de viata! du-te frate in alta parte .. ai nimerit gresit!

ingrid acest om s-a chinuit pentru aceste reguli, eu il sustin.... ai atacat agresiv un om care abia a venit pe site, Urat Din Partea Ta. .... si apropo nimeni nu roaga pe nimeni sa vina cu ideei , ele vin de la sine. ps: Deceneu te sustin , imi place cum gandesti. Numa bine!

Deceneu
04-25-2010, 01:03 AM
@enimPatria Multumesc de incurajare.
Nu am vazut mesajul lui ingrid, probabil l-a sters, semn ca a considerat ca a fost o eroare.

@ingrid - disciplina este de doua feluri,
- una militara (nazista si comunista) cand oamenii se supun superiorilor, si
- alta democrata cand oamenii se supun legilor, regulamentelor sau in lipsa lor se supun majoritarii.

Unde nu-i disciplina (organizare) este debandada (haos).

Stefan B.
04-25-2010, 03:56 AM
Grupurile tind sa se auto-organizeze , deci va fi ok :) faptul ca dv veniti cu un set de reguli tocmai arata ca exista tendinta naturala pentru echilibru . Insa pentru moment acest forum nu are uneltele necesare pentru a valida sau invalida propuneri in mod democratic :) si sper ca acestea sa fie dispobibile de pe 4 Mai.

Stefan

neuronos
06-26-2010, 10:54 AM
Tu scrii si pe www.decantare.wordpress.com ?

Este necesara disciplina si cred ca o gasim destul de des in societate !

Deceneu
06-26-2010, 02:14 PM
Exista doua feluri de disciplina una de tip militar si alta liber consimtita reglementata prin acte normative.
In politica si in viata sociala functioneaza disciplina reglementata prin legi si regulamente, nu functioneaza disciplina militara in care sefii decid dupa cum le dicteaza interesele sau intuitia si subordonatii se supun.
Diciplina militara si a celei din societatile comerciale nu sunt discipline democratice si au alte ratiuni. Acolo esti platit sa executi niste proceduri si dispozitii.
In politica si in viata sociala nu esti platit, dimpotriva contribui cu resurse de timp si financiare.

Overmind
06-28-2010, 12:43 PM
De acord cu Deceneu referitor la disciplina. Daca nu exista disciplina, nu se poate crea nici o structura stabila.
Niste reguli minime de disciplina trebuie sa existe in orice comunitate. Ele se pot adapta si extinde in functie de necesitati, dar de existat tre' sa existe.

ela
06-28-2010, 04:43 PM
A r putea cineva da niste reguli generale de disciplina ?

Overmind
06-29-2010, 11:26 AM
Cateva au fost deja spuse. Am putea contribui fiecare cu propuneri. Avand in vedere ca inca forumul nici macar nu are un regulament pus la punct, chiar ar fi necesar.

Deceneu
06-29-2010, 08:10 PM
Tu scrii si pe www.decantare.wordpress.com ?

Este necesara disciplina si cred ca o gasim destul de des in societate !
Abia acum am vazut ca era o intrebare.
Da, eu sunt pe blogul www.decantare.wordpress.com !

Ar putea cineva da niste reguli generale de disciplina ?
Pentru polemici am sugerat reguli in prima postare.

Pentru forum pot fi surse de inspiratie si regulamentele altor forumuri.
Spre exemplu divagatile de la subiectul discutat- off-topic- se sanctioneaza pe alte forumuri.
Se sanctioneaza deschiderea unui subiect cu o tema identica sau similara.
Sigur subiectul poate fi reluat daca topicul a ajuns foarte mare si greu de urmarit, dar atunci e bne sa se faca un rezumat si sa se redeschida pentru a clarifica punctele in divergenta.

Overmind
06-30-2010, 11:48 AM
Aici n-am dorit sa aplicam astfel de sanctiuni, dar se pare ca, dupa cum se comporta unii (se stiu ei care), a devenit necesar asa ceva.