PDA

View Full Version : Tunul menit sa distruga viitorul Romaniei ?

Stefan B.
04-16-2010, 03:51 AM
Am mai vorbit saptamana trecuta despre tunul care se pregateste meticulos de catre ministerul turismului. Iata astazi vorbim despre un alt tun , de data asta cu consecinte foarte grave pentru viitorul Romaniei , si anume despre tunul in domeniul energetic:

Guvernul vrea să îşi vândă pe bursă acţiunile deţinute la Petrom, dar şi pachete din titlurile pe care le are la alte companii listate, precum Transelectrica ori Transgaz, sau care vor fi listate, printre care Romgaz, subsidiare ale Enel şi E.ON, şi va exercita opţiunea de vânzare a titlurilor deţinute la companii energetice privatizate, estimând încasări de peste un miliard euro.

Sursa:
http://www.capital.ro/articol/statul-vrea-sa-iasa-din-actionariatul-petrom-si-vinde-din-romgaz-134038.html

Daca multi va aduceti aminte, inainte ca Romania sa apeleze la FMI pentru imprumutul numerelor din calculatoarele FMI (pe care noi le numim bani, dar sunt doar niste numere create din nimic) , o delegatie FMI a venit in Romania si a fost interesata in particular sa evalueze si investigheze participatia statului in sectorul energetic Romanesc. Atunci avertizasem ca FMI va imprumuta numere Romaniei (ok, bani), dar ca de fapt doreste distrugerea secotrului energetic si transferul a ce a mai ramas spre corporatiile agreeate de ei. Iata ca acum se apropie acel moment - a venit timpul ca FMI sa colecteze bonusul.

De ce este grav? poate nu pare esential acum, insa avand in vedere ca in subsolul Romaniei mai este petrol pe 8 ani (si chiar si ala furat in mare parte de Patriciu) iata sursele existente de energie si rezteaua de distributie devine esentiala. Intr-o lume a viitotului, fara petrol - cine controleaza reteaua de distributie a energiei electrice va controla statul, politicienii, sursele de hrana si mai ales oamenii. Acest lucru distruge posibilitatiile viitoare de dezvoltare economica, asigurand lipsa de competitie pentru clienteala FMI.

tendinta care se asteapta la nivel mondial este aceea de aparitie a micilor producatori de energie (din resurse regenerabile) . Insa aceasta energie produsa in micro-unitati de productie, nu va putea fi vanduta in retea fara a da comision celui care va cumpara reteaua. Astfel viitorul Romaniei va putea fi controlat fara eforturi de catre mafia FMI sau ce pion aleg ei sa foloseasca in Romania.

Probabil asta este la fel de grav - daca nu chiar mai gra - cum a fost si imprumutul FMI. Se intampla sub nasurile adormite si amortzite ale Romanilor din ce in ce mai nepasatori fata de viitorul lor, a copiilor lor si al Romaniei .

Stefan

Overmind
04-16-2010, 03:22 PM
Statul vinde tot si apoi isi pune palma-n c*r si sta si se uita.
Asta e... s-a vrut privatizare...privatizare s-a primit. Ca prin asta se distruge de fapt orice economie cat de puternica e alta poveste.

Stefan B.
04-24-2010, 08:25 AM
Imi place ce motto ai! Poate reusesti sa faci un generator cu overunity si salvezi pe toata lumea :D asa pot sa se spele pe cap cu centralele lor cumparate de mafia politica ;)

Overmind
04-27-2010, 11:35 AM
Realizarile importante tehnologice nu se accepta pe piata. Si asta nu-i d-acum la nivel mondial, e de foarte mult timp.
Romania ar putea fi alimentata doar din generatoare eoliene si acvatice ...doar ca se prefera centralele nucleare (se va mai face una teoretic).