PDA

View Full Version : Depresia nervoasa nu este o boala?

sorin61
03-27-2010, 11:15 PM
Am avut recent o problema in familie, mai exact fiica mea a inceput sa se comporte ciudat, fiind din ce in ce mai putin "prezenta" in discutiile cu noi si cu prietenii ei. Are 21 de ani, asa ca nu mai e vorba de problemele adolescentei.
Incet-incet a inceput sa nu mai raspunda de loc la discutii, doar sa stea intr-un loc, fara sa faca absolut nimic, ziua intreaga. La foarte rarele intrebari la care a raspuns a spus ca a luat niste droguri sau a fumat ierburi.
Numai ca la analizele facute nu a reiesit nici un fel de intoxicatie datorata vreunui drog. Am fost cu ea la psihiatrie si la psihologie, dar rezultatele au fost nule - a fost vorba de discutii lungi (asa zise discutii, pentru ca nici medicii nu reuseau sa scoata nimic de la ea). Urmatorul pas era internarea in spitalul de boli psihiatrice, cu tot ce inseamna tratamentul psihiatric - medicamente calmante sau alte substante care oricum nu au insanatosit pe nimeni.
Si atunci mi-am amintit un documentar pe care-l vazusem cu cateva luni in urma, se numeste Food Matters, este usor de gasit pe orice torrent (folositi www.torrent-finder.com) iar subtitrarea este disponibila in romana pe site-urile romanesti de subtitrari (de exemblu www.subs.ro). Documentarul este gratuit, asa ca nu incalc nici un copyright prin divulgarea acestor detalii.
Potrivit medicilor din documentarul amintit majoritatea bolilor si tulburarilor sunt cauzate de o alimentatie incorecta, care duce la lipsa de vitamine si aminoacizi in organism. In mod deosebit, era mentionat un caz al unei femei care suferea de o depresie nervoasa severa, pur si simplu statea la colt (lucru care semana foarte bine cu ceea ce se intampla cu fiica mea - nu mai era prezenta in discutii de loc) iar dupa tratamente psihiatrice fara rezultat, rudele disperate au mers la un nutritionist, care le-a recomandat vitamina B6 in doze foarte mari. Rezultatul raportat de medicul respectiv a fost ca femeia si-a revenit si s-a integrat din nou in familie,revenind la normalitate. Cand rudele au mers la psihiatru si i-au explicat ce au facut si rezultatul, acesta a fost de parere ca administrarea de vitamina B6 pe termen lung poate avea efecte foarte negative, asa ca trebuie sa inceteze administrarea acesteia. Familia a respectat recomandarea, si femeia s-a intors la colt.
Asa ca am ajuns la concluzia ca nu am de pierdut nimic daca incerc si chestia asta. Am inceput sa ii dau Magne B6 de doua ori pe zi, dimineata si seara (nu o doza foarte mare, ca in exemplu, dar oricum dublu fata de doza recomandata in prospect). Au trecut doua saptamani in care fata a inceput sa isi revina incet-incet, pentru ca acum sa fie intr-o stare incredibila - practic este o fata normala, ba chiar ceva mai mult decat era inainte, intrucat a inceput sa citeasca literatura beletristica (!!) ceea ce nu se intampla pana acum.
Presupunerea mea este ca a fost vorba de o avitaminoza provocata de o alimentatie total dezechilibrata - cei care au copii in jurul varstei de 20 de ani stiu despre ce vorbesc, numai chips-uri, hamburgeri si napolitane. Sper ca in continuare sa nu mai ajungem in aceasta situatie, pentru ca acum a inceput sa manance regulat si mancare normala, la masa cu noi.
Ceea ce am prezentat aici nu este un indemn la renuntarea la medicina recunoscuta - nu va luati dupa mine ca sa aveti pe cine da vina - ci un semnal de alarma pentru aceasta medicina, care face orice altceva decat sa se intereseze de binele oamenilor, chiar daca majoritatea medicilor sunt bine intentionati, dar prost directionati de sistemul invatamantului medical.
Pentru mine, pana la urma, conteaza rezultatul - sunt un parinte care a reusit sa isi scoata copilul dintr-o problema grava, folosind o metoda care nu este creditata, dar care a avut efect. Daca aveti cazuri asemanatoare in familie, poate ar fi bine sa incercati si varianta asta, si eventual sa postati rezultatele, bune, rele sau inexistente.
Si ca o idee secundara, pentru cei cu dependenta de alcool, tutun sau droguri, ati putea incerca vitamina B3 pentru a-i ajuta sa se lase.

Stefan B.
03-29-2010, 04:37 AM
Multumesc pentru postarea DV. Am avut norocul sa am o sora si un cumnat pasionat de medicina alternativa, si m-au informat de cele expuse mai sus. Ai dreptate ! Sunt foarte multe de spus , mai ales de "pseudo-stiinta" numita psihiatrie.

Iata documentarul amintit de dv. , gasit pe un site chinezesc :
http://www.tudou.com/programs/view/hmWhJnWhQJU/

sper ca merge in Romania.

Stefan

_tanius
03-29-2010, 01:03 PM
Bun venit pe f4r, sorin61!
Intr-adevar, multe asazise "boli" ale sistemului nervos, sunt de fapt consecinte ale nutritiei necorespunzatoare, dar si ale vaccinarilor care s-au tot inmultit in ultima suta de ani. Au aparut deja multe dovezi tinute ascunse bine la sertar pt ca nu conveneau stim bine cui, si care arata fara dubii, ca ceea ce s-a dorit a fi etichetat ca "boala" vezi Doamne "tratabila" cu medicamente alopate, este consecinta evidenta a vaccinarilor, mai ales a celor multiple (cate doua sau mai multe odata)..
Este cazul "bolii" ADHD sau a autismului. Nici Alzheimerul nu avea frecventa de acum pe vremea cand nu se faceau vaccinari in prostie. Si inca multe altele.. Ati auzit pana acum de vreun astfel de caz care sa se fi vindecat cu medicamentatie alopata? Eu una, nu. Stiu insa ca exista cateva clinici care se ocupa de "anihilarea" efectelor vaccinarilor si care au un succes remarcabil, cu multe vindecari spectaculoase, sau cel putin ameliorari notabile, prin metode naturale, homeopate sau holistice.
Va recomand pt edificare, site-ul unui roman care traieste de peste 20 de ani in Germania, si care voluntar a tradus toate dovezile stiintifice incriminante la adresa vaccinurilor, pe care le-a putut gasi.
Morala de bunsimt dupa aceasta lectura trezitoare, este ca "Irozii" contemporani nu mai ucid copiii nevinovati si scanteia de dumnezeire din om cu sabia, ci cu.. vaccinuri, E-uri s.a. ...
Gasiti articole foarte interesante, inclusiv statistici nepopularizate pana acum si grafice graitoare (articolul "Binecuvantare sau dezastru?")... Verificati, convingeti-va si dati si altora! Sa fie de folos!

www.quibono.net