View Full Version : Visul s-a terminat
Malasorte
02-19-2010, 04:10 AM
ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 6 din 10 februarie 2010
pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri si pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante si psihotrope
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 100 din 15 februarie 2010
Deci teoretic adio dream shopuri. Din pct meu de vedere un lucru bun facut de guvern.
Overmind
02-19-2010, 12:45 PM
Da...doar teoretic.
Substantele interzise vor fi inlocuite cu altele.
Daca e bun sau nu e discutabil.
Poate daca-r fi legale drogurile heavy s-ar mai curata lumea de niste categorii corespunzatoare de oameni.
Stefan B.
02-19-2010, 10:57 PM
Nu sunt de acord. NU e treaba guvernului ce pot si ce nu pot face eu cu propriul corp. Sigur daca ma droghez ar trebui sa platesc impozite medicale mai mari, dar cam atat. Si vreau si eu sa stiu, de ce Salvia este pe lista neagra? ce mai urmeaza? Wake up! este parte din Codex Alimentarius, drogurile sunt doar pretext . Urmeaza tratamentele naturiste , organismele ne-mdificate genetic etc, exact cum se stia deja!
Malasorte
02-19-2010, 11:46 PM
Nu sunt de acord. NU e treaba guvernului ce pot si ce nu pot face eu cu propriul corp. Sigur daca ma droghez ar trebui sa platesc impozite medicale mai mari, dar cam atat. Si vreau si eu sa stiu, de ce Salvia este pe lista neagra? ce mai urmeaza? Wake up! este parte din Codex Alimentarius, drogurile sunt doar pretext . Urmeaza tratamentele naturiste , organismele ne-mdificate genetic etc, exact cum se stia deja!
Stii dc e salvia stefan?! dai un search pe youtube sa vezi ce fel reactioneaza oamenii de la salvie:)) si sa-mi mai spui u mie ca e bine dupa aia. Eu consider ca e un lucru bun deoarece am vazut cum reactioneaza oamenii la aceste droguri asa zise usoare in marea lor parte minori , care le si mai combina cu alcool. Romanii inca nu au o mentalitate ca in olanda, unde nu o sa vezi l fiecare colt de strada drogati care tipa , vomita sau sunt lesinati pe strada.
Stefan B.
02-20-2010, 01:06 AM
Da, Romanii au nevoie de un stat-tatuc, sa le zica cand se se scoale dimineata , cat sa manance, ce sa manance, la ce servici sa mearga, cum sa se imbrace, cat sa aiba pauza , etc etc. Si care sa pedepseasca aspru pe toti care indraznesc sa puna la indoiala regulile impuse de statul-tatuc. Ca doar asta facem de 70 de ani ;) . Deci ai dreptate, nu toti sunt gata sa aiba grija de ei. Stiu Salvia, este o planta care activeaza anumiti centrii responsabili cu trairile religioase, de aceea ii zice Salvia Divinorum. Stimuleaza productia de Di-metil-triptamida . Nu are efecte negative, si la fel cu canabis este cam de 5 ori mai putzin nociva decat alcoolul. Sau chiar Nicotina din tzigari. NU promovez aceste substante, nici nu le folosesc si nici nu le voi folosi, dar cred ca statul prea se baga in a prelua controlul coprului cetateanului: din punctul lor de vedere e OK sa te injecteze cu cocteilu-uri de vaccin care nu sunt testate cum trebuie , si sa iti zica ce si cum ai voie sa iti folosesti corpul. Deci.. indiferent ca folosesc sau nu aceste substante, nu sunt de acord. Sigur, e strict personal, vreau macar sa am impresia ca pot avea corpul meu daca orice altceva apartine statului!
ps: sunt de acord, ca orice alt drog (ca alcoolul sau nicotina) minorii nu trebuie sa aiba acces la asa ceva. Si mai cred ca legea va stimula piatza neagra, parca si deja stiu cine o sa se imbogateasca de pe urma la legea asta. Am trait in Olanda, nu am folosit NIMIC de genu asta si majoritatea oamenilor nu au atins asta . Liberalizarea la ei nu a crescut numarul de utilizatori, asta e fapt statistic , doar a redus mafia in domeniu.
Malasorte
02-21-2010, 05:03 PM
Da, Romanii au nevoie de un stat-tatuc, sa le zica cand se se scoale dimineata , cat sa manance, ce sa manance, la ce servici sa mearga, cum sa se imbrace, cat sa aiba pauza , etc etc. Si care sa pedepseasca aspru pe toti care indraznesc sa puna la indoiala regulile impuse de statul-tatuc. Ca doar asta facem de 70 de ani ;) . Deci ai dreptate, nu toti sunt gata sa aiba grija de ei. Stiu Salvia, este o planta care activeaza anumiti centrii responsabili cu trairile religioase, de aceea ii zice Salvia Divinorum. Stimuleaza productia de Di-metil-triptamida . Nu are efecte negative, si la fel cu canabis este cam de 5 ori mai putzin nociva decat alcoolul. Sau chiar Nicotina din tzigari. NU promovez aceste substante, nici nu le folosesc si nici nu le voi folosi, dar cred ca statul prea se baga in a prelua controlul coprului cetateanului: din punctul lor de vedere e OK sa te injecteze cu cocteilu-uri de vaccin care nu sunt testate cum trebuie , si sa iti zica ce si cum ai voie sa iti folosesti corpul. Deci.. indiferent ca folosesc sau nu aceste substante, nu sunt de acord. Sigur, e strict personal, vreau macar sa am impresia ca pot avea corpul meu daca orice altceva apartine statului!
ps: sunt de acord, ca orice alt drog (ca alcoolul sau nicotina) minorii nu trebuie sa aiba acces la asa ceva. Si mai cred ca legea va stimula piatza neagra, parca si deja stiu cine o sa se imbogateasca de pe urma la legea asta. Am trait in Olanda, nu am folosit NIMIC de genu asta si majoritatea oamenilor nu au atins asta . Liberalizarea la ei nu a crescut numarul de utilizatori, asta e fapt statistic , doar a redus mafia in domeniu.
Hai sa nu punem sent personale fata de stat:P chiar la orice fac ei. Poi te contrazici, daca liberalizezi, liberalizezi tot si alcool si tigari si droguri si daca interzici, interzici tot. Asa dc sa nuliberalizam armele etc. Insa amandoi avem un pct comun, romanii m-ai au de invatat la mentalitate.Pt ca daca u ziceai ca n-ai vazut in olanda, eu am avut un spice shop vis-a-vis de blocul meu si am vazut numai rele nu bune.
ingrid
02-24-2010, 11:53 AM
Stii dc e salvia stefan?! dai un search pe youtube sa vezi ce fel reactioneaza oamenii de la salvie:)) si sa-mi mai spui u mie ca e bine dupa aia. Eu consider ca e un lucru bun deoarece am vazut cum reactioneaza oamenii la aceste droguri asa zise usoare in marea lor parte minori , care le si mai combina cu alcool. Romanii inca nu au o mentalitate ca in olanda, unde nu o sa vezi l fiecare colt de strada drogati care tipa , vomita sau sunt lesinati pe strada.
malasorte habar nu ai ce vorbesti... salvia e folosita de secole... nu crede tot ce vezi pe net...mai ce naivi sunteti... voi nu ati auzit de marturii contrafacute?... voi nu ati auzit de propaganda neagra?... nu ati auzit de site-uri speciale, realizate special pentru a crea nesiguranta si chiar a-i face pe oameni sa creada ca ce hotaraste guvernul din umbra este bun pentru ei? malasorte esti NAIV!!! adica toti oamenii care au folosit salvia timp de secole cu efecte uimitor de bune, profund benefice pe toate planurile au fost niste prosti pe care ii destepti tu acum nu? hai sa fim seriosi, frate, treziti-va odata... cat timp o sa va mai lasati ganditi in loc sa ganditi voi pentru voi? cum puteti fi atat de fraieri?
Albu'
02-28-2010, 05:10 PM
Visul s-a terminat
Faaaals visul abia a inceput, se fac foarte multi bani acum din fostele "legale" si odata ce apetitul pentru prafuri a fost deschis se fac si mai multi bani pe ilegale.
Malasorte
03-04-2010, 01:14 AM
malasorte habar nu ai ce vorbesti... salvia e folosita de secole... nu crede tot ce vezi pe net...mai ce naivi sunteti... voi nu ati auzit de marturii contrafacute?... voi nu ati auzit de propaganda neagra?... nu ati auzit de site-uri speciale, realizate special pentru a crea nesiguranta si chiar a-i face pe oameni sa creada ca ce hotaraste guvernul din umbra este bun pentru ei? malasorte esti NAIV!!! adica toti oamenii care au folosit salvia timp de secole cu efecte uimitor de bune, profund benefice pe toate planurile au fost niste prosti pe care ii destepti tu acum nu? hai sa fim seriosi, frate, treziti-va odata... cat timp o sa va mai lasati ganditi in loc sa ganditi voi pentru voi? cum puteti fi atat de fraieri?
Aici nu era vb de salvie era vb de tigarile alea care se vindeau si NUUUUUUUUUU , nu sunt naiv, voi sunteti pt ca traiti intr-o lume a conspiratiei. AM VAZUT cum reactioneaza "copii" de la acele tigari si mai bn fara.
@Albu Traficul exista si in timpul magazinelor doar ca el era restrictionat la clientii fideli si asa va si ramane. Nu va fi general. Va fi doar pt cei cu bani.
ingrid
03-05-2010, 09:15 PM
in primul rand, nu ai de unde sa stii ce contineau acele tigari... ca viitor om al legii ar trebui sa stii ca asemenea dovezi sunt pur si simplu circumstantiale. atat timp cat tu personal nu ai studiat continutul acelor tigari nu ai de unde sa stii ce contineau.. poate ca de fapt era canabis sau cine stie ce halucinogen si nicidecum salvie. in plus, numai un idiot ar fuma plantele... sa interzici salvia pentru ca niste pusti iresponsabili sunt atat de prosti incat sa fumeze niste plante trebuie sa fii tu mai prost ca ei. faci campanii ca sa nu se mai consume plantele de nici un fel fumate... adica interzici fumatul, pentru ca oricum este cel mai periculos viciu care ii distruge si pe cei din jurul celui vicios, sau creezi spatii unde cei care au chef sa se omoare fumand nu au decats a o faca, dar nu interzici folosirea unei plante, care timp de secole s-a dovedit a fi benefica pe multe planuri, pe plan global.. e total lipsit de logica, decat daca logica este faptul ca, de fapt, se urmareste interzicerea tuturor plantelor,pentru a se interzice de fapt, folosirea plantelor benefice care ii ajuta pe oameni sa tina chimicalele la distanta!
Malasorte
03-06-2010, 07:11 PM
in primul rand, nu ai de unde sa stii ce contineau acele tigari... ca viitor om al legii ar trebui sa stii ca asemenea dovezi sunt pur si simplu circumstantiale. atat timp cat tu personal nu ai studiat continutul acelor tigari nu ai de unde sa stii ce contineau.. poate ca de fapt era canabis sau cine stie ce halucinogen si nicidecum salvie. in plus, numai un idiot ar fuma plantele... sa interzici salvia pentru ca niste pusti iresponsabili sunt atat de prosti incat sa fumeze niste plante trebuie sa fii tu mai prost ca ei. faci campanii ca sa nu se mai consume plantele de nici un fel fumate... adica interzici fumatul, pentru ca oricum este cel mai periculos viciu care ii distruge si pe cei din jurul celui vicios, sau creezi spatii unde cei care au chef sa se omoare fumand nu au decats a o faca, dar nu interzici folosirea unei plante, care timp de secole s-a dovedit a fi benefica pe multe planuri, pe plan global.. e total lipsit de logica, decat daca logica este faptul ca, de fapt, se urmareste interzicerea tuturor plantelor,pentru a se interzice de fapt, folosirea plantelor benefice care ii ajuta pe oameni sa tina chimicalele la distanta!
Aceiasi logica am s-o folosesc si eu. Daca consideri statul "rau" nu inseamna ca tot ceea ce face el este "rau". Daca ai alte opinii in legatura cu salvia, poti aduce modificari, completari la lege, dar nu zici ca legea este gresita. Ca viitor om al legii(astia-s politistii;)) cum ai zis u :P nu am fost nu sunt si nu voi fi de acord cu drogurile. Si opiumul a fost si este folosit in medicina, dar aici apare problema una e sa il folosesti in scop medicinal si alta in scop personal.
ingrid
03-06-2010, 07:43 PM
mai omule eu am impreisia ca tu ai o problema serioasa! salvia nu este si nu a fost niciodata un drog! asa cum nu a fost si nu va fi niciodata nici menta si nici musetelul, pe care dealtfel le vor si pe ele scoase in afara legii... stiai ca vor sa declare usturoiul drog de gradul trei? vei fi si atunci de acord cu ei? daca da, atunci scuze. vorbim de pe planete total diferite si sincer, voi inceta orice dialog. cat despre omul legii, si avocatii sunt in felul lor oameni ai legii pentru ca lucreaza cu legea si chiar o si manipuleaza! :) cat despre lege este gresita pentru ca este formulata aberant si singurul ei scop este scoaterea in afara legii a plantelor benefice, pentru ca plantele rele , se vor gasi in continuare pe piata! :(
Stefan B.
03-06-2010, 10:24 PM
Basescu a zis ieri ca vrea revizuirea listei. Poate poate o sa isi dea seama ca nu toate substantele de pe lista aia trebuiau puse pe lista. Eu tot consider sa cred ca nu e treaba guvernului sa se bage in ce alege fiecare personal sa faca cu propriul organism. In acelasi timp inteleg "ingrijorarea" fatza de categoriile vulnerabile de oameni, care de fapt nu pot alege , fiind in afara capacitatilor intelectuale de a alege. Oricum , scopul legii nu este de a proteja categoriile vulnerabile ci de a deschide drumul controlului guvernamental asupra medicinei traditionale. Este vorba de Codez Alimentarius, care nu vine peste noapte ci va fi pas cu pas, de nici nu o sa ne dam seama. Stii vorba : the way to hell is paved with good intentions. Urmatorul pas este restrictionarea suplimentelor nutritive - vitamine si minerale, care nu vor mai fi disponibile fara retzeta medicala. Deja sunt regulatii care sa reduca cantitatea de vitamine/minerale sub doza utila etc. Sigur, parerea mea despre subiect si sincer nu cred ca este cazul sa argumenteze lumea pentru ca avem pareri diferite . Doar sa expunem de ce credem ce credem , si sa invatzam unii de la altii.
Malasorte
03-07-2010, 11:23 AM
Deci ingrid cred ca tu nu ai inteles, eu n-am zis ca salvia e drog sau ca nu-i recunosc eu calitatile terapeutice, citeste ce scriu. Am zis doar pt o planta din alea enumerate acolo este buna nu inseamna ca toate sunt. De aia sugerasem mai bine sa se vina cu modificari decat sa declari o lege ca nu-i buna. Pentru ca acolo in lista aia sunt si substante nocive.
PRETOR2000
06-06-2010, 01:48 AM
Sa te vad MSLASORTE ce o sa zici cind o sa vezi USTUROIUL trecut conform CODEXULUI la DROGURI DE GR.III SI INTERZIS DE LEGE LA CONSUM SI DETINERE.
Albu'
06-06-2010, 02:08 AM
Mai prietene, tu pe ce lume traiesti ca nu te inteleg, tu chiar crezi ca e posibila interzicerea usturoiului in Romania? Adica tu chiar crezi ca retete culinare traditionale nu o sa mai fie gatite pentru ca s-au gandit unii sa interzica usturoiul? Hai sa presupunem ca se implementeaza codexul si ca printr-un miracol, altfel nu pot sa imi explic, romanii o sa il respecte, chiar crezi ca interzicerea usturoiului o sa fie marea noastra problema? Tot va plafonati la chestii dastea minore, exagerati probleme mici si ignorati probleme imense, cred ca e cazul sa reveniti, ca nu esti doar tu in situatia asta, cu picioarele pe pamant si sa abordati subiecte importante si reale. Asta e parerea mea, daca vrei sa ma bagi in seama bine, daca nu la fel de bine pentru mine.
Sa fiti destepti si fara frica (ca bine zice domn' Mitica)
PRETOR2000
06-06-2010, 04:16 AM
Eu traiesc in lumea asta dar ma informez ca daia ai tastatura.Daca nu stii,si probabil ca nu stii,exista o lege in PARLAMENT care se numeste LEGAEA ACORDULUI TACIT.DECI ORICE LAGE CE ESTE BAGATA PE ORDINEA DE ZI NU ARE NEVOIE SA TREACA DE APROBAREA PARLAMENTULUI CACI EA INTRA IN VIGOARE, DACA CINEVA NU RIDICA OBIECTII IMPOTRIVA EI, DUPA 30 DE ZILE DUPA INTRAREA IN PARLAMENT.Cum stiu ca adoptarea acestei legi erea obligatorie(oare deasta ne lasa acum sa intram in SUA fara viza?)(obligatorie pentru toate tarile lumii) ,insa nu ca sa stim noi acest lucru,la sfirsitul anului 2009.Dupa cum vezi ne aflam la jumatatea anului 2010.Poate asta te ajuta sa-ti ridici valul de pe ochi:
http://www.simtex.ro
Vezi tu aceasta firma elibereaza pentru celelalte firme din domeniul alimentar certificatele de calitate,iar ISO 22000 (HACCP) daca nu stii si nu stii ca nu ai avut timp sa cercetezi sunt nrme ale CODEX ALIMENTARIUM,tocmai ala care nu s-a avizat(si de ce apar normele acestea pe ambalaje deja daca nu s-a aprobat legea?) conform viziunii tale da astia nu te asteapta pe tine sa te trezesti ca nu au nevoie .SOMN USOR I-TI DORESC SI VEZI CA MAI INCOLO O SA VISEZI URIT. Fara suparare CIND MAI VREI SA SARI LA GITUL MEU INFORMEAZATE.
Stefan B.
06-06-2010, 04:34 AM
Eu sunt de acord ca asta vrea legea , dar cred ca iese lumea cu bata daca se ajunge asa departe. Nu o sa se aplice, trezirea intelectuala se intampla chiar acum cand vorbim.Sistemul piramidal elitist e pe moarte, ma crezi daca vrei daca nu nu ! :)
un exemplu, din mai multe
http://www.youtube.com/watch?v=WMTP6h8vDrk
PRETOR2000
06-06-2010, 04:50 AM
Prea putini constientizeaza ce se intimpla nici nu cred ca se poate intimpla asa ceva.Mai ieri am spus pe undeva pe threduri ca eu fiind anticar iau legatura ideaproape cu cei de pe strada.Ieri am avut un client care erea pensionar si nu avea puterea sa creada ce se intimpla de fapr ratiunea nu-i dedea voie sa creada.Vezi tu de aici se trage lipsa de reacti a acestui popor pt. ca nu -i vine sa creada ca se va intimpla asa.Ar fi bine sa ia bita caci cred ca asta e singura scapare acum.
Stefan B.
06-06-2010, 04:55 AM
mda, refuzul de a accepta realitatea este o scapare mentala dar in final nu duce nicaieri, cei care gandesc asa se vor trezi si ei , atunci cand adevarul pate la usa.
Overmind
06-09-2010, 01:34 PM
Dar decat s-o acceptam asa cum e mai bine o modificam mai inspre cum am vrea sa devina.