PDA

View Full Version : Sunteti de acord cu amplasarea scutului anti-racheta American pe teritoriul Romaniei?

Stefan B.
02-12-2010, 07:14 PM
UN chestionar simplu , cu doua posibile raspunsuri:

Sunteti de acord cu amplasarea scutului anti-racheta American pe teritoriul Romaniei?

Malasorte
02-12-2010, 08:41 PM
Eu personal am raspuns da si mi-as dori si ca rusii sa isi amplaseze si ei un scut de al lor, pe teritoriul Romaniei, astfel vom fi aparati de ambele tabere.

enimPatria
02-13-2010, 03:12 PM
Eu personal am raspuns da si mi-as dori si ca rusii sa isi amplaseze si ei un scut de al lor, pe teritoriul Romaniei, astfel vom fi aparati de ambele tabere.
Treaba cu scutul asta este o mare prostie,aceel scut apara defapt unitatile militare SuA de pe malul marii negre.Să nu mai zic de contractul care a fost semnat.....parcä a fost negociat cu picioarele.

Overmind
02-15-2010, 11:48 AM
Nu.
Nu ne ajuta cu nimic.
Efectul va fi ca vom avea mai multe rachete indreptate inspre noi.

Malasorte
02-15-2010, 12:52 PM
Nu.
Nu ne ajuta cu nimic.
Efectul va fi ca vom avea mai multe rachete indreptate inspre noi.

Oricum avem indreptate si acum...noi demult numai putem sa ne asiguram propia protectie si asta ma ingrijoreaza

Overmind
02-15-2010, 06:47 PM
Apropo de subiect:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6914589-update-1-transnistria-ofera-gazduiasca-sistem-rus-rachete-tactice-iskander.htm
Sistem contra-antirachete.
Mi se pare logic...

Chiurtu Carmen
02-17-2010, 01:11 PM
Ne cam bagam unde nu ne este locul....stati sa vedeti ce urmeaza...
Nu avem probleme,dar ni le facem....ce sa zic???

Malasorte
02-17-2010, 01:54 PM
Ne cam bagam unde nu ne este locul....stati sa vedeti ce urmeaza...
Nu avem probleme,dar ni le facem....ce sa zic???

Cum sa iti explic eu...vrem nu vrem suntem baga-ti pana-n gat, datorita pozitionarii noastre, mai ales acum ca suntem si membri U.E. Ce a gresit Romania pana acum e ca nu a luat partea unei tabere decat cand era pera tarziu,singuri e clar ca nu ne putem apara, de aceia sugerasem sa cceptam si scutul american si cel rusesc;) Si oricum asta e o vrajeala pt ca cu totii stim ca cele doua puteri nu se vor ataca, ambele profita una dupa cealalta.

Overmind
02-17-2010, 05:29 PM
Ce a gresit Romania pana acum e ca nu a luat partea unei tabere decat cand era pera tarziu,singuri e clar ca nu ne putem apara, de aceia sugerasem sa cceptam si scutul american si cel rusesc;) Si oricum asta e o vrajeala pt ca cu totii stim ca cele doua puteri nu se vor ataca, ambele profita una dupa cealalta.
NU.
Ce e gresit e ca am luat acum o parte. Trebuia sa ramanem neutri in continuare.
Si cum adica 'singuri e clar ca nu ne putem apara' ?
De unde ai ajuns la concluzia asta ?
Acum 400+ de ani cum ne-am aparat cu succes de 3 mari imperii in acelasi timp ?

Stefan B.
02-17-2010, 08:29 PM
Da, si eu zic ca era loc de NU la treaba asta. Adevarul este ca US va cadea ca putere dominanta mojndiala, si vom ramane doar cu niste rusi nervosi. Rachetele rusesti pot trece de scutul asta oricum, de aceea tot se intervine pe langa ei sa nu vanda nimic Iranului (intre timp ce alte tari castiga bani frumosi in vanzarea de armament). Deci, la punctul asta - de acord cu Overmind.

Cum zicea Malasorte, ideal era sa fim noi capabili sa ne aparam. Aici eu sunt de acord cu Malasorte, nu ne putem apara in fata rusiei. Simplu nu mai vorbim de nivelul anului 1500 cand te puteai lupta si cu furca , vorbim de armate moderne bine puse la punct care si innumar mic ingenuncheaza o natiune in cateva ore . (vezi razboiul de 6 zile , un exemplu bun!). Asa ca si eu cred, Romania ar trebui sa deschida ochii spre inovatie in domeniul militar. Ceausescu incepuse bine, daia a fost oprit . NU ca nu mai putea vestul de cum eram noi infometati! (parerea mea)

Malasorte
02-18-2010, 03:05 PM
NU.
Ce e gresit e ca am luat acum o parte. Trebuia sa ramanem neutri in continuare.
Si cum adica 'singuri e clar ca nu ne putem apara' ?
De unde ai ajuns la concluzia asta ?
Acum 400+ de ani cum ne-am aparat cu succes de 3 mari imperii in acelasi timp ?

Atunci inca se mai gaseau conducatori adevarati !

Chiurtu Carmen
02-18-2010, 04:27 PM
Atunci inca se mai gaseau conducatori adevarati !

Exact....in urma cu 400 de ani avem conducatori care erau gata sa moara pt. tara si poporul lor...acum astia ne vand....Rusine lor!!!

Overmind
02-18-2010, 07:32 PM
Poate nu ne putem apara in fata Rusiei, dar situatia a devenit asa din vina noastra si putea fi evitata a.i. sa nu ajungem la a ne gandi cum ne-am apara sau nu impotriva lor.

Chiurtu Carmen
02-23-2010, 11:01 PM
Parerea jurnalistilor straini si ale altor oameni despre Romania si scutul anti-racheta care urmeaza sa fie in tara noastra:
http://www.ziaresireviste.ro/index.php?page=revista_presei&details=on&id=34004

Overmind
02-24-2010, 11:21 AM
„Uite ce aţi obţinut de la americani: v-au făcut colonia lor, la fel ca pe bulgari. După ce l-aţi omorât pe Ceauşescu v-aţi ales cu o societate ca a americanilor, cu crime, droguri, corupţie, dezmăţ, filme indecente. V-aţi pierdut suveranitatea şi v-aţi vândut marilor puteri”, spune Ruzbehani.
Din nefericire pentru noi, are mare dreptate.

Multi User Worlds
03-14-2010, 03:59 PM
Da sunt de acord cu prezenţa trupelor americane în România, fie şi ca motivaţie pentru amplasarea Scutului Anti-Rachetă.

Crescent86
03-20-2010, 06:12 PM
pai niste explicatii concrete ceva de la cineva care se pricepe? ce ar insemna daca se amplaseaza?
eu unul inteleg de ce le mai amplaseaza sincer ar cam trebui sa-si fi bagat mintile in cap niste unii cu toate razboaiele de tot kktu....

Overmind
03-22-2010, 04:52 PM
Iti zic eu din p.d.v. militar ce inseamna: vom avea cel putin 12 ICBM-uri indreptate inspre noi in loc de 3. Asta inseamna.

Malasorte
03-22-2010, 10:11 PM
Poi si asta e cu semnul intrebarii?! dc ar creste nr de rachete indreptate spre noi?! Ce pericol prezentam noi pt ei din moment ce acesta este un scut nu un loc de lansare a rachetelor de raza medie sau lunga?! Doar intreb...

enimPatria
03-23-2010, 02:24 AM
armata SUA poate ataca orice tara de pe tritoriul Romaniei, iar acel scut cica antiracheta protejaza doar bazele americane de pe malul marii. Atata tam tam pt nimic deosebit. Din punct de vedere militar, pe noi nu ne apara cu nimic.

Overmind
03-24-2010, 04:36 PM
Poi si asta e cu semnul intrebarii?! dc ar creste nr de rachete indreptate spre noi?! Ce pericol prezentam noi pt ei din moment ce acesta este un scut nu un loc de lansare a rachetelor de raza medie sau lunga?! Doar intreb...
Aici am intra in alte discutii. Pe scurt ideea e ca daca inamicul isi creste posibilitatile de aparare, evident ca oponentul le va creste p-alea de atac pentru a compensa si a obtine in caz de ceva acelasi rezultat.