PDA

View Full Version : Cine este de vina?

Stefan B.
02-09-2010, 09:23 AM
Cine este de vina?

Cu totii o ducem din ce in ce mai greu, de la o zi la alta. Cu totii suntem scarbiti de clasa politica , de locul de munca , de preturile din magazin, de taxele care trebuie platite fara a avea nici un suport de la statul caruia ii platim. Ne e scarba de legile care nu sunt facute pentru popor , de licitatiile dubioase facute in folosul clientelei politice. Ne e scarba de varsta de pensionare care curand o sa depaseasca durata medie de viata. Suntem satui de promisiuni goale . Nu mai vrem preturi mai mari ca in vest cand castigam de 5 ori mai putin, nu mai vrem gropi cand platim taxa de drum. Nu mai vrem sa fim mintiti . Nu mai vrem sa fim sclavi. Nu mai vrem nici mici si bere oferite o data la 4 ani , tine de foame doar o ora! Nu mai vrem sa ne trimitem copii flamanzi la culcare . Suntem scarbiti de un sistem de invatamant care produce someri pe banda. Plangem cand ne pleaca copii din casa , sa pribegeasca prin lume. Plangem dupa parintii care raman acasa cu o pensie de mizerie. Nu mai vrem sa stam zile intregi la cozi pentru a plati taxe. Nu mai vrem mutre amare la caseriile statului. Vrem sa fim tratati ca oameni. NU mai vrem forfetar. Nu mai vrem datorii FMI care sa fie platite de copii care inca nici nu s-au nascut . Nu mai vreau ca mama sa nu poata merge la doctor pentru ca nu are bani de mita. Nu mai vreau sa merg la dentist doar pentru a imi scoate maselele pentru ca nu am bani de tratament.

Sunt multe altele pe care nu le mai vreau, Pe care nu le mai vrem. Si cand suntem frustrati , ce facem? Dam vina pe altii . Dam vina pe guvern. Pe conducatori. Pe seful de la servici . Pe seful de scara! Dar am o veste proasta. Daca vrei sa vezi cine este de vina.. tot ce ai nevoie este .. de o oglinda! Prea mult ai lasat ca altii sa decida in locul tau. Altii sa hotarasca ce este bun sau ce este rau pentru tine. Ai mers cu valul. Atat timp cat ai avut o bucata de paine si televizor, ai fost fericit. Ai fost prea ocupat. Ai avut altele de facut. Ai fost obosit, mult prea obosit. Ai amanat mereu pe maine . Si mai rau , ai sperat ca altcineva va rezolva problemele. A fost prea devreme, sau prea tarziu dar niciodata timpul potrivit sa faci ceva!

A venit vremea sa ne trezim, Romani. Nu mai asteptati sa faca altcineva schimbarea pentru voi, ci fiti voi schimbarea. Nu mai asteptati ajutor magic din afara Romaniei , nu o sa vina ! Singurii care pot face schimbarea suntem noi ! Sa inceapa trezirea !

Overmind
02-09-2010, 01:12 PM
Nu neaaparat fiecare individ in sine este de vina pentru ca in majoritatea situatiilor nu depinde mai nimic de el ca individ.
Individualitate nu prea mai exista.

Stefan B.
02-09-2010, 05:22 PM
Asta vor elitele sa te faca sa crezi, ca esti fara putere, ca nu contezi. Asta este unul din cele mai bine tzinute secrete ale politicii. Pentru ca daca omul afla ca de fapt el este cel care are putere, sistemul politic actual devine inutil! Uite la puterea unui individ - Ghandi, Mandela, Marting L. King!

http://www.youtube.com/watch?v=hmhDZKpzv7E