View Full Version : Apa fluorurata/fluorinata/fluorizata?
Albu'
01-18-2010, 11:47 PM
Cum aflam daca apa pe care o bem este sau nu fluorurata/fluorinata/fluorizata? Daca este, cum scapam de fluor din apa? Putem cumpara apa care nu are fluor adaugat in ea?
ingrid
01-19-2010, 03:06 PM
la noi din fericire nu s efoloseste procesul de fluorizare a apei pentru ca noi nu avem producatori de deseuri pe baza de fluor! :( dar oricum, evitati pastele de dinti cu fluor. exista pe piata o pasta de dinti fara fluor, produsa de laboratoarele gena, se numeste gena dent si poate fi gasita pe la plafare. mai este una pe baza de uleiuri volatile
daca vreti va pot da si eu o reteta cu care va puteti face singuri pasta de dinti fara fluor! :) nu e testat de ministerul sanatatii, dar e numai din plante si argila. :)
doareu
03-20-2010, 08:39 PM
mai draga ingrind spui ca la noi nu se foloseste "procesul de fluorizare a ape", sa fiu sincer nu stiu daca ar fi o problema ca nu avem "producatori de deseuri pe baza de flor", ma intreb apa imbuteliata la pet sau sticla oare e curata, cand spun curata nu ma refer daca e chiar de la sursa ci daca continutul este ok, mai ales ca mai mult de jumatate din corpul omenesc este apa, de aceea se si spune ca fara mancare rezistam cat rezistam, dar fara apa nu prea, asa ca daca astia mai "mari" ne otravesc mancarea care reprezinta cum spuneam un procent mai mica in comparatie cu cata apa avem in corp, credeti ca apa este ok !!!!!!
ingrid
03-21-2010, 12:22 AM
mai draga ingrind spui ca la noi nu se foloseste "procesul de fluorizare a ape", sa fiu sincer nu stiu daca ar fi o problema ca nu avem "producatori de deseuri pe baza de flor", ma intreb apa imbuteliata la pet sau sticla oare e curata, cand spun curata nu ma refer daca e chiar de la sursa ci daca continutul este ok, mai ales ca mai mult de jumatate din corpul omenesc este apa, de aceea se si spune ca fara mancare rezistam cat rezistam, dar fara apa nu prea, asa ca daca astia mai "mari" ne otravesc mancarea care reprezinta cum spuneam un procent mai mica in comparatie cu cata apa avem in corp, credeti ca apa este ok !!!!!!
eu nu beau apa imbuteliata, decat daca are bule :)... apa minerala se autoprotejeaza ca sa zic asa prin combinatia de acid carbonic si alte elemente... bine, intai elimin bulele si apoi o beau, si in general imi cumpar apa imbuteliata doar cand este in cantitati mici si este absolut necesar!... In principiu beau ceai! sau apa de la robinet ca e mult mai proaspata decat cea imbuteliata! bine, nu imi permit asta in bucuresti, de exemplu, ci la mine in oras unde apa este buna...
apa imbuteliata stocata la temperaturi de peste 15 grade, atentie de la doar 15 grade, devine cultura de bacterii si microbi! iar apa imbuteliata, daca nu ai incotro trebuie sa o bei in jumatate de ora dupa deschiderea sticlei. de aceea este bine sa fie folosita apa de la robinet, in orasele unde este posibil... in orasul meu apa e buna, si depozitata in recipiente de sticla sau ceramica si incarcata folosind metoda Dr. Emoto de incarcare benefica a apei este excelenta.
Tu ai mare dreptate cand spui ca oamenii pot fi controlati prin intermediul apei si fara sa o stie! va amintiti ca presedintele Frantei, Sarkozy sau cum il cheama, a mers la o intalnire cu Putin si nu a baut decat apa care i s-a oferit. dar in ciuda faptului ca nu a consumat alcool, la un moment dat s-a facut de ras avand manifestari de om beat! s-au facut multe speculatii, dar impresia mea si a altora a fost ca apa aceea fusese incarcata intr-un mod malefic, rusii aratandu-si si jucandu-si putin muschii in felul acesta, adica... iata cine e la comanda!
apa este un recipient si un vehicul energetic foarte puternic si devine periculoasa daca este folosita in mod malefic! asa cum conduce curentul electric, asa conduce si energiile subtile si chiar le stocheaza! conteaza mult cum incarcam apa si mai ales apa din corpul nostru... de aceea este important sa fim atenti la ce gandim! pentru cei care nu au vazut filmuletul "What the bleep do we know", le recomand sa il vizioneze. si deasemenea si Vizuina Iepurelui si Secretul! Asa veti intelege mai bine la ce ma refer! la urma urmei ar trebui sa devenim atat de puternici incat sa nu conteze ce introducem in structura naostra, ci cum alchimizam ceea ce am introdus! pentru ca ne asteapta vremuri dure cu hrana si apa otravita! deci... mare atentie... mintea poate fi un mijloc foarte puternic de alchimizare a otravurilor!
doareu
03-21-2010, 12:59 AM
singurul loc din care mi`a placut facut placere sa beau apa a fost "La sapte izvoare". Citisem cate ceva despre acest loc, si intimplator am reusit sa ajung aici fiind foarte aproape de obiectivul unde vroiam sa ajung. Nu imi gasesc, cuvintele pt a descrie senzatia dupa ce am "degustat" vre`o doua cani, efectiv iti simti corpul ca prinde o reinvigorare, simtit cum "ti`se scutura toate organele, muschii, mintea...totul". Desi se imbuteliaza si la pet aceasta apa, nu are aceeasi prospetime, acelasi gust ca atunci cand bei din acest izvor..........
Malasorte
03-21-2010, 02:28 AM
Poi vreau sa va multumesc la amandoi, chiar discutasem cu stefan lucrul asta daca nu cumva apa imbuteliata are mai multa florura de sodiu. Asa ca am facut un experiment, am inceput sa beau apa doar imbuteliata(mai precis Bucovina). Vreau sa spun ca se simte gustul de flor mult mai mult decat de la robinet(chiar si pe ambalaj scrie, contine flor si sodiu). De cateva zile am reinceput sa beau apa de la robinet, mi se pare mult mai buna , revigorizanta. Sunt de acord aici cu ingrid , cei care au apa de munte la robinet e mai bine sa beti de la robinet decat sa cumparati.
ingrid
03-21-2010, 12:59 PM
singurul loc din care mi`a placut facut placere sa beau apa a fost "La sapte izvoare". Citisem cate ceva despre acest loc, si intimplator am reusit sa ajung aici fiind foarte aproape de obiectivul unde vroiam sa ajung. Nu imi gasesc, cuvintele pt a descrie senzatia dupa ce am "degustat" vre`o doua cani, efectiv iti simti corpul ca prinde o reinvigorare, simtit cum "ti`se scutura toate organele, muschii, mintea...totul". Desi se imbuteliaza si la pet aceasta apa, nu are aceeasi prospetime, acelasi gust ca atunci cand bei din acest izvor..........
plasticul insusi din cate stiu are prostul obicei de a starni anumite reactii energetice subtile negative in lant ... de aceea daca puteti evita ceea ce este ambalat in plastic si in special apa, e bine! intr-o vreme se mai gasea apa minerala la sticla si se simtea clar diferenta de gust! :)
eu am baut apa si de la herculane, sursa domogled care este foarte buna, chiar am tinut post doar cu apa mai multe zile folosind apa aceea si pot sa afirm ca este excelenta pentru asa ceva. mie chiar mi-a priit. Cum beam apa cum simteam ca imi da energie... in general apa de izvor si de fantana , in zonele unde panza freatica este nepoluata este excelenta pentru sanatate!(atentie insa la pozitia toaletelor improvizate in aer liber!si la alte surse de poluare... daca toaleta sau sursa de poluare e mai sus decat fantana sau izvorul, nu beti apa de acolo! este clar infestata!)
(PS acum am realizat ca sapte izvoare e in herculane! :)))) da asa e sursa Domogled sau sapte izvoare... intr-adevar este o apa excelenta!:)
ingrid
03-21-2010, 01:09 PM
Cu Bucovina e o problema, cu sursa. Intr-o vreme extrageau apa de la o sursa numita ceva de genul Moara ... Necuratului! Ma rog cuvantul e cel pe care il stiti... dar acum vad ca pe sticle scrie F1 ... nu stiu daca chiar au schimbat sursa sau doar numele sursei, dar cuvantul acela dat sursei incarca apa in mod negativ si nu e ok!
doareu
03-21-2010, 08:56 PM
probabil F1 vine de la HELP, pentru iei....glumesc. Am auzit ceva legat de problema plasticului folosit pt lingurite, furculite, farfuri, sticle....etc, cum ca ar fi daunator, dar nu am citit nici o "lucrare" cu dovezi solide in acest caz.
ingrid
03-21-2010, 11:20 PM
mai este inca un aspect legat de platic pe care multi nu il cunosc sau il ignora... de exemplu sa nu pui niciodata in cuptorul cu microunde mancare pusa in recipeinte de plastic. se produce dioxina care este cancerigena!
doareu
05-13-2010, 11:45 AM
ieri am primit cam toti din blocul, cel putin cel in care locuiesc eu, cate un pliant comercial de la firma distribuitoare de apa Cumpana. Ceea ce mi`sa parut interesant este ca apa era in conformitate cu toate STAS`urile inculsiv cu Codex Alimentarius....interesant......o fi bagat ceva in apa sau o fi scos ceva din apa pt a fi conform acestui Codex Alimentarius.
ingrid
05-13-2010, 12:02 PM
tocmai am gasit standardele pentru apa "ambalata" (packaged) cum i se spune conform OMS si Codex. O sa le traduc si o sa le postez :(
PRETOR2000
05-13-2010, 03:41 PM
BELEAUA LA NOI E ALTA CA STATIILE DE EPURARE AU REZERVOARELE DIN ALUMINIU.INFORMATIA MI-A PARVENIT IN IARNA INSA NU POT SA O CONFIRM INCA O SA MAI SAP.ACEST ALUMINIU PRODUCE BOALA F.GRAVA CU EVOLUTIE IREVERSIBILA ALZHAIMER.Asa ca feriti-va si de bere sau racoritoare ce se vinde in recipienti de AL.
Overmind
05-13-2010, 04:39 PM
Cutiile de la beri si racoritoare sunt din staniu nu alimuniu. Sau cel putin asa ar trebui.
Stefan B.
05-13-2010, 09:43 PM
Overmind, eu stiam ca sunt din aluminiu. Iti dai seama ce bine este cand ai aluminiu extrudat si apoi pui bere in el vre-un an ! Good luck ! Nici in plastic nu e mai bine, plasticul continand hormoni care ajung in lichid .. unul din hormoni este similar cu estrogenul.. deci ca barbat nu prea vrei asa ceva :)) Cele mai bune bauturi sunt cele din sticla ! Si daca rezervoarele de la statiile de epurare sunt din aluminiu, nu e asa grav - aluminiu oxideaza si formeaza un stract protector, deci odata ce rezervoarele sunt oxidate , nu ar mai trebui sa fie aluminiu in apa. Se pot folosi filtre speciale, sunt pe piata filtre excelente care se monteaza direct pe teava de alimentare cu apa .
Overmind
05-14-2010, 10:36 AM
M-am interesant la un fabricant. Cica stratul ala interior de staniu nu prea se mai poarta pentru a se reduce costurile de fabricatie.
Stefan B.
05-14-2010, 01:35 PM
Wow, deci e adevarat. Eu stii cum vad treaba asta ? de fapt nu se reduce costul , ci se externalizeaza. Clientul plateste berea o parte cu bani , o parte plateste cu propria sanatate.
toma petre
06-09-2010, 12:20 PM
incercati urmatorul experiment : beti aceiasi bere la sticla, la cutie si la pet. O sa vedeti ca are alt gust. Din pacate la apa e un pic mai complicat pentru ca h2o-ul nu are un gust specific. Din cate stiu cel mai bun ambalaj este sticla pt ca interactioneaza cat mai putin cu continutul.
Malasorte
06-09-2010, 12:57 PM
incercati urmatorul experiment : beti aceiasi bere la sticla, la cutie si la pet. O sa vedeti ca are alt gust. Din pacate la apa e un pic mai complicat pentru ca h2o-ul nu are un gust specific. Din cate stiu cel mai bun ambalaj este sticla pt ca interactioneaza cat mai putin cu continutul.
In primul rand bine ai venit pe forum petre, in al doilea rand , din pacate nu prea mai gasesti bere la sticla, majoritatea sunt la pet sau cutie.
Overmind
06-09-2010, 01:32 PM
Da, e diferenta (cateodata semnificativa chiar) la gust.