PDA

View Full Version : Rezistenta media

Overmind
01-15-2010, 10:54 AM
Apropo de colaborarea de care discutam in alt topic: ar fi o idee foarte buna sa facem o colaborare generala intre marile grupuri de media care zic ceva adevar. Ar fi destule...de la OTV si Diaconescu (pe parte de TV) la cele online (exemplu: Altermedia, The Truth Collective).
Nu este usor de facut asa ceva, dar ar ajuta extrem de mult la creerea unui flux informational alternativ si contrar propagandei din mass-media.

Cetatean, locuitor, om
01-15-2010, 11:36 PM
Apropo de colaborarea de care discutam in alt topic: ar fi o idee foarte buna sa facem o colaborare generala intre marile grupuri de media care zic ceva adevar. Ar fi destule...de la OTV si Diaconescu (pe parte de TV) la cele online (exemplu: Altermedia, The Truth Collective).
Nu este usor de facut asa ceva, dar ar ajuta extrem de mult la creerea unui flux informational alternativ si contrar propagandei din mass-media.

Mie mi s-a parut potrivita din punctul asta de vedere emisiunea Nasul de la B1.

ingrid
01-16-2010, 01:48 AM

cu tot respectul, dar otv ca si nasul si altele de acest gen sunt facute special pentru atragerea audientei... ei nu cred cu adevarat in ce spun... eu nu am incredere in nimeni din mass media! am avut cu ani in urma o emisiune de trei ore pe saptamana, la un post micut de radio, local, emisiune care se bucura de oaresce succes (primeam scrisori, erau ascultatori care sunau in emisie, etc! si chiar au fost ascultatori care m-au intalnit peste ani si mi-au spus ca emisiunea le-a transformat viata!) si a venit un smecher, care facuse chipurile un curs bbc, ca director si mi-a scos emisiunea pe motiv ca nu se potriveste cu gusturile lui! spunea, si citez, ca lui i se increteste singurul lui neuron, atunci cand aude de... (la care am ras in gand ca poate ar trebui sa auda mai des de acel subiect ca poate asa i se increteste tot creierul). au venit unii ascultatori la postul de radio si au cerut emisiunea inapoi (eu am aflat tarziu de aceasta), dar a fost zero pentru simplul fapt ca subiectul spiritualitate nu ii convenea noului smecher... sincer... am oroare de mass media pentru ca stiu cum se pune problema acolo. voi nici nu aveti idee cum se vorbeste despre public si ce parere extrem de proasta au cei din mass media despre publicul lor! :( rar am intalnit oameni din mass media care sa isi respecte publicul!

in alta ordine de idei, daca nu spui tot adevarul e degeaba... nu exista adevaruri relative! :(

Malasorte
01-16-2010, 02:16 PM
Mie mi s-a parut potrivita din punctul asta de vedere emisiunea Nasul de la B1.

NASUL?! scuze ca zic dar ce am innebunit?! uitate la interviurile luate lui basescu si ais a vezi de partea cui este.

Overmind
01-17-2010, 03:04 PM
Ingrid, nu conteaza emisiunile de umplutura. Este suficient ca una din 10 sa fie de calitate si acolo sa se spuna ceva adevar. Or asta se intampla, ceea ce e bine. Cu conteaza ca apar si unii care polueaza fonic degeaba, ci conteaza ca apar din cand in cand si aia care spun intr-adevar ceva.

ingrid
01-17-2010, 04:30 PM
Ingrid, nu conteaza emisiunile de umplutura. Este suficient ca una din 10 sa fie de calitate si acolo sa se spuna ceva adevar. Or asta se intampla, ceea ce e bine. Cu conteaza ca apar si unii care polueaza fonic degeaba, ci conteaza ca apar din cand in cand si aia care spun intr-adevar ceva.

da dar din nefericire aceste aparitii sunt foarte rare si, pentru mine, nu justifica acordarea increderii mele! :)

neuronos
01-17-2010, 04:32 PM
. . . am avut cu ani in urma o emisiune de trei ore pe saptamana, la un post micut de radio, local, emisiune care se bucura de oaresce succes (primeam scrisori, erau ascultatori care sunau in emisie, etc! si chiar au fost ascultatori care m-au intalnit peste ani si mi-au spus ca emisiunea le-a transformat viata!) si a venit un smecher, care facuse chipurile un curs bbc, ca director si mi-a scos emisiunea pe motiv ca nu se potriveste cu gusturile lui! . . . am oroare de mass media pentru ca stiu cum se pune problema acolo. voi nici nu aveti idee cum se vorbeste despre public si ce parere extrem de proasta au cei din mass media despre publicul lor! :( rar am intalnit oameni din mass media care sa isi respecte publicul!

in alta ordine de idei, daca nu spui tot adevarul e degeaba... nu exista adevaruri relative! :(

scopul mass-media nu e Desteptarea ci audienta si bani ! restul sunt cauze si efecte colaterale !

Overmind
01-17-2010, 05:34 PM
da dar din nefericire aceste aparitii sunt foarte rare si, pentru mine, nu justifica acordarea increderii mele! :)
Nu e vorba de incredere...ci de colaborare. Increderea sa castiga (sau nu, in functie de situatie).

ingrid
01-17-2010, 06:00 PM
Nu e vorba de incredere...ci de colaborare. Increderea sa castiga (sau nu, in functie de situatie).

nu pot colabora cu cineva in care nu am incredere! si in mass media nu am incredere! deloc! asta e tot!

Stefan B.
01-17-2010, 06:11 PM
sa nu mai fim asa suspiciosi, si in Media exista oameni de calitate - doar sa ii convingem sa isi riste jobul si sa spuna adevarul!!

ex) cine a vazut "The Corpration" ?

A, tocmai ma gandeam -ce ar fi sa luam legatura cu studenti la jurnalistica??

Cetatean, locuitor, om
01-17-2010, 09:04 PM
NASUL?! scuze ca zic dar ce am innebunit?! uitate la interviurile luate lui basescu si ais a vezi de partea cui este.

Adevarul e ca nu m-am mai uitat la emisiunea aia de multa vreme dar in urma cu un an avea audienta foarte mare. Eu ma gandeam la asta ca la o forma de publicitate.

Overmind
01-17-2010, 10:10 PM
nu pot colabora cu cineva in care nu am incerdere! si in mass media nu am incredere! deloc! asta e tot!
Parte din cei enumerati de mine nu fac parte din mass media, ci sunt ceva alternativ si contrar mass media.

ingrid
01-17-2010, 10:44 PM
sa nu mai fim asa suspiciosi, si in Media exista oameni de calitate - doar sa ii convingem sa isi riste jobul si sa spuna adevarul!!

ex) cine a vazut "The Corpration" ?

A, tocmai ma gandeam -ce ar fi sa luam legatura cu studenti la jurnalistica??

te rog sa nu te superi, stefan, dar ti-am mai spus ca tu vezi lumea asa cum esti tu! adica un om bun vede lumea ca fiind buna! tinzi sa crezi ca toti oamenii sunt ca tine, cu bun simt si spun mereu adevarul! dar din nefericire nu este asa!
de 18 ani de cand urmaresc mass media, in anumite circumstante, eu nu am vazut decat extrem de rar, si numai atunci cand le servea lor interesele ceva adevarat care sa fie publicat! tot ce misca in mass media astazi scrie sau emite la comanda politica!
am fost de nenumarate ori in situatia de a participa la anumite evenimente si apoi am citit ziarele! am rams socata cu cata nesimtire si rautate puteau sa minta!!!

sincer daca aveti de gand sa aduceti mass media in f4r eu sunt out of here! nu vreau sa am de-a face cu ei in nici un fel... si nu vreau sa ajungeti sa simtiti pe pielea voastra ce inseamna manipularea in mass media! si mai ales cu pretul a tot ce ne straduim noi sa cream aici! vorbesc la modul foarte serios! ganditi-va ca la un moment dat f4r va deveni incomoda pentru anumite persoane sus puse! chiar vreti sa ne dati pe mana mass mediei? sa stie tot ce misca intre noi? stiti foarte bine, ca altfel nu ajungeati pe acest site, cum functioneaza manipularea in ziua de astazi si ca mass media este mijlocul cel mai folosit! nici nu vreau sa ma gandesc cat de mult rau ne-ar putea face o colaborare cu mass media! chiar credeti ca ei sunt suflete altruiste? ca sa ajungi ziarist in ziua de astazi trebuie sa dai dovada de mult jeg sufletesc si de un servilism dezgustator! mass media e compusa aproape in intregime din prostituate intelectuale! rar am intalnit oameni care sa fie capabili sa spuna mai mult decat li se porunceste! asa ca .. va rog... fara mass media! sa nu va imaginati ca sunt ei asa niste suflete bune care vor scrie despre f4r si o vor face cunoscuta doar pentru ca f4r chiar lupta pentru un ideal curat. puteti fi siguri ca vor incerca sa se infiltreze la un moment dat intre noi si sa afle lucruri "picante", "care dau bine la public!"
acuma depinde din ce motiv vreti sa fim pe prima pagina! :(

ingrid
01-17-2010, 10:50 PM
Parte din cei enumerati de mine nu fac parte din mass media, ci sunt ceva alternativ si contrar mass media.

daca sunt contra si contrare mass mediei, ma rog, e altceva!

Stefan B.
01-17-2010, 11:29 PM
internetul este o forma de MassMedia, deci poate ar trebui sa vedem cum definim MASSMEDIA? Eu sunt sigur ca vor fi jurnalisti adevarati de partea noastra atunci cand grupul incepe sa aiba impact in societate. Poate din motive de publicitate sau inima curata..dar vor fi! Si nu avem cum sa zicem televiziunior si ziarelor sa nu vorbeasca despre noi sau cu unii din membrii nostrii, din moment ce grupul este alcatuit din persoane independente intelectual! Grupul nu are UN lider, ci fiecare este lider pentru el insusi ! :)

ingrid
01-18-2010, 01:01 AM
internetul este o forma de MassMedia, deci poate ar trebui sa vedem cum definim MASSMEDIA? Eu sunt sigur ca vor fi jurnalisti adevarati de partea noastra atunci cand grupul incepe sa aiba impact in societate. Poate din motive de publicitate sau inima curata..dar vor fi! Si nu avem cum sa zicem televiziunior si ziarelor sa nu vorbeasca despre noi sau cu unii din membrii nostrii, din moment ce grupul este alcatuit din persoane independente intelectual! Grupul nu are UN lider, ci fiecare este lider pentru el insusi ! :)

da sunt de acord, dar trebuie sa avem grija ca nu cumva sa adere careva aiurea in tramvai numai ca sa faca publicitate proasta! :(

Stefan B.
01-18-2010, 01:07 AM
Tocmai am auzit ca Antena3 a preluat documentarul cu "Colapsul Economic al Argentinei" tradus de Germinus si Fight4Romania. Eh, nu este asta evidenta ca nu toti din media sunt corupti? eu cred ca numarul 1 sunt interesati de audienta, care pentru ei este "direct convertibila" in bani. Problema este cand acei bani vin .. fara a fi necesara audienta, atunci emisiunile sunt comandate politic.. :(

Overmind
01-18-2010, 01:13 PM
internetul este o forma de MassMedia, deci poate ar trebui sa vedem cum definim MASSMEDIA?
Am vorbit in sensul clasic. Pe internet poti sa sapi singur pana dai de ce vrei si nu prea te opreste nimeni. Prin mijloacele clasice este strict limitat la ce transmit ei.