View Full Version : Solutie anti-criza
aurelh
12-29-2009, 10:00 PM
Sa nu asteptam ca problemele sa se rezolve singure. Trebuie sa fim constieti de faptul ca nu putem traii pe cont propiu. Am fost creati sa traim impreuna, pentru ca avem nevoie unii de alti, inca din momentul in care ne nastem. Impreuna putem depasi orice situatie...
Am postat siteul targ (http://www.guvernare.org/vasi/targ/index.php) ca sa va pot cere parerea despre el si ce imbunatatiri ar mai trebui facute. Siteul se doreste a fi un magazin virtua, de fapt un "targ virtual" . Din pacate nu mai pot lucra la el ca incepe scoala :( (si am de dat bacul...naspa...) insa IMPREUNA putem sa il ducem la capat si sa ii ajutam pe micii intreprinzatori si nu numai sa isi poata posta produsele gratuit. Sa incercam sa promovam pe site produsele romanesti si sa il ajutam pe taranul nostru sa isi poata promova produsele sale traditionale care sunt mult mai sanatoase decat E-urile ce se gasesc in magazine. Va-ti prins de solutia ant-criza? R: "Iubirea aproapelui"
ingrid
12-29-2009, 11:05 PM
aceasta e o idee foarte faina dupa parerea mea. oricum dupa cum va arata noul continut al site-ului va exista o sectiune made in romania unde vom promova produsele romanesti si cred ca ar fi grozav sa postam dedesubtul produsului si linkul cu sectiunea din "targ" unde poate fi gasit produsul respectiv. dar atentie! va trebui sa promovam produsele nu numai romanesti, ci si ecologice... pentru ca mai nou firmele straine achizitioneaza branduri romanesti si isi vand produsele pline de toxine sub numele unui faimos fost produs romanesc care din cauza lor devine toxic si plin de e-uri si alte mizerii... deci... :(
oricum eu sunt pentru! e o idee excelenta, dupa parerea mea!
aurelh
12-30-2009, 02:47 PM
Cine vrea, il rog sa isi faca un cont pe targ (http://guvernare.org/vasi/targ/index.php) atat de persoana fizica cat si juridica ca sa il testam, sa vedem daca functioneaza toate cate sunt pe acolo. Nu trebuie sa fie date reale ... Si sa postati diferite produse..sa faceti cerere de adaugare a unor categorii...produse... Cine se ofera?
Stefan B.
12-30-2009, 04:22 PM
Pai tu programezi clar/frumos si structurat, este o placere sa lucreze cineva cu codul tau ! Eu ziceam sa faci o licentiere GPL (General Public Licence) de exemplu, asa ramane numele tau asociat cu softul, si permitem si dezvoltarea lui prin publicarea codului!! Ma gandeam sa publicam si codul la Guvernare.org , insa exista riscul sa fie securitatea slaba si sa fie daunator pentru site ;) dar poate merita riscul.
Ma intreb - este cineva pe forum, expert in PHP? mai ales pe partea de securitate, daca poate sa se uite peste cod ? Ar fi un ajutor EXCELENT
Stefan
ingrid
12-30-2009, 11:55 PM
Cine vrea, il rog sa isi faca un cont pe targ (http://guvernare.org/vasi/targ/index.php) atat de persoana fizica cat si juridica ca sa il testam, sa vedem daca functioneaza toate cate sunt pe acolo. Nu trebuie sa fie date reale ... Si sa postati diferite produse..sa faceti cerere de adaugare a unor categorii...produse... Cine se ofera?
m-as oferi eu dar am multe de facut deja si ... ma abtin... cu regret! :)
gushpi
01-06-2010, 05:13 PM
"...si la un kil de patrunjel, tarane, cat face transportul? (apropo e fan courier sau posta rapida? ca se termina borsul acum si n-am verdeata!)..."
Gata cu mistourile!
NU PUTEM sa credem ca orice zboara se mananca!
Vecinul bunicii, taranul Ion, nu-si va putea NICIODATA vinde mancarea sanatoasa prin site-uri "on line"!!! Va fi ucis de preturi...
Oricat de bine intentionati ar fi oamenii, mereu vor cumpara ce e mai ieftin!
Hai sa folosim talentul sau de programator in gasirea solutiei votului electronic - SIGUR timpul va fi folosit eficient!
Overmind
01-06-2010, 06:37 PM
Si cu votul electonic se poate trisa foarte bine...poate chiar mai usor. Doar sa aiba programul protectie autonoma multipla cu tot felul de paritati si CRC-uri...atfel degeaba se face vot electronic.
Malasorte
01-06-2010, 11:03 PM
Am gasit eu o problema...la inscriere ca persoana fizica cand trebuie sa alegi judetul sunt doar 3....
aurelh
01-07-2010, 12:19 PM
Am gasit eu o problema...la inscriere ca persoana fizica cand trebuie sa alegi judetul sunt doar 3....
Pai numai 3 am pus... O sa le pun pe toate...
Stefan B.
01-08-2010, 03:15 AM
Overmind, ma intreb daca tu ai cunostinte in domeniul securitatii WEB? Ar fi super :) , pentru ca asta este punctul slab momentan , de acord!
Overmind
01-08-2010, 11:40 AM
Da, am. Va pot ajuta la capitolul asta.
Stefan B.
01-09-2010, 09:15 AM
Am codul de log-in si log-out de la www.guvernare.org, trebuie facut cat mai sigur. Apoi sigur sunt elementele de siguranta de la server (Linux - LAMP) .. ma intreb daca esti familiar cu sistemele astea?
Stefan
Overmind
01-10-2010, 01:27 PM
Ce tip de autentificare se foloseste ?
Iar pentru parole, ce criptare (AES cu MD5) ?
aurelh
01-22-2010, 01:42 PM
Ce interfata i s-ar potrivi la siteul targ?
Cum vi se pare asta? http://www.freecsstemplates.org/preview/plainoffice
Pot sa folosesc un template pentru interfata sau trebuie sa ma apuc si de css ca sa o fac de la zero... in cazul in care ii fac o licenta GPL?
Legat de codul de log-in:
daca incarc variabilele cookie dupa o selectie mysql imi da eroare si daca le pun inainte de selectul mysql nu imi mai da eroare. De ce oare?
Stefan B.
01-22-2010, 02:33 PM
Salutari!!
Sper sa putem vorbi curand despre proiectul tau! Eu zic ca va trebui sa fie EXTREM de simplu de folosit , nu as folosi un anume template ci mai degraba as face ceva care se poate folosi de cei care abia stiu sa dea click pe un site. Butoane MARI , categoriile frumos listate , formulare extrem de simple. Cel putin asa vad eu, asta avand in vedere ca dorim sa ajutam cat mai multi oameni ! Simplitatea nu greseste, in sensul ca si cei care au cunostinte avansate si cei incepatori pot folsi sistemul. Sper sa putem vorbi pe tema asta!
Legat de PHP, cred ca asa e facut sistemul, cookies vin mereu inainte de orice altceva , daca nu zice "HEADER already sent" sau ceva de genu asta. Probabil asa se declara ele ca variablie globale?
Chiurtu Carmen
02-25-2010, 01:40 PM
Uitati aici o noua idee a guvernului...legat de cumpararea unei case...
http://www.capital.ro/articol/guvernul-reintroduce-practica-vanzarii-de-case-pe-hartie-cine-va-apela-la-ea-132069.html