PDA

View Full Version : Viitor

Malasorte
10-07-2009, 02:14 PM
Am deschis acest topic pt a discuta exact ceea ce avem de gand sa facem. Daca stam si doar aratam ceea ce este gresit si nu luam masuri , nu vom avea rezultate.

Dupa ce am discutat cu anumiti membri iata la ce concluzii am ajuns:

-crearea unui partid politic nou

- infiltrarea membrilor fight4romania intr-un partid mic din Romania si incercarea de a ne impune ideile, incercarea de a ocupa anumite pozitii in acest partid

- crearea unei asociatii, astfel vom putea publica articole in numele cuiva, organiza actiuni, chiar si mini-proteste

Si acum cateva idei personale:

- deschiderea unui cont , in numele fight4romania, cine il va deschide va trebuie sa trimita altor membri datele sale personale, ca sa nu-i vina vreo ideea de a fugi cu banii. Avand un fond putem scrie articole si publica in ziare, organiza actiuni etc.

- Si inca o idee si mai traznita a mea :)) Daca in final nu o sa putem schimba nimic, prin absurditate mi-ar placea sa traiesc in acelasi oras/sat cu restul mebrilor . Sa ne adunam toti intr-un loc, sa ne construim case, sa traim dupa principiile noastre, sa ne ajutam unii pe altii.

Ideile mele personale le puteti ignora, insa spuneti-va parerea in legatura cu viitorul fight4romania.

Stefan B.
10-07-2009, 02:26 PM
Imi place ultima idee cu orasul separat.. sa fie in Canada? :))

Glumeam . Avem nevoie de rabdare in treaba asta. Uite, sunt in contact si cu alt grup (Tinerii Schimba Romania) , si ei vor sa faca ceva, si par determinati. E doar un grup, dar eu cred ca sunt mai multe grupuri peste tot in Romania.

Intrebarea este - cum facem o platforma nucleu , care sa adune toate aceste grupulete , si sa mentinem neutralitatea in acelasi timp? Daca ai timp te rog citeste chestia cu "guvernare 2.0" , am pus ultima varianta a documentului.

Trebuie neaparat conceput un set de "legi" interne ale unui astfel de grup, pentru a fi SIGURI ca nu ajungem iarasi de unde am plecat (adica un mic grup de interesa sa ia controlul grupului).

Am vorbit acum 2 zile si cu cel care a facut Fight4Romania ca site, vad ca apare ideea de a muta toate discutiile de tip forum pe www.guvernare.org , poate nu e o idee rea din moment ce suntem imprastiati pe prea multe site-uri? Oricum prioritate ar fi sa elaboram regulile grupului.

Legat de creerea unei comunitati FIZICE , ar fi o idee extraordinara. Nici nu stii cat m-am gandit la asta haha. Si mai e si Vasi, si el imi trimitea niste idei pe tema asta . Chiar Luni ma uitam la harta densitatii populatiei in Romania, ar trebui o zona foarte slab populata dar totusi cu cai de acces decente. Astfel sa fie terenul ieftin. Sau alta idee este sa facem asa nuclee in fiecare oras , si le legam intre ele prin Internet , sau economic (prin schimburi economice). Poate pana la urma ajungem si la asta , crestem o noua Romanie in interiorul Romaniei ..

Malasorte
11-06-2009, 02:54 PM
Vad ca nu prea a atras raspunsuri acest topic...
Deci dragi colegi de forum:P , care e urmatorul pas care ar trebui sa il facem?!

Ne trebuie fapte nu vorbe, ca asa o sa ajungem ca cei pe care ii hulim(politicienii).

De exemplu eu m-am interesat, care sunt pasii pt crearea unei asociatii:

Cererea de înscriere, a unei asociatii trebuie sa fie însoţită de următoarele documente:

a) actul constitutiv;
b) statutul asociaţiei;
c) actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial;
d) dovada disponibilităţii denumirii eliberată de Ministerul Justiţiei sau, după caz, refuzul motivat al eliberării acesteia

In primul rand trebuie verificata disponibilitatea denumirii. Pentru aceasta se trimite o cerere, Ministerului Justitiei in acest sens.

Conform legislatiei in vigoare, orice organizatie nonprofit necesita un sediu social. Acesta poate fi chiar locuinta unuia dintre membrii fondatori (prorietatea acestuia). Proprietarul trebuie sa autentifice la notar o declaratie in care isi exprima acordul ca organizatia respectiva poate avea sediul social in acel spatiu. De fapt aceasta declaratie poate fi facuta de orice persoana, chiar si din afara asociatiei, care este de acord ca organizatie sa isi aibe sediul social in locuinta sa.

Patrimoniul initial minim pentru o asociatie este egal cu un salariu minim brut pe economie. Acesta poate fi reprezentat in bani sau in natura. In cazul aportului in natura este necesara forma autentica a actului constitutiv si a statutului. In cazul aportului in bani, actul constitutiv si statutul pot fi atestate de catre avocat. In cazul in care alegeti ca patrimoniu initial sa fie reprezentat in natura, nu veti avea nevoie de dovada unui cont bancar pentru dosar, ci de actul de detinere al bunului respectiv (facture, contract de vanzare/cumparare, etc.). Bunul sau bunurile ce vor servi ca patrimoniu initial trebuie sa apartina cel putin unuia dintre membrii fondatori.
In cazul in care patrimoniu initial va fi reprezentat de o suma de bani, aceasta trebuie depusa la o unitate bancara sub forma de patrimoniu initial. Pentru aceasta veti completa un formular, veti depune o copie a actului constitutiv autentificat si veti plati o taxa . Ca dovada veti primi un extras de cont ce trebuie depus la dosar. Trebuie sa stiti ca acesti bani vor ramane blocati pana la obtinerea hotararii judecatoresti de infiintare, cand vor fi transferati intr-un cont pe numele organizatiei.

Actul constitutiv cuprinde, sub sancţiunea nulităţii absolute:

a) datele de identificare a membrilor asociaţi: numele sau denumirea şi, după caz, domiciliul sau sediul acestora;
b) exprimarea voinţei de asociere şi precizarea scopului propus;
c) denumirea asociaţiei;
d) sediul asociaţiei;
e) durata de funcţionare a asociaţiei - pe termen determinat, cu indicarea expresă a termenului, sau, după caz, pe termen nedeterminat;
f) patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor. În cazul aportului în natură, forma autentică a actului constitutiv şi a statutului este obligatorie;
g) componenţa nominală a celor dintâi organe de conducere, administrare şi control ale asociaţiei;
h) persoana sau, după caz, persoanele împuternicite să desfăşoare procedura de dobândire a personalităţii juridice;
i) semnăturile membrilor asociaţi.

Statutul cuprinde, sub sancţiunea nulităţii absolute:

a) elementele prevăzute la alin. de mai sus, cu excepţia celor precizate la lit. g) şi h);
b) precizarea scopului şi a obiectivelor asociaţiei;
c) modul de dobândire şi de pierdere a calităţii de asociat;
d) drepturile şi obligaţiile asociaţilor;
e) categoriile de resurse patrimoniale ale asociaţiei;
f) atribuţiile organelor de conducere, administrare şi control ale asociaţiei;
g) destinaţia bunurilor, în cazul dizolvării asociaţiei, cu respectarea dispoziţiilor art. 60."

Malasorte
11-06-2009, 02:57 PM
Sincer cel mai greu mi se pare crearea statului si a scopului, deoarece nu putem spune ca ne dorim schimbarea sist de guvernare ca ne trezim cu SRI pe acasa:))

Pastrarea valorilor morale si promovarea proiectului Guvernare 2.0 ar fi mai util.

Deasemenea numele trebuie ales cu grija deoarece, este interzisă utilizarea în denumirea asociaţiei a denumirilor specifice autorităţilor şi instituţiilor publice.

gushpi
11-06-2009, 03:26 PM
Te miri ca nu exista replici la ideea ta, la topicul tau! In primul rand pt ca in acest forum nu exista posibilitatea primirii de instiintari pe mail, atunci cand primesti replici la ideile tale.
Eu activez la mai multe forumuri si, peste tot, imi sunt trimise instiintari de postari noi...
Neaparat tre sa facem asa ceva si aici, pt a tine calde ideile noastre...

Eu, pt a vedea ce mai e nou, accesez "New posts", dar asta-mi reduce sansa dezvoltarii propriei mele idei!

individul.x
11-06-2009, 04:17 PM
Ce bine ca ai venit cu ideea asta.. ma speriasem ca in ultima sapt n-a prea mai fost activitate pe forum..
Si eu cred ca trebuie sa intreprindem un plan cat de cat concret pentru ce va sa urmeze.
Uite ce cred eu:

-sunt de acord cu creerea unei asociatii si unui set de regul interne, insa ca lucrurile sa inceapa sa se miste nu cred ca putem functiona decat pe internet pentru o perioada

-ideea cu strangerea de foduri mi se pare putin nefericita, deoarce atunci cand apar banii apar si problemele, eu zic ca daca e sa ne mediatizam o putem face destul de bine pe internet, ma ales ca este cel mai probabil ca aici sa gaseste mutl si mai repede potentiali membri

-paradoxal, desi internetul da posibilitatea liberei exprimari ce duce la aparitia mai multor grupulete cu scopuri asemanatoare, face destul de greu ca acestea sa capete o coerenta si sa se uneasca intr-o singura forta. Pentru ca asta sa se intample ne trebuie, asa cum zicea si Stefan, o platforma online stabila, in jurul careia sa se uneasca. www.guvernare.org ar putea fi o astfel de platforma. Cred ca fara avea o modalitate colaborativa de luare a deciziilor va fi foarte greu sa facem asta. Apropo Stefan, poate totusi reusesi sa sheruiesti sursele si sa creezi un formum special doar pentru lucruri ce tin de dezvoltarea "guvernare.org". Dezvoltarea guvernare.org mi se pare cel mai important pas. Dupa aia va fi mai usor sa recrutezi noi membri.

- in ceea ce priveste construirea unei comunitati fizice , cred ca acest pas este esential, dar sincer momentan nu cred ca suntem destul de multi si suficient de bine organizati pentru a face asta. Ar trebui sa le luam pe rand..

- eventual poate facem un thread special unde sa fie publicat scopul acestui grup, precum si un plan de actiune pentru urmatoare perioda, dupa ce ne lamurim mai bine ce vrem de fapt... asa ar fi si mai usor sa aduci noi membri.

gushpi
11-06-2009, 05:31 PM
Pe internet vei gasi 2% din alegatori!

individul.x
11-06-2009, 09:31 PM
dar eu zic ca aici mai conteaza si calitatea..plus ca daca reusesti sa convingi macar 2% din cei 2%.. tot e ceva..

gushpi
11-09-2009, 06:44 PM
Din pacate in democratie conteaza cantitatea...
Dar mai rau este ca NU PUTEM CONVINGE in jurul nostru ca noi CHIAR vrem ceva bun sa se intample...
Am descoperit ce ne impiedica: RESEMNAREA!!! (raspunsuri gen "...ce crezi ca vei reusi TU (VOI)", " ... o sa faceti un rahat mare!" sunt tot mai dese)

individul.x
11-11-2009, 12:55 PM
M-am mai gandit.. si m-am razgandit..
Am ajuns la concluzia ca din punctul in care suntem acum nu putem trece la un sistem de genul guvernare 2.0, mai ales pe fondul crizei / crizelor curente.
Ma refer in primul la faptul ca pentrolul este pe terminate, iar Romania importa apropate toata mancarea. Nu cred ca o mai ducem suficient..in conditiile date. Asa ca prioritatea mea a devenit in primul rand crearea unei alternative in ceea ce priveste procurarea hranei, pentru ca nu-i asa? nu te poti considera liber atata timp cat depinzi de sistemul actual sa supravietuiesti..
Asadar, poate ar trebui sa ne gandim intai la Agricultura 2.0
am scris despre asta aici:
http://guvernare-libera-ro.blogspot.com/2009/11/un-nou-inceput.html

Malasorte
11-11-2009, 01:00 PM
Hai sa nu sarim treptele pe care trebuie s ale parcurgem....pana la implementarea guvernare 2.0 mai avem mult timp . Sa gandim in pasi mici, articole, proteste, manifestari, actiuni de caritate astea atrag atentia.

individul.x
11-11-2009, 01:03 PM
eu zic ca nu mai avem timp...
alternativa trebuie construita de la zero.. independenta de sistemul actual..nu cred ca avem alta sansa..

crbs
11-11-2009, 06:25 PM
Si eu m-am "gandit si razgandit", si cred ca multi dintre noi au facut lucrul asta. Am initiat petitia pentru formarea Comunitatii Romanilor cu Bun-Simt, ca si concretizare a gandurilor mele. De atunci a trecut putin peste o luna, insa am descoperit lucruri interesante. Cel mai important e ca am ajuns la o concluzie simpla: puterea exemplului. Cineva spunea ca "nu reusim sa convingem pe altii". Eu la concluzia asta am ajuns: Ca poti convinge pe cineva de ceva, sau sa faca ceva, prin exemplul tau; ca tu AI FACUT si ai reusit, sau cel putin ca tu ai curajul sa FACI. Astfel oamenii vor crede in tine. Numai asa poti face cu adevarat oamenii sa creada in tine si, la un moment dat, sa te urmeze, sau cel putin sa sustina ideile tale, sa fie alaturi de tine, sa se implice, sa-si aloce timp... Ideile sunt esenta, insa faptele sunt o completare necesara si obligatorie.

E greu, dar e frumos. Si atat timp cat avem numai intentii bune, eu sunt convins ca vom reusi.

Malasorte
11-11-2009, 08:28 PM
poi individulX cum propui daca nu ne organizam cumva?! doar s apostam pe site?! Ne trebuie actiuni, iar una din modalitatile prin care putem sa le facem e sa cream o asociatie.

individul.x
11-12-2009, 01:09 AM
asa cum spune crbs.. prin puterea exemplului..
concluzia mea este simpla ( poate chiar simplista), atata timp cat depinzi de o hrana pe care altii o controleaza, nu poti fi niciodata liber.. asa ca ma gandesc foarte serios sa ma mul la tara si sa ma apuc de agricultura.. poate e o prostie.. insa ca orice lucru care vrei sa dureze si aceasta alternativa trebuie fundamentata corect.. se va ajunge si la guvernare 2.0 dar nu inainte de a avea resursele sa te sustii...

gushpi
11-12-2009, 06:50 PM
Stiti cam de cand spun tuturor, in jurul meu, sa foloseasca cosul de gunoi sau sa nu mai arunce gunoi pe fereastra? De ani si ani...
Chestia cu "puterea exemplului" e, scuzati, FASAITA!!!
Din experienta nemtilor si a elvetienilor, va pot spune ca ei au plecat de la ideea ca multimea de oameni se comporta ca o turma de oi - acolo avem caini in stanga si in dreapta pentru a tine drumul cel bun! Ei au facut legi drastice cu penalitati extraordinari de mari in cazul in care sunt incalcate!!!
Civilizatia lor se bazeaza pe aplicarea de corectii exemplare si nu pe "bunul simt"!!!
Chiar suna a miorlait: "unde-ti este bunul simt, mai?!"
Vrem sa miorlaim in continuare sau dorim sa o ducem precum teutonii?
ALEGETI!

individul.x
11-12-2009, 08:35 PM
noi nu suntem niste oi... nu vom rezolva niciodata in mod real problemele dand legi..
oamenii trebuie sa inteleaga.. sa gandeasca..
legile nu dovedesc altceva decat o mare impotenta de intelegere si o mare ipocrizie.. deoarece presupun o cunoaste absoluta.. dar nu este asa.. nu este un singur mod de a face lucrurile..
oricand de absurt ar parea.. cred ca nu avem ce face decat sa fim egoisti.. in sensul ca daca eu consider ca un lucru ar trebui facut, ar trebui sa pun mana sa-l fac.. daca acel lucru este benefic, vor vedea si altii si poate o vor face si ei..
dreptatea sau bunul simt nu pot fi instaurate cu biciul... ele.. trebuiesc invatate si exersate...

gushpi
11-13-2009, 12:07 PM
De 17 ani conduc diverse grupuri de oameni: de la muncitori, pana la personal TESA...si, doar cu mici exceptii, nimeni nu face ceva "din bun simt"!

Gluma urmatoare este edificatoare pentru ROMANIA:
"Reporterul: cati oameni muncesc in biroul acesta?
Angajatul: patru si cu seful!
Reporterul: adica fara sef ...
Angajatul: fara sef nu munceste nimeni!!!"

Te rog sa te informezi despre cum sunt educati copii familiilor regale din Europa! De mici sunt "indoctrinati" ca ei vor fi liderii spirituali ai poporului pe care-l vor conduce! Toata educatia umanitarista trece prin creierul lor! Sunt metode eficiente, prin care, atunci cand ajung pe tron, CHIAR conduc BINE!!!
In paralel, cati dintre noi primeste o astfel de educatie (care sa ne faca mai buni)? 1%? 5%? In orice caz EXTREM de putini...

Lumea reala are un procent extraordinar de mare de indivizi care nu vad mai departe de ziua de maine! Vrei exemple: priveste cat de murdare sunt orasele noastre, urmareste cate paduri dispar fara urma, cati patroni cunosti sa le pese de angajati, cum se comporta 90% dintre soferi la volan etc!!!

Cand am spus "oi" nu doream sa jignesc, dar SIGUR spirit de "turma" avem: daca unul fura, fura toti, daca unul scuipa, scuipa toti, daca unul injura, injura toti! Stiu, exista acest 1-2% care nu o fac, dar este vorba de exceptia care confirma regula...

Despre NOI: ne-am strans aici pentru ca speram ca vom schimba ceva, vom lupta, vom striga si asta ne va face bine! Nu stiu daca va face si altora bine...

(de fiecare data cand merg la drum lung, opresc la cate o benzinarie sa servesc o cafea, golesc masina de toate ambalajele adunate intre timp - la cosul de gunoi! Sunt singurul, TOTI ceilalti arunca pe fereastra, in timpul condusului! Cam 30.000 Km/an ma feresc continuu de hartii, guma, chiar cutii de bere aruncate de BUNUL SIMT al celorlati)

Si tu spui ca nu trebuie legi "draconice"???

individul.x
11-13-2009, 01:45 PM
Spun doar ca este nevoie de o SCHIMBARE DE MENTALITATE, ca oamenii trebuie sa INTELEAGA, de ce nu trebuie sa faca anumite lucruri si de ce trebuie sa faca altele, trebuie sa invete sa TRAIASCA, printre alti oameni si printe celelalte vietuitoare, pe aceasta planeta..

Cum spui si tu, in familiile legale, cei mici sunt EDUCATI, dar nu cred ca-s educati cu joarda..

Tu ai dreptate, multi ar respecta si de frica, niste reguli impuse, insa problema cu regulile impuse este ca sunt rigide, si de multe ori gresite, fiind facute de niste oameni care pun accentul pe FRICA si nu pe RESPECT
Daca ar exista respect, nu ar mai fi nevoie de legi.. sunt convins de asta..
Si mai sunt convins ca asta este ceea ce trebuie sa trezim in ceilalti.. doar asta poate duce cu adevarat la o lume mai buna..

Problema este cum trezesti acest respect..e foarte greu, pentru ca el are in spate o intelegere a lumii in care traim..o intelegere a faptului ca nu suntem singuri pe aceasta planeta, ca actiunile noastre, afecteaza intreg sistemul ajungand in cele din urma sa ne afecteze chiar pe noi..

Este poate paradoxal, dar eu cred ca de fapt acest respect decurge din a fi EGOIST,
insa trebuie sa fii un egoist inteligent care intelege ca daca face ce nu trebuie va fi si el in cele din urma afectat.. care intelege ca intr-un sistem echilibrat ori toti o duc bine ori nimeni nu o duce bine pe termen lung..

De aceea vezi tu, un sistem de legi, nu poate niciodata sa ofere cu adevarat o solutie, este doar o alta modalitate simplista si ingusta de a incerca sa rezolvi o problema generand altele, o modalitate ca majoritatea pe care oamenii le adopta, pentru ca nu INTELEG care sunt legile nescrise ale vietii, dar pe care daca le incalci esti mort..

De aceea toti care simtim aceste legi nescrise ar trebui sa-i educam si pe ceilalti sa o faca...daca unu arunca pe jos o hartie fa-l sa inteleaga de ce nu e bine.. nu cu forta ci cu argumente ( nu spun ca e simplu, e doar singura cale )

Uite aici o carte, care explica multe :
http://www.scribd.com/doc/7829408/Daniel-Quinn-Ishmael-English
si varianta in romana ( cu ceva greseii de tipar, dar merge)
http://www.scribd.com/doc/7829409/Daniel-Quinn-Ismael-Romanian

gushpi
11-13-2009, 02:14 PM
...legi = reguli (corect?)
Ceea ce facem noi cu Guv2.0 este EXACT un set de reguli de urmat!
Chiar nu se vede corespondenta?
Cum vrei sa aplici ideile tale unui grup larg de oameni? Prin educatie (=reguli)!
Ca sa educi, trebuie sa ai un program de prezentat, dar, deasemenea, o modalitate de a aduce oamenii la scoala ta! (iar reguli)
Apoi cum te asiguri ca ai avut succes? Aplicand reguli de verificare si evidentiere a cunostintelor!

Dupa cum observi, la baza a tot ce se face in organizare exista REGULILE!!!

Te deranjeaza ca spun legi? Bine, voi spune "ansamblu de reguli", "multitudine de cai de urmat", etc.
NU SE SCHIMBA NIMIC - doar ca educatia se face doar prin constrangere!!!

individul.x
11-13-2009, 03:59 PM
..legile sau regulile despre care eu vorbesc nu pot fi invate ca la scoala, trebuiesc exersate, nu dai examene, sunt mai degraba niste concluzii, pe care le tragi in urma analizarii unor fapte concrete, niste concluzii la care oricine poate ajunge daca gandeste putin..
educatia ar trebui sa se faca astfel incat oricine sa poata deduce regulile, cu alte cuvinte oamenii trebuiesc educati sa gandeasca, nu sa urmeze niste directive..in orb..

nu tre sa le dai peste.. invata-i sa pescuiasca..

gushpi
11-13-2009, 05:09 PM
...eu plec de la ideea ca maimuta nu s-a dat jos din copac de harnicie !!!
Eu cred ca de lene a coborat!
Motivul?
De ce sa mai sara din creanga in creanga sa adune banane, cand tot timpul ele ajung pe jos; si cele ce ajung acolo sunt, de regula, cele coapte!!!

Iar mersul biped l-a invatat de frica: stand sub copac si mancand banane, normal ca s-a dat leul la ea - singura scapare a fost: FUGA!!!

individul.x
11-13-2009, 06:35 PM
Nu cred ca ceea ce spui tu aduce un argument impotriva a ce am spus eu, ba chiar cred ca o sustine. Tot ceea ce face orice animal de pa aceasta planet tine de supravietuire, si de optimizare acesteaia...
Noi despre ce vorbim de fapt? vorbim despre cum anume putem crea un sistem mai bun nu?
Lasa-ma sa te intreb atunci, cum a ajusn Gushpi sa fie asa cum este? Cum ai ajuns tu sa consideri ca aruncatul gunoiului pe sosea este un lucru rau, si mai mult cum ai ajuns sa faci ceva in privinta asta?
Ai avut un cod scris? un carnetel pe care ti l-a dat cineva cu regulile pe care sa la respecti?
scrie in constitutie? Nu cred. Cred mai degraba ca ai analizat faptele, si ceea ce se intampla in cazul in care arunci gunoiul pe spatiul public, ti-ai dat seama de implicatii. Cu alte cuvinte ai ajuns la concluza ca nu e bine sa arunci gunoiul pe jos, si probabil la multe altele la fel de sanatoase..
Despre asta vorbesc..

gushpi
11-17-2009, 06:42 PM
... gushpi a ajuns asa din cauza ca maica-mea m-a crescut bine!
... gushpi a ajuns asa din cauza ca am citit extraordinar de mult!
... gushpi a ajuns asa din cauza ca inca crede in "BINE"!

Din pacate:
- maica-mea nu a procedat bine: lumea este in proportie de 80% egoista!
- nu am citit ce trebuia!
- NU EXISTA "BINE"!

Ma vei contrazice, dar eforturile umanistilor (pt ca asta suntem in acest grup), au fost mereu luate in deradere.
Priveste in istorie si in jurul tau!
Scuze de pesimism!

individul.x
11-18-2009, 11:28 AM
te-ai informat, asa ai ajuns sa gandesti cum gandesti si sa faci ceea ce faci..
Educatia ti-a dat o directie, sa spunem, dar asta nu e suficient, trebuie sa si ajungi sa intelegi de ce faci intr-un fel sau altul

Cum spuneam intr-un post mai sus, toti suntem egoisti, asa merge evolutia, dar am ajuns la stadiul de dezvoltare sociala si tehnologica de la care, este mai inteligent sa fii un egoist care colaboreaza cu ceilalti pentru binele propriu..
La urma urmei si genele noastre sunt egoiste, dar totusi au ajuns sa conlucreze pentru a crea un individ...cu cat fiecare din gene este mai performanta cu atat sansele ca toate sa ajunga in generatia urmatoare cresc..

gushpi
11-19-2009, 05:11 PM
De ce nu asteptam ca genetica sa se mai dezvolte putin, sa creem gene ce pot fi grefate fetusilor si apoi "TRAI NINEACA"!
Nu cred ca genele pot face ceva bun fara o inraurire permanenta...