PDA

View Full Version : Justitia in Romania incotro...

Catalin T.
09-16-2009, 02:16 PM
Pentru cei interesati, o radiografie a vietii de judecator:

http://www.jurnalul.ro/stire-observator/justitia-si-judecatorii-din-romania-anului-2009-521059.html

Daca printre voi sunt unii care lucreaza in domeniu ori au trecut prin salile de judecata de la noi as vrea sa postati opinii, intamplari... Orice.
Poate aveti idei, solutii, cunostinte care ar putea fi aplicate in acest domeniu.

Justitia ar trebui sa fie a III-a putere in Stat nu ceea ce este acum. Altminteri va domni legea junglei.

yoman101
03-12-2010, 11:16 PM
De curand am primit o decizie judecatoreasca in urma unui "an" de plimbari pe la judecatorie ...nu-mi convine rezultatul deciziei finale a judecatorului ...
Stiti care e culmea?
Nici "adversarilor cu care m-am judecat nu le convine decizia finala a judecatorului !!!!
Am facut recurs si eu si ei !!!!
Cum e posibil atata "impartialitate" ? E un nonsens
Cum acel judecator inca mai are drept de practica?

Ar trebui sa fie a II-a putere in stat dar atata timp cat Justitiei din Romania nu i se da dreptul de a deveni "Izvor de drept si lege" poti sa uiti ca avem justitie.
Exemplu : Taxa auto de prima inmatriculare
-Sunt sute de cazuri de victorie /succes in justitie impotriva acestei taxe si totusi ea nu a fost eliminata - justitia romana nu are voie sa fie izvor de drept si lege din cauza guvernantilor fricosi si incompetenti care vor sa tina sistemul juridic si legislativ in "buzunarul propriu"

Ce credeti? ca vom avea dreptul sa dam jos cu legile lor aberante oricand? doar apeland la Justitie?
Sa para ei prosti?

ela
06-13-2010, 08:11 PM
Da ! as vrea sa va spun o intamplare simpla, un fleac dar va puteti da seama ce fel de justitie exista ! locuiesc la oras, la casa, am doi vecini, strada e in panta si ei stau mai sus de mine (la urmatoarea casa) ! E o persoana cunoscuta in oras de pe timpul lui Ceausescu ! Acum a inceput sa construiasca intr-o veselie tot felul de baraci si magazii, sa-si faca bar etc fara consimtamantul vecinilor ! ptr o magazie ce a facut-o, am facut reclamatii la primarie inca cu 15 ani in urma ! am facut din nou cu o alta vecina si de data asta primaria a declarat ca magazia nu e autorizata ! Primaria l-a dat in judecata dar noi am pierdut procesul !Cum comentati !?

Deceneu
07-01-2010, 10:21 PM
Consulta un avocat specializat pe litigii de vecinatati.
Exista multe bariere, spre exeplu nu au voie sa aiba ferestre spre curtea voastra daca zidul e aproape de hotar, nu au voie sa devieze aplele pluviale spre proprietatea vecina.
Sunt si restrictii de perturbare a linistii publice. Daca au restaurant sau bar se poate interzice activitatea dupa o ora inaintata.
Multe procese se pierd pentru ca drepturile nu sunt aparate profesionist.
Asta nu inseamna ca nu se castiga procesele si cu aranjamente, sau mai ales cu aranjamente.

Malasorte
07-02-2010, 12:31 AM
Da ! as vrea sa va spun o intamplare simpla, un fleac dar va puteti da seama ce fel de justitie exista ! locuiesc la oras, la casa, am doi vecini, strada e in panta si ei stau mai sus de mine (la urmatoarea casa) ! E o persoana cunoscuta in oras de pe timpul lui Ceausescu ! Acum a inceput sa construiasca intr-o veselie tot felul de baraci si magazii, sa-si faca bar etc fara consimtamantul vecinilor ! ptr o magazie ce a facut-o, am facut reclamatii la primarie inca cu 15 ani in urma ! am facut din nou cu o alta vecina si de data asta primaria a declarat ca magazia nu e autorizata ! Primaria l-a dat in judecata dar noi am pierdut procesul !Cum comentati !?

Dupa cum a zis si Deceneu multe se iau dupa,obiceiul locului. Intradevar pt bar trebuie si consimtamantul vecinilor, insa pt magazie atat timp cat este pe propietatea lui si nu are deseuri acolo sau alte materiale toxice cam este legal(autorizatia d ela priamrie o poate obtine si in timpul procesului, poate asta s-a si intamplat) Daca nu iti convine decizia fa apel apoi recurs , instantele superioare dau decizii corecte in ceea ce priveste cauzele astea marunte.

Overmind
07-02-2010, 10:09 AM
Pai avea autorizatii pentru constructiile respective ?

ela
07-03-2010, 05:46 PM
nu avea si ptr o magazie am luat hirtie de la primarie ca nu are si primaria a dat o in judecata !si tribunalul ne spune ca am pierdut ! nu stiu poate la CEDO !daca spun numele persoanei o stie tot orasul sa spun numai zona si cine e de aici isi va da seama !

Malasorte
07-04-2010, 12:32 AM
nu avea si ptr o magazie am luat hirtie de la primarie ca nu are si primaria a dat o in judecata !si tribunalul ne spune ca am pierdut ! nu stiu poate la CEDO !daca spun numele persoanei o stie tot orasul sa spun numai zona si cine e de aici isi va da seama !

Poi din cate spui u ai incercat doar la tribunal. Fa apel apoi recurs ...procesele care ajung la Curtea de Apel se judecata in alta parte nu tot in prima jurisdictie. Deci pers respectiva nu va avea influenta si acolo.