_tanius
09-08-2009, 11:57 AM
am vrut sa fac o sinteza cat mai cuprinzatoare, care sa surprinda majoritatea problemelor, puctelor, subpunctelor, cu solutii si pasi de urmat, mai ales pentru aspectele mai putin dezbatute pe aici, sau doar tangential enuntate, dar timpul, cand ai doi bebelusi in casa nu e usor de gasit, mai ales pentru o astfel de actiune de anvergura...
oricum rezumatul rezumatului, cu care stiu ca sunteti de acord si voi este ca asa nu se mai poate continua si ca actualul sistem trebuie regandit, revizuit si adaptat, doar ca se pune tot mai imperios problema asumarii responsabilitatii ("anarhistilor", bla-bla..) si alegerea momentului initierii unei atare transformari.. care presupune in primul rand, propria revolutie de gandire si eliberarea de sabloanele si paradigmele trecutului care ne-au adus pana aici. la majoritatea celor de aici, pasul asta a fost facut.
avem insa si motivarea, si atuurile pentru pasii urmatori? sau vorba lu' conu' iancu "sa se modifice, da' sa nu se schimbe nimic" e inca lozinca romanului? cum ajungem sa "accesam" si la alti romani, "mintea romanului cea de pe urma"?
tocmai am mai descoperit un site cu o viziune similara cu cea pe care o promovam si noi, dar mi se pare ca au in plus mai mult curaj in a pune degetul pe rana si a recunoaste ca principala parghie a schimbarii este renuntarea la bani, la sistemul actual monetar, care s-a dovedit a fi unealta nr.1 a "vanarii de vant" de pana acum, propagand doar competitia pentru un iluzoriu profit impotriva omului si a vietii.
verificati si voi, pentru ca nu ne-ar prisosi ingrosarea randurilor cu cei care vad lucrurile la fel ca noi si au aceleasi idealuri. in plus este incurajator sa vezi ca aceasta efervescenta a schimbarii devine pe zi ce trece tot mai evidenta, pe mai toate meridianele lumii.
cititi "societatea bazata pe resurse" din:
http://viculio.ecosapiens.ro/zeitgeist-idei-sintetizate/
si proiectul venus merita luat in consideratie:
http://www.proiectulvenus.ro/
http://www.proiectulvenus.ro/introducere/despre.html
astept reactii. constructive! :)
Stefan B.
09-08-2009, 01:35 PM
Si eu cred ca solutia finala este revizuirea totala a sistemului financiar. Insa ceea ce cred eu , este ca nu se poate implementa peste noapte. Noi ca rasa umana, suntem precum un mic copil care vrea sa invete sa mearga. Ce facem noi aici este sa invatam sa facem primul pas , dupa care sigur vom cadea, ne ridicam iarasi dupa care iarasi incercam . Data viitoare vor fi doi pasi , apoi trei si asa mai departe. Este un proces, si in final scopul este acla de a participa la olimpiada (sigur, metaforic vorbind).
Nu trebuie sa ne descurajam , stiu ca dorim sa aergam si sa facem drumetii , dar toate trebuie facute la timpul lor. Vremurile in care traim sunt de partea noastra , umanitatea nu vede o evolutie liniara, o crestere liniara ci una exponentiala, o emergenta - si zic eu o desprindere definitiva de animalul-om. Este o perioada interesanta in istoria rasei umane, dar si una critica. In sensul ca acum putem decide - daca vom alege sa disparem, sa fim doar o curiozitate arheologica a civilizatiilor viitoare, sau vom decide sa fimi demni de a fi umani.
Stefan
Giovanni il romeno
09-09-2009, 02:37 AM
In legatura cu The Venus Project si al sau Zeitgeist Movement, puteti accesa site-ul oficial, care are si versiunea in romana si unde gasiti TOATE informatiile si filmele produse de Mr. Fresco & Co
_tanius
09-09-2009, 07:06 PM
ai dreptate, stefane, vremurile sunt de partea noastra (dar nu tre' sa asteptam cu mainile in san), iar profetiile vechilor civilizatii, referitoare la aceste timpuri vestesc clar care-i directia cea buna. apocalipsa inseamna: vremurile cand adevarul va fi revelat. calendarul mayas, la fel zice. ba, mai mult, ca acum ne-am afla intre doua lumi..
am asistat impreuna la daramarea atator paradigme si avem suficienta pregatire, experienta de viata si discernamant, incat sa putem simti pe propria piele ca asa este.. insa "grosul" schimbarilor se va materializa doar daca vom participa cat mai multi la marea schimbare. sa fraternizam si cu ceilalti care au pasit pe aceasta cale, inspirati de idealul schimbarii.
schimbul de experienta si asocierea la actiuni/idealuri comune, poate fi si benefic si eficient. poate fi un mare pas inainte, fara atata efort pe cat ar fi necesar daca am actiona izolati.
dai impresia ca eviti initierea unor astfel de contacte si nu inteleg de ce.
drept sa-ti spun, imaginile proiectului venus mi s-au parut cam prea futuriste si nu tocmai reprezentative pt noi, dar ideile exprimate acolo, nici eu nu le-as fi putut enunta mai bine. si apoi, putem personaliza forma proiectului venus pentru gusturile si cultura noastra. in viziunea mea ar fi ceva de genul "dacia felix redivivus"...
imi cer iertare daca ti-am dat impresia ca as pretinde totul deodata, fara sa fiu constienta ca sunt de trecut pasi si etape pt asa ceva.
esti poate cel mai activ voluntar al grupului si nu mi-as ierta sa te supar cu ceva.. in plus, ar fi de dorit sa continuam sa ne intelegem si sa colaboram, fara prea multe explicatii si generalitati filosofice. nu prea va mai fi timp de asa ceva... de acord? :)
pana una alta, care e strategia grupului pt cooptarea celor care ne imparatasesc ideile si dorinta de actiune?
Stefan B.
09-09-2009, 07:22 PM
Hm.. nu inteleg 100% despre ce contacte este vorba. Daca doresti putem discuta in particular :D
Adevarul este ca am o minte prea analitica , sunt foarte suspicios si preventiv. Fiecare cu defectele lui ! :) Dar cred ca fiecare "defect" este util cand este folosit cum trebuie! De aceea grupul are nevoie de oameni din tot felul de clase sociale, vederi religioase etc - pentru ca rezultanta sa fie acea schimbare despre care vorbesti!
_tanius
06-08-2011, 07:32 PM
Spiritul de "efervescenta a schimbarii" la nivel planetar, vine cu un film nou, care face deja multe "valuri", spunand lucrurilor pe nume: "Sfarsitul saraciei".
http://antiiluzii.blogspot.com/2011/06/sfarsitul-saraciei.html#comments
Intrucat de ceva vreme mi se refuza noi postari, editez aici urmatoarele info care pot trece binisor ca si "o veste minunata", vestind zorii sfarsitului actualului sistem...
http://danielroxin.blogspot.com/2011/12/benjamin-fulford-ultimatum-dat-ocultei.html
Un scurt fragment, care sa va incite la lectura completa...
Primele tranzactii istorice din cadrul noului sistem financiar tocmai au avut loc!
Multe retele globale de comercializare, independente, de pe īntreaga planeta se afla in plin proces de conexiune rapida, prin intermediul internetului. Aceasta va duce la aparitia unor posibilitati aproape nesfarsite de expansiune a retelelor de comert international, de tranzactii si de afaceri.
Oamenii s-au trezit in sfarsit: au realizat ca pentru cea mai mare parte din cheltuieli nu au nevoie de bani "emisi" de guvern . De fapt, atāt de multe si diferite grupuri au abuzat de actualul sistem de bani, incat, la ora actuala, acesta nu-si mai poate īndeplini scopurile sale originale, care au fost:
a) mijloc de schimb
b) unitate de cont, si
c) exprimarea valorii unor lucruri
Ultima dintre acestea, īmpreuna cu camăta - perceperea de dobānzi, a condus la abuzuri sistemice si la cresterea criminalitatii. Banii au incetat sa mai "echivaleze" lucruri, si au īnceput sa fie priviti ca o valoare īn sine - acesta fiind unul dintre motivele pentru lipsesc tot mai mult din circulatie !!!
"Valoarea" lor este tezaurizata, disponibilitatea efectiva a finantelor manipulata, iar pietele, implicit, sunt distorsionate. Nu e de mirare ca toate marile religii au interzis utilizarea cametei - pentru ca ei stiau ca cel ce imprumuta bani cu dobanda (camatarul si schemele lui diabolice) nu se opreste pāna nu detine totul, si tinde sa manipuleze fara mila īn acest scop.
Astfel ca au inceput sa apara unele initiative interesante cu privire la modul īn care acest sistem īnrobitor de control financiar global ar putea fi destramat. Īn 1980, īn Canada, un om numit Michael Linton a infiintat primele sisteme locale de schimb = Local Exchange Trading System = ( LETS ), iar unele dintre ele au ajuns ca, in timp, sa devina stabile.
Apoi, ele s-au raspāndit īn jurul planetei, dar au fost ignorate de catre cei care conduc corporatiile media. Sistemul, pe scurt, īnseamna ca aveti o moneda locala care nu este purtatoare de dobanda. Aceasta va fi folosita de catre toti membrii sistemului, pentru comertul cu tot felul de bunuri si servicii: pāna la 70% din tot ce ai nevoie poate fi achizitionat īn acest fel daca aceasta valuta ruleaza intr-un sistem cu suficienti membri. A se vedea definitia de la:
http://en.wikipedia.org/wiki/Local_exchange_trading_system
Apoi, au existat banci de care tranzactionau timp, e-valute ... si multe alte inovatii. Experienta celor peste treizeci de ani din acest domeniu s-a raspāndit peste tot. Pentru descrierea Bank Time, a se vedea:
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_banking
Una dintre cele mai sofisticate metode alternative, abia pusa īn functiune la capacitate maxima, este in Liverpool, Anglia, pe baza de TGL: a se vedea: http://www.tgl.tv/
Pentru a vedea cum pot fi mobilizate aceste tipuri generice de sistem este suficient sa analizam exemplul Argentinei, care a intrat in conflict cu bankerii, si a aruncat afara FMI. Natiunea a fost īntr-o criza financiara profunda - dar foarte repede, sistemele de tip LETS au luat avant, astfel ca oamenii care au participat la ele au fost tot mai avantajati. Acelasi lucru sa īntāmplat recent si īn Grecia. Un barbat grec, intervievat si publicat pe You Tube, a declarat despre aceste LETS: - "Sunt uimit : imi pot permite lucruri pe care nu le-as fi putut cumpara īnainte".
Cu alte cuvinte, acest tip generic de sistem duce la abundenta tot mai mare. Adica nu la ceea ce te-ai putea astepta sa se petreaca atunci cand esti sub influenta mass-media care tinde sa picteze doar tabloul "economii sub asediu".
Succesul apare pentru ca oamenii sunt reali si poti cladi ceva cu ei - īn timp ce multe aspecte guvernamentale de astazi sunt o varietate de fictiuni, si se dezintegreaza sub stresul care si el este īn mod substantial intretinut de foarte multe fictiuni.
Rezultatul? SISTEME SIMILARE, DE TIP LETS, PRECUM SI MULTE ALTE VARIANTE INOVATOARE ALE LUI SUNT IN CURS DE A PRELUA STAFETA ! La fel ca alte lucruri cum ar fi calculatoarele, care s-au mutat de la sisteme mari, centralizate, la PC-uri, tip desktop, distribuite tuturor, sistemul financiar va fi distribuit pāna la nivel de comunitate.
Īntr-adevar, aceste sisteme aflate la nivelul comunitatii reprezinta NOUL SISTEM GLOBAL FINANCIAR. Noul sistem este literalmente peste tot deja, iar raspāndirea lui va fi la fel ca aceea din povestirea cu cele 100 de maimute!
Exista o multime de software pentru aceste sisteme, o mare parte din ele disponibile gratuit. Pentru o lista buna de exemple, a se vedea:
http://www.letslinkuk.net/software/
Dezvoltatorii noului sistem stiu ca oamenii sunt "de aur" si ca acest aur sustine si asigura succesul acestui sistem.
Deoarece in fiecare clipa aceste grupuri schimba tot mai mult intre ele produse si servicii reteaua creste īn fiecare zi.
Multe din grupurilor si sistemele care exista nu sunt enumerate aici īnca, din motive evidente, cu toate acestea ele isi vor face aparitia īn curānd. Īntre timp, va sugeram sa va uitati la linkurile de mai sus, apoi faceti o cautare pe calculator pentru retele de schimburi locale din zona dumneavoastra si implicati-va.
Īn timpurile (probabil), de restriste care vor urma, aderarea la un sistem tip LETS este una dintre masurile cele mai POZITIVE DE SUPRAVIETUIRE FINANCIARA PE CARE PUTETI SA LE LUATI !
Software-ul, plata electronica, creditul, facilitatile de debit si monedele noi sunt toate parte din gama de tehnologii deja operationale īn aceste sisteme noi. Toate acestea si multe altele sunt disponibile pentru ca noile grupuri sa puna īn aplicare acest sistem īn toate regiunile, tarile, comunitatile !
Detaliile legate de accesul la toate informatiile vor fi puse la dispozitie īn urmatoarele saptamāni.
Unele aplicatii interesante ale acestor noi sisteme financiare includ autofinantarea diferitelor comunitati si alte initiative, īncepānd cu pasi mici si crescīnd tot mai mult pentru a include produse alimentare, de sanatate, de tratare a apei, īnvatamānt, noua putere verde si alte tehnologii, care toate sunt īn pregatire, si asteapta ca aceasta capacitate de a le finanta sa ajunga la ele !
Asa cum s-a mentionat, toate statele, toate comunitatile sunt binevenite, inclusiv cele ale vechiului regim, daca subscriu la crezul simplu de incluziune, si de functionare pentru binele tuturor.
Cei din vechiului regim, sunt invitati sa intre īn contact, īn cazul īn care sincer doresc sa coopereze. Resursele lor, sistemele si retelele vor fi īn continuare de valoare īn cazul īn care sunt de acord si se aliniaza la filozofia de mai sus. Alternativ, ei ar putea dori sa cerceteze adevarul a ceea ce este raportat aici, si anume, ca acest proces de stabilizare si punere īn aplicare a "noului sistem financiar al oamenilor", se īntāmpla, se extinde rapid, si este dincolo de controlul cuiva, din cauza la faptului ca acesta este sustinut de aproximativ 200 de milioane de oameni treziti si luminati (da, fara i...) !
Daca ati citit si rezonat cu acest articol, va rugam sa īl transmiteti la lista de contacte personale, sa-l postati pe site-urile Web la care aveti acces, sa-l utilizati ca baza pentru publicare si pentru imprimare dīndu-l din māna in māna - sau orice altceva puteti face pentru a raspāndi aceste randuri.
Veti ajuta astfel omenirea sa mearga īnainte!
Persoane de contact: admin@intentiononeearth.com
PS : Deja vechiul sistem SI-A ARATAT INTERESUL in aceasta privinta!"
Sursa: Active Information Media