PDA

View Full Version : romania noastra, asa cum o vad si alti romani...

_tanius
07-13-2009, 12:31 AM
pt cei interesati: http://www.facebook..com/group.php?gid=200614625390
Epistola unei romance.
De azi refuz sa platesc impozite, intr-un stat guvernat de incapabili, corupti, ne-educati, care au in vedere doar propriul interes. Refuz sa finantez politicieni imbecili si amante ce sfideaza tara dar beneficiaza de bugete de mil. de euro.Refuz sa platesc taxe pt un stat care nu ma sprijina in nici un fel.. platesc zeci de mil. pt Sanatate, desi dac-as ajunge intr-un spital in Romania, as fi tratata mizerabil.
De ani de zile nu ma uit la tv, mi-e greata de politicieni, nu merg la vot ca-mi vine sa vomit cd vad panouri electorale gen “noua ne pasa de Dv” , cu toate astea, cd se apropie data de 25 a lunii, ma impacientez sa fac rost de bani pt ca, nu-i asa?- “cu statul nu te joci”.Fiind in plina criza, pt prima data nu reusesc sa achit taxele si mi-au blocat conturile!Asta m-a ajutat sa ma trezesc, m-am uitat in jurul meu, am pus intrebari, am deschis tv-ul…si ce am vazut?EBA si Becali ma reprezinta in P.E, Elena Udrea beneficiaza de mil. de Euro de care dispune cum o taie capul,d-na Ridzi arunca 86 mil de Euro pe o telecabina cd sunt orase care n-au un spital de Doamne Ajuta, Patriciu vinde Petromidia pt cateva miliarde din care-s curioasa daca plateste vreo taxa la stat…
jocuri politice murdare, politicieni corupti si curve, haos total,o tara vanduta pe nimic de agramati ce si-au vazut doar propriul interes – macar de-ar fi vandut-o scump!,investitori straini care n-au cu cine discuta in Romania si se lupta cu morile de vant…si toti oamenii de calitate pe care-i cunosc stau cu capul in nisip…l-am avut si eu, pana azi- dar am realizat ca oricati bani as face, oricate tari as vizita, oricate carti as citi, oricat as incerca sa nu ma las afectata, at the end of the day, traiesc tot aici si tactica strutului imi va face mai mult rau pe termen lung decat daca ma implic acum.
Nu se mai poate asa! Enough is enough! Romania nu e doar o tara de hoti, de agramati, de curve, de parveniti, de oameni fara balls si fara coloana vertebrala. Sa protestez prin a nu-mi plati taxele nu e suficient, desi de-ar face-o si altii, s-ar putea declansa ceva. Fac apel la toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Sunt milioane de tineri destepti, multi muncesc peste 12 ore pe zi pt multinationale sau businessul propriu, care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, care stiu sa comunice eficient si stiu ce inseamna sa livrezi, stiu ce inseamna 1 deadline, stiu ce inseamna responsabilitatea. .sunt mii de romani de calitate, plecati pt a produce si consuma in alte tari, - s-ar intoarce maine daca n-ar fi circul de acum.
Trebuie sa luam atitudine, sa facem o schimbare, e nevoie de o Miscare a romanilor cu coloana vertebrala!O Miscare de Intoarcere Acasa, a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, ramanand aici, suntem pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla, visand la urmatoarea iesire din tara.E nevoie de o miscare in care liderii sa fie para-testati, asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu-si dovedesc integritatea si eficienta.O miscare a oamenilor ce n-au mai fost implicati in politica, neintinati, ne-spalati pe
creier, ne-jigoditi.O miscare fara traseisti politici sau scursuri din partide.. E nevoie de o miscare a oamenilor destepti, cu atitudine, experti in domeniul lor.Si tu si eu cunoastem cel putin 5 oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in P.E decat EBA sau Becali.Oare de ce nimeni nu actioneaza?Daca acum 5 ani ne-am fi implicat o ora pe saptamana, sigur nu s-ar fi ajuns aici.Cati bani furati, proiecte blocate, fonduri nefolosite in acesti ani..Daca am dialoga constructiv, daca ne-am intalni o ora pe saptamana, daca am actiona, daca ne-am aduna toti oamenii destepti, corecti, creativi, eficienti pe care ii cunosc si pe care ii cunosti tu – s-ar simti diferenta in 5 ani.Avem un plan de organizare, un plan de finantare, usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. Nu credeti ca si marilor puteri le-ar face mai multa placere sa discute cu oameni educati decat cu agramatii parveniti ce reprezinta interesele Romaniei in momentul de fata?
Propun infiintarea unei Miscari a Corporatilor - oameni din banci, industrie, finante, firme de avocati, experti PR, intreprinzatori privati- care au calitatile necesare sa scoata tara din criza.Este singura solutie viabila pentru Romania de acum – tara asta se poate pune pe picioare daca s-ar uni toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile- creiere vanate de toate multinationalele, corporati educati, care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze / comunice / munceasca intr-un mediu international, intr-o piata globala- n-au viziunea limitata de speculant din Pipera.
E nevoie de o alternativa in Romania.E nevoie de o Miscare in valorile careia sa ma regasesc si eu, sa se regaseasca si Andreea Miinescu, amica mea care la 26 de ani are firma ei, facuta fara ajutorul nimanui, munceste 13 ore/zi si seara merge la cursuri de German Business.. si Ileana Badiu, Managing Partner la una din cele mai mari agentii de publicitate, care munceste 14 ore/zi si in luna a opta de sarcina. si Tereza Valcan, expert in PR, care a studiat in State, face MBA la Londra, si ar putea sa ne reprezinte
sigur mai bine decat EBA….si Radu Manolescu, care la 28 de ani si-a facut firma lui de Head-Hunting, si a adus-o in topul firmelor de profil….si Camelia Sucu, ajunsa in TOP Capital fara sa fure un leu, si Mihaela Nicola, guru-ul publicitatii din Romania…si Maria Lucia Hohan, designerul ale carei creatii se vand in toata lumea …si Pepe Berciu, care a studiat la Londra si are businessul sau de succes….si fratii de la Fratelli, care s-au impus in viata de noapte a capitalei….si Violeta Balan, care a terminat Magna Cum Laudae o facultate de drept in America, munceste pt una din cele mai mari firme de avocatura si s-ar intoarce maine acasa dar n-are la ce…si Horia Mocanu, primul roman admis la Harvard, care scrie istorie intr-o tara vecina…si Edy Uzunov, proprietarul agentiei Regatta… si Floriana Jucan, jurnalista
erudita ce s-a incapatanat sa educe cititorul de presa din Romania si
a impus o revista fara femei dezbracate si barfe dezgustatoare… si Fady Zaidan, cel mai charismatic manager pe care il cunosc…si Loredana Salcianu, avocata care a avut curajul sa isi deschida propria ei firma de avocatura…si Angela Teodora Burz, intreprinzatoarea care a plecat sa faca business in Shangai..si Diana Dondoe, care i-a sfidat pe cei ce au respins-o in Romania, ajungand prin munca si consecventa unul din cele mai celebre top modele ale lumii, facand milioane si impresionand lumea intreaga prin eruditia sa..si Bogdan Voica, la 30 de ani manager al uneia din cele mai celebre agentii imobiliare europene….si Eveline Pauna, care la 20 de ani, face o facultate, lucreaza 10 ore/zi, scrie la Q Magazine si in putinul timp liber merge la Opera….si Raluca Safta, care la 23 de ani a avut curajul sa isi deschida propria firma de relocari ajutand sute de expatriati, directori de companii multinationale sa se relocheze in Romania…si Damian Draghici, cu IQ de geniu si cu premiul Grammy care a ales sa se intoarca in Romania…. Asta e Romania mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!! Si acestia sunt doar cativa dintre oamenii pe care ii cunosc….mai sunt atatea milioane de oameni destepti si muncitori, corecti si educati, capabili si integri…
Ma intreb, atatia oameni destepti nu se rusineaza ca-s reprezentati de Gigi Becali si EBA?( Ma ingrozesc la gandul ca EBA va negocia pt Romania fonduri de zeci de milarde de Euro!)
Nu va e rusine ca sunteti condusi de un om politic ce nici macar nu poate sa pronunte Google?
Nu va e rusine sa va dati la o parte cd in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o blonda cu tupeu si un singur talent, platit mult prea scump, din banii vostri?
Am innebunit eu sau am innebunit cu totii sa stam pasivi in timp ce suntem calcati in picioare pe banii nostri?
Ei bine, mie mi-a ajuns. Imi e rusine ca am stat cu mainile in san si s-a ajuns ca azi sa fiu reprezentata de o dra din Bamboo si de un cioban. Asa ca voi lua atitudine. Si va rog si pe voi, toti cei ce credeti ca nu va reprezinta cei din scena politica de acum, sa luati atitudine. Sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Daca avem echipa, tot restul vine de la sine. Stiu ca ei exista, trebuie doar treziti. Trebuie sa facem ceva. Nu e suficient sa ne plangem, sau sa bagam capul in nisip. Trebuie actionat. Eu nu mai astept o minune, ma apuc de treaba. Voi lupta. Pt un grup de oameni capabili, care pot revolutiona un sistem de care toata lumea este satula. Pt o Romanie condusa de oameni destepti si integri.Pt o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pt o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pt un viitor mai bun pt mine si copiii mei, in tara mea, nu printre straini. Pt o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….
suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort
sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus
ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge! Haideti sa ne trezim!

Stefan B.
07-13-2009, 02:30 AM
acest articol pune punctul pe I .. de fapt multe puncte pe I ! multumesc Tania pentru material, este adevarat si provocator!

Ce facem?

_tanius
07-13-2009, 12:44 PM
pai, cam ce se poate face. ii contactam si pe ei si strangem randurile! deocamdata saptamana asta sunt f ocupata asa ca daca sunt voluntari cu initiativa ca sa nu se bata pasul pe loc, ii urez bafta!
pana una alta, ca tot suntem romani va mai invit la o actiune: votati-l pe brancusi!
"Dragii mei, iata o actiune pe care o consideram incheiata de mult, dar care vad ca inca functioneaza. Daca doriti, votati aici:

http://www.saatchi- gallery.co. uk/artvote

Galeriile de arta Saatchi fac un clasament cu cei mai renumiti artisti din sec XX. "
trimite-ti indemnul si altora!

p.s: voi trimite pe grup materialul original care are mai multe date de contact, pt ca ce am postat aici este o forma adaptata intrucat avea mult peste 10000 de caractere...

Stefan B.
07-13-2009, 01:12 PM
tocmai sant la servici , poate cineva care are acces la facebook sa contacteze grupul/persoana respectiva? aici unde lucrez , multe sant filtrate - insa norocul meu ca forumul fight4romania merge,desi contine cuvantul "forum" :)

Va rog, daca cineva contacteaza grupul sa ne zica si noua! Ar fi extraordinar sa se inceapa o miscare civica in Romania! Ce bine este ca nu santem singuri cu idei de "avangarda" !!

Stefan

Stefan B.
07-14-2009, 03:05 PM
link facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=200614625390

Avea 2 punce innainte de ".com" de aceea nu mergea

Madalinashu
07-17-2009, 03:14 AM
Salutare tuturor,

Sunt nou aici si m-au atins foarte mult posturile de pe forum.
Parerea mea este sa ne adunam undeva discret cat putem de multi si sa stam de vorba sa stabilim ce putem face sa scapam de aceasta situatie neplacuta in care ne aflam toti romanii muncitori.
S-ar putea ca Stefan (care stie adresele noastre de mail ) sa trimita celor interesati un mail cu o data/locatie unde ne-am putea intalni?

Multumesc anticipat,

Madalin

billgates
07-18-2009, 12:59 AM
aka newsletter/ mailinglist ?
Cre' ca ar fii tare un mailinglist, n-o fi vreun plugin de vbulletin de genu asta? (melene sa caut :D)

(in definitiv, unii suntem ori mai bosorogi ori mai lenesi, si e mai usor sa iti verifici mailu sau trimiti un reply decat sa intri in fiecare zi pe forum/facebook/yahoo groups/<X new media> )

Stefan B.
07-21-2009, 02:09 PM
Nu am acces la e-mailuri , insa cred ca am putea trimite mesaje "private" la fiecare , normal alea ajung pe mail-ul personal.

Acum depinde si unde este localizata lumea, cred ca doar in Bucuresti am avea un numar cat de cat de participanti.

Ideea e excelenta, doar poate mai trebuie sa adunam membrii ?

Stefan

billgates
07-22-2009, 06:37 PM
Buna ideea cu mesaje trimise pe privat care ajung pe mail, nici nu mi-a dat prin cap!
Cand se vor face reuniuni, tineti minte sa le faceti in locuri publice, sa nu se simta nimeni descurajat de a veni.

membrii noi pot fi adusi prin reclama. spre exemplu e unu care isi semneaza comentariile pe hotnews (trafic mare de tot) cu numele siteului...et cetera

Multi User Worlds
03-14-2010, 04:45 PM
pt cei interesati: http://www.facebook..com/group.php?gid=200614625390
Epistola unei romance. [...]

Eh, ce să zică şi biata romanca! Are şi ea dreptate în felul ei.
Dacă era o româncă, poate era mai subtilă, avea un spirit de înţelegere mai dezvoltat, dar aşa, amărâta aia care nu are ce da să mance gura la copilu' iei, este şucărită pe ăia care o duc mai bine ca ea.
Cert este că nu trebuie să-i contrazicem pe, ştim noi pe cine, atunci când ne bagă minţile în cap.
Io întotdeauna am zis că romanii şi romancele este diştepţi, ceea ce se observă cu ochiu' liber de către cei care nu este chiori.

S'avem bachtalo, mâncav-aş !
:cool:

agora
05-09-2010, 04:00 PM
Interesant acel mesaj, pana la urma s-a organizat intalnirea?

ingrid
05-12-2010, 12:31 AM
Interesant acel mesaj, pana la urma s-a organizat intalnirea?

care intalnire? a masonilor mascati?... voi chiar nu mirositi nimic ciudat in acest mesaj? :))) e de departe un mesaj cu rezonanta masonica! fiti mai atenti! ori de cate ori veti auzi vorbindu-se de elite, e clar ca persoana respectiva e in masonerie sau simpatizeaza sau e de o naivitate penibila! :) Acum, serios vorbind, un om care lucreaza pentru omenire nu are nevoie de apartenenta la o elita! NICIODATA!

LiTerra~1
06-10-2010, 05:11 PM
Bună Ziua !
Celor ce vor citi !
~
Cunosc mesajul, înainte de a fi dat pe ... facebook ! Atunci, l-am citit parţial, acum deloc !
Deci, din start este ineficient ... prin lungime ! I-am promis doamnei respective (acolo unde l-am citit: Reţele Ning, era tot doamnă) că îl voi difuza ... MAI DEPARTE, precizându-i că o voi face în felul meu, deoarece este prea lung !
Şi ... am uitat !
Aici ... l-am regăsit !
Să-mi fie RUŞINE ! Eu, de obicei (DE OBICEI !!), chiar mă implic !!
~
Celălalt ASPECT, "prins" dintr-o lecturare rapidă a "replicilor" ESTE de asemenea ... FANTASMĂ !!!
Atât pe Bloguri (eficienţă = 0 = ZERO), cât şi în reţele NING (acolo a prins "ideea" ... având cel puţin ... O Replică ! ) am propus ÎNTÂLNIRI ÎNTRE MEMBRII "Comunităţii" ... Doamnelor ! Domnilor ! NU mai "Visaţi" !!!
NIMENI nu vine ! NIMENI nu vine ! Poate doar ... cel cu "ideea" ( adică ... IDIOTUL !!!)
Iar pentru întâlniri ... conspirative: din cei prezenţi, 114% vor fi ... "ceilalţi" ... care ŞTIU să asculte !
Iar din cei plecaţi să se întâlnească, cel puţin UNUL (= posibil ... ORGANIZATORUL), desigur că NU va putea ajunge, din "motive" banale: ... pur şi simplu ACCIDENTALE !!!
Este de preferat ... să uite !!
Vă rog să mă iertaţi :
"Despre CE ... vorbeam ?"
Ah ! AH ! Despre ROMÂNIA !
~
LiTerra~1,

ela
06-13-2010, 09:41 PM
CRED ca e timpul ! de la marturia acelei romance a trecut mult timp fratilor ! ce putem face ! oricind chiar si astazi sint gata ! doar un anunt si un semnal inainte cu o zi !

ingrid
06-14-2010, 12:32 AM
CRED ca e timpul ! de la marturia acelei romance a trecut mult timp fratilor ! ce putem face ! oricind chiar si astazi sint gata ! doar un anunt si un semnal inainte cu o zi !

tie chiar ti se pare ok ce scrie femeia asta? nu ti se pare ciudat ca vrea o societate condusa numai de tehnocratie si intelectocratie? iti spun eu este extrem de ciudat.. asta e romanca doar cu numele! sa fim seriosi! ea vrea o societate condusa de masoni... pentru ca in ziua de zi doar ca mason ajungi in posturi cheie cum sunt cele descrise de ea! da romanul de la coada sapei ce are? cu e mai prejos decat ea? astea sunt efectiv texte! vraja marii in patru acte...fiti mai atenti!