PDA

View Full Version : Adevarata Uniune Europeana

Stefan B.
07-09-2009, 03:07 PM
Un documentar Britanic interesant:

http://video.google.com/videoplay?docid=62612529763293088

Vizionare placuta!

Overmind
12-29-2009, 06:03 PM
UE este Uniunea Sovietica versiunea 2.0. Adica model super-imbunatatit, din care se va scapa mult mai greu ca din cel anterior.

gikolo
01-09-2010, 01:26 AM
UE este Uniunea Sovietica versiunea 2.0. Adica model super-imbunatatit, din care se va scapa mult mai greu ca din cel anterior.
Asa este, esti foarte destept, tu in URSS puteai :
- sa iesi in strada sa strigi m**e presedintele ?
- sa pleci oriunde in lume fara sa vina cineva sa te urmareasca ?
- sa ai afacerea ta ?
- sa te uiti la filme americane ?
- sa iti cumperi ce marca de masini vrei tu ?
Sunt daor niste exemple la care voi nici nu ati fi visat in URSS

Malasorte
01-09-2010, 11:43 AM
- sa ai afacerea ta ?

Si acum nu poti alte lucruri...ti se impune cat sa produci si ca s aiti raspund

ia dute pe strada in timp ce are base un miting si striga beep base s avezi ce se intampla;)
nu trebuie sa vina cineva s ate urmareasca au implementat cipurile o pot face de la un calculator
afacerea ta este controlata delegile lor
filme americane care te indeamna la un anumit comportament asa cum dorec ei sa devii

Overmind
01-10-2010, 01:53 PM

Fa tu asta acum in fata palatului parlamentului si sa vedem peste cati ani ne mai auzim.

Acum orice persoana care calatoreste international e automat monitorizata.
Adica a crescut eficenta spionajului.

- sa ai afacerea ta ?

Afacere din care statul scoate majoritatea profitului. Prefer sa zic pas.

Da, se putea. Si pe vremea aia unele aveau ceva calitate. Acum s-a ales praful de 99.9% din ele. Sunt filme din categoria mass production si/sau de propaganda. Cam atat.

Acum cumperi de oricare si dai o caruta de bani tot timpul pe asigurari, roviniete si alte mijloace de furt oficiale.
Pas si aici. Luati-va voi masini.

Una peste alta, cred ca multi nu au inteles cum se procedeaza cu asa-zisa democratie.

Inainte aveam ce drepturi aveam.
La implementarea democratiei, ni s-au dat unele noi si frums gandite si ni s-au anulat din alea vechi ca cica nu erau bune.
Pana aici teoretic toate-s bune si frumoase.
Doar ca alea noi acordate, dispar pe zi ce trece si fara sa observe efectiv nimeni prin ordonante de urgenta (sau executive orders cum se numesc in SUA), care ordonante ajung sa ignore si constitutia sau orice alta lege, dupa cum vrea muschiul mijloacelor de opresiune.
In final, ajungem sa nu le mai avem pe niciunele si daca comentam sa fim considerati teroristi. A se vedea Patriot Act si Homeland Defense in SUA.

Stefan B.
01-10-2010, 06:11 PM
Rusia 2.0 este ALTFEL! Este o intreaga inginerie sociala. Am mai postat eu aici niste interviuri cu Noam Chomsky , imi place felul in care expune modul in care consensul social este artificial "produs" de elite. Astfel ca oamenilor de rand nu le ramane decat sa adopte realitatea produsa si proiectata de altii, insa cu iluzia ca este alegerea lor libera. Rusia 2.0 este ..DICTATURA STIINTIFICA!

Iata o carte citita cu Speech Synthetisator pe tema asta (50 de parti)

http://www.youtube.com/watch?v=7jbUl-j5KZ8

gushpi
01-11-2010, 03:54 PM
- sa ai afacerea ta ?

gikolo a enumerat cateva actiuni, dar nu a stiut sa accentueze subiectul comun: acum poti alege !!! (unde sa traiesti, cu ce sa te hranesti, etc.).
Mai demult era obligatoriu traiul in turma... Azi, oricate carcoteli exista, poti alege incotro sa te indrepti!
Comentati de genul ca traiul ne este ingradit de legi si dogme: asta este de mii de ani!!!

Overmind
01-11-2010, 05:32 PM
Alegerea este o iluzie, domnilor.
Cu ce ajuta pe cineva ca alege intre injectie letala si scaun electric ? Efectul este acelasi.
La alegerile de acum ce s-a ales ?
Pai s-a ales intre foarte si extrem de rau.

Si nu...nu poti alege unde sa traiesti (ceea ce o puteam face inainte mult mai usor). Acum esti strict dependent de locul de munca (de la care daca ai plecat nu stii cati ani dureaza sa mai prinzi altul). Cu hrana...nici atat. Toate legumele ce le gasesti prin mall-uri sunt d-alea blank, de import, fara gust, miros sau valoare nutritiva. Ce ce nu sunt producatorii autohtoni lasati sa concureze cu porcariile alea din afara ? De ce li se pun numai piedici si se cauta desfiintarea lor ?

captivus
01-11-2010, 06:04 PM
Pentru acelasi motiv de pana acum: dependinta totala, captivitate. Eu unul sunt mai nororcos: incerc sa-mi cultiv singur legumele si sa mananc cat mai mult de la mine bineinteles ecologic, in masura in care si apa de ploaie care uda plantele nu e chiar curata si ii indemn pe cei care pot sa faca la fel. Ce sa mai zic ca taxe si impozite nu mai platesc de doi ani si nici la "munca" nu ma duc. Muncesc dar fac totul la negru si cat se poate de putin evident. Si de murit nu am murit...........Asa ca eu am ales

captivus
01-11-2010, 06:17 PM
gikolo a enumerat cateva actiuni, dar nu a stiut sa accentueze subiectul comun: acum poti alege !!! (unde sa traiesti, cu ce sa te hranesti, etc.).
Mai demult era obligatoriu traiul in turma... Azi, oricate carcoteli exista, poti alege incotro sa te indrepti!
Comentati de genul ca traiul ne este ingradit de legi si dogme: asta este de mii de ani!!!

Doar ai impresia ca poti face asemenea alegeri dar nu vezi ca pe zi ce trece alegerile iti sunt limitate nu de custi si de granite ci chiar de optiunile pe care ei ti le ofera: daca intri intr-un magazin sa-ti cumperi de mancare nu alegi decat cate toxine vei manca astazi (daca tu crezi ca libertate de alegere este intre salamul de vara si cel banatean atunci iti dau dreptate)

gushpi
01-11-2010, 06:52 PM
Cam asa era prima reclama ramasa in mintea noastra dupa revolutie!
Putem alege unde sa traim: Stefan a ales Anglia, altii Italia, Spania, SUA, Canada etc (nu conteaza motivul, doar ca au avut posibilitatea SA ALEAGA)
Putem alege ce sa mancam (cum concretizeaza cineva mai sus): in loc de salam poti alege o pulpa de porc sau 5 pui... dar ALEGI si nu stai la rand sa-ti dea RATIA - apropo "captivus" ai fost pus vreodata la ratie sa stii cum e?
Putem alege sa ne exprimam - simplul fapt ca scrii aici vrute si nevrute, ca vrei sa te impotrivesti sistemului este tot un rezultat al ALEGERII TALE CA OM!

Bineinteles, putem sa ne smiorcaim, sa ne stergem mucii, sa bagam capul intre urechi si sa tipam ca arsi: "nu putem face nimic, totul e-n zadar!!!" Tot rezultatul posibilitatii de a alege...

IN DICTATURA NU AVEAI ACEASTA POSIBILITATE - si erai doar un ... (nu vreau sa spun ce eram ca unii se vor simti jigniti - dar aia eram!)

captivus
01-11-2010, 07:08 PM
Putem alege unde sa traim: Stefan a ales Anglia, altii Italia, Spania, SUA, Canada etc (nu conteaza motivul, doar ca au avut posibilitatea SA ALEAGA)
Putem alege ce sa mancam (cum concretizeaza cineva mai sus): in loc de salam poti alege o pulpa de porc sau 5 pui... dar ALEGI si nu stai la rand sa-ti dea RATIA - apropo "captivus" ai fost pus vreodata la ratie sa stii cum e?
Putem alege sa ne exprimam - simplul fapt ca scrii aici vrute si nevrute, ca vrei sa te impotrivesti sistemului este tot un rezultat al ALEGERII TALE CA OM!

Bineinteles, putem sa ne smiorcaim, sa ne stergem mucii, sa bagam capul intre urechi si sa tipam ca arsi: "nu putem face nimic, totul e-n zadar!!!" Tot rezultatul posibilitatii de a alege...

IN DICTATURA NU AVEAI ACEASTA POSIBILITATE - si erai doar un ... (nu vreau sa spun ce eram ca unii se vor simti jigniti - dar aia eram!)

Stiu ce inseamna sa fii pus la ratie si sa cumperi paine pe cartela, sa sari din coada in coada si sa te alegi dupa o jumatate de zi cu o punga de tacamuri de pui. Ideea mea este ca, la fel cum spunea cineva mai sus ca la alegeri am avut 2 optiuni "rau si foarte rau", acum ni se lasa impresia ca avem de unde alege dar de fapt sub aceasta suprafata alegem acelasi rau.(Vrei gratar de porc sau de pui, dar vezi ca tot cu "delikat" e condimentat)
Nu zice nimeni ca in dictatura a fost mai bine sau ca nu mai putem alege. Problema este ca deja lista optiunilor se inggusteaza si se incearca eliminarea ei .
Inca ceva: acum noi nu ne impotrivim sistemului acum vorbim, sa zicem ca planuim sa o facem, dar sa vezi cand se va concretiza o singura idee mai indrazneata din ceea ce tot spunem noi aici sa vezi cat mai ai de "ales" si cum vor incerca sa-ti inchida gura-vorbesc la general. Asta nu inseamna ca trebuie sa abandonam totul pe principiul ca totul e pierdut din start

gushpi
01-11-2010, 07:14 PM
Asta-i un forum de pesimisti?
Chiar numai partea goala a paharului se vede?
Atunci, Stefane e timpul sa inchizi site-ul... Nu se poate face reforma cu pesimisti! Mai mult ca sigur!

captivus
01-11-2010, 07:46 PM
Asta-i un forum de pesimisti?
Chiar numai partea goala a paharului se vede?
Atunci, Stefane e timpul sa inchizi site-ul... Nu se poate face reforma cu pesimisti! Mai mult ca sigur!

Nimeni nu e pesimist dar trebuie sa vezi "partea goala a paharului" ca sa stii ca trebuie umplut. Si daca punem mana de la mana se va umple, putin cate putin, dar se va umple

Malasorte
01-11-2010, 07:50 PM
Rusia 2.0 este ALTFEL! Este o intreaga inginerie sociala. Am mai postat eu aici niste interviuri cu Noam Chomsky , imi place felul in care expune modul in care consensul social este artificial "produs" de elite. Astfel ca oamenilor de rand nu le ramane decat sa adopte realitatea produsa si proiectata de altii, insa cu iluzia ca este alegerea lor libera. Rusia 2.0 este ..DICTATURA STIINTIFICA!

Iata o carte citita cu Speech Synthetisator pe tema asta (50 de parti)

http://www.youtube.com/watch?v=7jbUl-j5KZ8

Rusia 2.0 e diferita de URSS 2,0

Malasorte
01-11-2010, 07:55 PM
Fa tu asta acum in fata palatului parlamentului si sa vedem peste cati ani ne mai auzim.

Da pot , o sa ma i-a in vizor so what?! cred ca deja sunt. Am facut-o in orasul meu in fatza simpatizantilor lui dc nu ash face-o la el acasa?!

Acum orice persoana care calatoreste international e automat monitorizata.
Adica a crescut eficenta spionajului.

Nu pt toti. Nu toti au pasapoarte biometrice, se mai poate doar si cu buletinul plus sunt acorduri intre unele tari unde se trece dintr-una in alta ca la usa cortului.

Afacere din care statul scoate majoritatea profitului. Prefer sa zic pas.
E logic ca statul sa isi scoata si el bani ca la noi e f mult e pb comerciantilor care nustiu cum sa isi ceara drepturile

[quote]Da, se putea. Si pe vremea aia unele aveau ceva calitate. Acum s-a ales praful de 99.9% din ele. Sunt filme din categoria mass production si/sau de propaganda. [quote]
Si acum mai sunt filme bune care nu sunt din categoria mass production. In plus daca te uiti la ele nu trebuie si sa faci ce arata ;)

Se poate , se poate , se poate. Dar ne trebuie numar si unitate.

Malasorte
01-11-2010, 08:00 PM
Alegerea este o iluzie, domnilor.
Cu ce ajuta pe cineva ca alege intre injectie letala si scaun electric ? Efectul este acelasi.
La alegerile de acum ce s-a ales ?
Pai s-a ales intre foarte si extrem de rau.

Si nu...nu poti alege unde sa traiesti (ceea ce o puteam face inainte mult mai usor). Acum esti strict dependent de locul de munca (de la care daca ai plecat nu stii cati ani dureaza sa mai prinzi altul). Cu hrana...nici atat. Toate legumele ce le gasesti prin mall-uri sunt d-alea blank, de import, fara gust, miros sau valoare nutritiva. Ce ce nu sunt producatorii autohtoni lasati sa concureze cu porcariile alea din afara ? De ce li se pun numai piedici si se cauta desfiintarea lor ?
Ceea ce uiti e de ce sa ajuns la scuan electric sau injectia letala...;0 gandestete la asta

Malasorte
01-11-2010, 08:02 PM
Doar ai impresia ca poti face asemenea alegeri dar nu vezi ca pe zi ce trece alegerile iti sunt limitate nu de custi si de granite ci chiar de optiunile pe care ei ti le ofera: daca intri intr-un magazin sa-ti cumperi de mancare nu alegi decat cate toxine vei manca astazi (daca tu crezi ca libertate de alegere este intre salamul de vara si cel banatean atunci iti dau dreptate)
Iti sunt limitate pt ca u permiti. Asta incercam sa evidentiam...daca stai si doar vb nu se va schimba nimic...daca boicotezi anumite produse, mitinguri si propuneri de proiecte at e altceva...pana at ne meritam soarta imi pare rau sa zic asta

Overmind
01-12-2010, 10:54 AM

Da...propaganda pe fata.

Putem alege ce sa mancam (cum concretizeaza cineva mai sus): in loc de salam poti alege o pulpa de porc sau 5 pui... dar ALEGI si nu stai la rand sa-ti dea RATIA -

Asta era asa daca ti-ar fi dat gratis ce-ai ales. Numarul de persoane care-si permite cumparaturi din mall-uri scade pe zi ce trece. Si stai linistit ca tot la rationalizare se va ajunge.

Nimeni nu e pesimist dar trebuie sa vezi "partea goala a paharului" ca sa stii ca trebuie umplut. Si daca punem mana de la mana se va umple, putin cate putin, dar se va umple
Corect.

Ceea ce uiti e de ce sa ajuns la scuan electric sau injectia letala...;0 gandestete la asta
Pentru ca ai fost probabil impotriva sistemului. Iar cine e impotriva, e eliminat intr-un fel sau altul. A se vedea SUA.

captivus
01-12-2010, 06:55 PM
Iti sunt limitate pt ca u permiti. Asta incercam sa evidentiam...daca stai si doar vb nu se va schimba nimic...daca boicotezi anumite produse, mitinguri si propuneri de proiecte at e altceva...pana at ne meritam soarta imi pare rau sa zic asta

Asta tot incerc sa zic si eu ca trebuie sa facem ceva nu numai sa vb. Hai sa avem actiuni reale cu un rezultat palpabil!

Overmind
01-13-2010, 06:26 PM
Actiunile efective nu recomand sa fie discutate pe un forum public, indiferent de care ar fi acestea.

captivus
01-13-2010, 06:49 PM
Perfect de acord

Razvan93
02-14-2010, 01:05 PM
http://www.youtube.com/watch?v=gxtlY-8LQGE
http://www.youtube.com/watch?v=OMFP7legAjY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0GPzSBFkw1M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LM6ewEKrTZ4&feature=related
Vizionati, credetima ca spune 100% adevarul

Stefan B.
02-16-2010, 05:42 AM
Tocmai citesc o carte despre marketing - incep propria afacere aici in UK si incerc sa invat cum sa vand serviciile (IT) mai bine. Si am invatzat ceva nou :

Legea 20-80.
Se pare, ca in general in societate , 20 % din populatie detine 80% din resursele societatii. Asta in UK..
cartea indemna sa am in vizor acesti 20 % ! Pare logic, si totusi nu stiu de ce in inima mea am simtic ca este teribil de gresit! Asta e capitalismul domnilor - este 20-80!

oderai
03-17-2010, 06:22 AM
"Opinions are like assholes. Everybody's got one and everyone thinks everyone else's stinks."