PDA

View Full Version : Un viitor sumbru ? Un scenariu probabil..

Stefan B.
06-09-2009, 06:06 PM
Un video interesant, in 5 parti:

http://video.google.com/videosearch?q=ABC+Predicts+Population+Reduction+an d+Water+Rationing+by+2050+&emb=0&aq=f#

Unde va fi Romania in 2050 ? Ma ingrijoreaza atutudinea asta care pune doar accentul pe profitul imediat , in detrimentul viitorului. Un exemplu este volumul datoriilor externe, care nu fac altceva decat sa amane problemele prezentului in viitor, cu speranta ca viitorul va fi suficient de "mare" pentru a sustine mersul cotidian al treburilor + plata problemelor din prezent. OARE??

carcotashul de serviciu
08-22-2009, 03:43 PM
In decembrie '89 aveam o tara fara datorii externe (adica fara costuri financiare), cu o rezerva valutara de 3 miliarde dolari, o industrie care, asa fier vechi cum o califica progenitura bolsevicului Valter Roman, facea fata cu succes concurentei externe, si o agricultura care hranea fara probleme intreaga populatie (ca un procent mult prea mare mergea la export, asta e alta poveste). Acum, dupa douazeci de ani de guvernari din domeniul crimei organizate, singura resursa o constituie impozitele. Si, cum clasa politica nu poate sa stea fara sa fure, apeleaza la indatorarea generatiilor urmatoare. Este acesta un comportament responsabil?

Dr. Krüger
08-23-2009, 08:21 PM
In decembrie '89 aveam o tara fara datorii externe (adica fara costuri financiare), cu o rezerva valutara de 3 miliarde dolari, o industrie care, asa fier vechi cum o califica progenitura bolsevicului Valter Roman, facea fata cu succes concurentei externe, si o agricultura care hranea fara probleme intreaga populatie (ca un procent mult prea mare mergea la export, asta e alta poveste). Acum, dupa douazeci de ani de guvernari din domeniul crimei organizate, singura resursa o constituie impozitele. Si, cum clasa politica nu poate sa stea fara sa fure, apeleaza la indatorarea generatiilor urmatoare. Este acesta un comportament responsabil?

Ce-mi mai place Românica!

Overmind
12-29-2009, 08:19 PM
Daca nu se schimba nimic foarte repede, in 2050 Romania va arata asa:
http://img27.imageshack.us/img27/5338/wastelandr.jpg

gikolo
01-09-2010, 01:22 AM
Rahat cu lapte cald. Populatia niciodata nu va disparea, chiar daca sunt nebuni ce vor schimbarea totala a populatiei o sa existe revolutii, revolte, lupte samd

Cetatean, locuitor, om
01-09-2010, 01:16 PM
Intotdeuna va exista factorul natural care ar putea distruge populatia. A actionat in trecut si va actiona si in viitor. Oricate sisteme de conducere ar putea exista, in momentul de fata depindem in totalitate de planeta. Nu stiu nimic despre programele spatiale dar stiu ca natura are puterea sa scape de noi asa cum a scapat si de alte specii...

Stefan B.
01-09-2010, 08:18 PM
Populatia nu va disparea , dar sunt sanse sa fie inlocuita treptat de cei care sunt "prolifici" . Daca ne gandim bine, in cazul Romaniei este vorba de tzigani, care iata desi ar popula romania la greu in 2050 ar face ca tzara sa arate ca in fotografia de mai sus ;)

Overmind
01-10-2010, 02:01 PM
Rahat cu lapte cald.
Rog abtinerea de la astfel de expresii.
Consider ca e mai bine sa vorbim oarecum civilizat.

Populatia niciodata nu va disparea, chiar daca sunt nebuni ce vor schimbarea totala a populatiei o sa existe revolutii, revolte, lupte samd

Nu va disparea ca nu mai ar avea cine sa execute munca de jos.
Vor fi toti niste drone implantate care se vor putea opri la comanda printr-o apasare de tasta.

Revolutii, revolte, lupte ? In ce film ?
Ei au banii, ei au armele, ei au controlul, ei au mijloacele media.
Oamenii de rand ce au ?
A...chef de munca la SC Sclavi pe Campie SRL cu speranta ca vor fi platiti la urma.

captivus
01-11-2010, 01:48 PM
Uita-te in istorie si vei vedea de cate ori ei au avut si banii si armele si controlul si de cate ori i-am invins. Trebuie numai sa constientizam unde am ajuns si se vor gasi modalitati de lupta. Dacca plecam de la premisele tale suntem deja pierduti

captivus
01-11-2010, 01:53 PM
Sa stii ca am pute invata ceva de la ei (nu ma intelege gresit nu ii agreez de loc) dar au calitatea de a se putea bucura de viata chiar daca stau in cocioabe si mananca mamaliga

enimPatria
01-11-2010, 03:35 PM
Uita-te in istorie si vei vedea de cate ori ei au avut si banii si armele si controlul si de cate ori i-am invins. Trebuie numai sa constientizam unde am ajuns si se vor gasi modalitati de lupta. Dacca plecam de la premisele tale suntem deja pierduti

mentalitatea si dorinta de a invinge sunt esentiale. degeaba ai arme daca nu ai dorinta de a castiga in sufelt . :cool:

Overmind
01-11-2010, 05:35 PM
Control din ziua de azi e mult mai drastic, pentru simplul motiv ca au avut sute de ani la dispozitie sa-l puna la punct. Iar daca ajung sa-l duca la bun sfarsit...

captivus
01-11-2010, 05:52 PM
Si asta inseamna ca au invins daca au perfectionat modalitatile si tehnicile de control? Atat timp cat exista o speranta si dorinta de a lupta cartile nu sunt facute. Toata chestia e ca trebuie sa facem in asa fel incat cat mai multa lume sa constientizeze ce se intampla!!!!!!!!!!

Stefan B.
01-11-2010, 06:18 PM
metodele de control sunt perfectionate, stiinta manipularii este mult mult mai avansata decat multi stim . Insa.. multumita Internetului eu zis ca se contra-balanseaza totul, deci avem sanse :D

captivus
01-11-2010, 06:56 PM
metodele de control sunt perfectionate, stiinta manipularii este mult mult mai avansata decat multi stim . Insa.. multumita Internetului eu zis ca se contra-balanseaza totul, deci avem sanse :D

Avem sanse dar nu trebuie lasat totul in seama internetului. Lupta trebuie sa se duca acolo, afara, trebuie simtita vazuta si auzita de cei care vor sa vada sa auda si sa simta! Ideea e ca avem nevoie de fapte palpabile.

gushpi
01-11-2010, 06:57 PM
In vremuri de restriste te ascunzi si-n gaura de "internet":p

Overmind
01-12-2010, 10:56 AM
Pai internetul ramane ultimul bastion ... ultima linie de aparate. Doar ca vor sa-l controleze si p-asta. A se vedea topicul corespunzator.

Partizanu
05-07-2011, 10:29 AM
Poate zi de zi nu le dam importanta sunt evenimente cotidiene si ne-am obisnuit ca toate sa aibe un HAPPY END ca in filmele de propaganda. Dar sunt foarte putini romani care merg mai departe si sintetizeaza ceea ce i se ofera pe tava prin internet sau alte canale informative. Am citit articolu http://www.lovendal.net/wp52/cea-mai-mare-crima-a-illuminati-impotriva-omenirii-furtul-tehnologiei-lui-tesla/
si am vazut similitudinea cu ccea ce incearca de anii buni dl. profesor IUSTIN CAPRA. Pe care il vad mereu an de an la tirgu de inventii si inovatii. Dar nimeni din actuala cl;asa conducatoare nu-i da atentie pentru ca nu se doreste. Ei sunt vinduti pentru ca voturile din "diaspora" i-au cocotat la ciolan. Vedeti dezvaluirile din Wiki Leaks si nu numai.

Partizanu
05-10-2011, 03:20 PM
O stire simpla si foarte proaspata. http://infoportal.realitatea.net/articol~din-sanatate~info-2388745~dializa-fara-aparat-o-inventie-romaneasca-premiata-la-geneva-metoda.html
Avem doua Romanii. Una care exporta si una care importa. Exportam teroare si teroristi de cartier TÎGANI si importam ce nu vor guvernanti (nu va ginditi la organisme modificate genetic).

Stefan Budianu
05-10-2011, 07:03 PM
Uneori imi face impresia ca aceasta clasa politica Romaneasca duce un razboi tacit impotriva tuturor capabili sa conecteze mai mult de 2 neuroni si sa gandeasca. Pentru ca pentru a mentine controlul ai nevoie de lume manipulabila, nu care poate gandi ...

ela
05-13-2011, 01:42 PM
dorinta de a invinge a disparut la romani sintem 90 de procente de umiliti iar ei sint 10 procente dar sint uniti si de aceea ne pot exploata

Stefan Budianu
05-13-2011, 02:15 PM
A, nu sunt 10%. Sunt precum fazanul, se umfla in pene pentru a parea mai mari decat sunt. De fapt primii 500 cei mai bogati romani detin cam 30% din tot ce misca in Romania. Situatia nu este numai valabila la noi, acelasi raport a venit si in Statele Unite, Canada si exemplele pot continua. Desigur, se poate reprosa faptul ca fiecare este liber sa munceasca si sa traisca mai bine. Totusi , de ce vorbele lui Trump imi suna in mine : pentru a deveni bogat cel mai bine este sa fii deja nascut din familie bogata sau aristocrata.

Iata un filmulet din Grecia, astazi l-am gasit - ce ne asteapta daca ne trezim prea tarziu , si vorbim aici despre apararea interesului FMI :

http://www.youtube.com/watch?v=celyhv_P79Y

Partizanu
05-13-2011, 05:57 PM
N-am sa intru in cifre sa afirm ca ... stiu eu BOCULET ca am depasit criza si avem zero virgula zero....unu la suta crestere economica dar criza are mai multe fete. De exeplu noi aveam de incasat conform http://theworld-we-live-in.blogspot.com/2011/05/romania-te-iubesc-lista-tarilor-care-ne.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FiqtY+%28Lumea+in+c are+traim%29 o gramada de bani. Plus bani din perioada interbelica.Si atunci ma intreb oare in spate nu se ascunde o masinarie diabolica. Unii ii spun NOUA ORDINE MONDIALA. Oricum al treilea rasboi mondial v-a izbugni din BALCANI. Si nu m-ar mira daca ROMANIA e chiar tara care v-a declansa acest rasboi. Sa ne amintim ca BASESCU inrma trupele de jandarmi si politisti acu citeva luni. Sa fie pura coincidenta?

Overmind
06-08-2011, 06:00 PM
Si nu m-ar mira daca ROMANIA e chiar tara care v-a declansa acest rasboi. Sa ne amintim ca BASESCU inrma trupele de jandarmi si politisti acu citeva luni. Sa fie pura coincidenta?
Noi nu mai avem aramta ci niste mascarici pupincuristi ai americanilor, lispisti de dotari, personal si cunostiinte aplicabile. S-a avut grija de toate aceste 3 aspecte.

Partizanu
07-25-2011, 10:17 PM
Se pare ca pe aici se doarme in front iar dusmanu de neam si clasa ne infinge mai tare cutitu in madulare. Conexati doua stiri si mai vb.
http://www.realitatea.net/franks-fmi-suntem-abia-la-mijlocul-misiunii-dar-cred-ca-avem-vesti-bune-de-anuntat_856268.html
http://www.cotidianul.ro/152451-Presa-straina-Protest-de-amploare-impotriva-proiectului-Rosia-Montana

_tanius
07-27-2011, 11:23 PM
Parca numai la noi e incetosata treaba? Iaca mai peste tot lumea e luata de fraiera.

"US is falling!Sfârșitul bunăstării în cea mai dezvoltată dintre națiuni!
Criza imobiliară din SUA, urmare a balonului imobiliar, a făcut ca băncile să intre în posesia a 1.679.125 de locuințe ale debitorilor care nu și-au mai plătit ratele. Una din 77 de locuințe din SUA se afla în procedura de executare silită, potrivit Bloomberg.Prețurile caselor continuă să scadă puternic și piața imobiliară este blocată: nimeni nu vrea să cumpere acum o locuință care la anul va fi mai ieftină. Asta nici dacă se vând cu 100 de dolari bucata, așa cum se întâmplă în Detroit, un oraș care se golește puternic de populație.Așa că, pentru a scăpa de excesul de locuințe, băncile donează casele aflate într-o stare proastă sau în zone fără perspective unor ONG-uri sau primării și plătesc pentru demolarea lor.Bank of America, una dintre băncile cu cea mai mare expunere pe piața imobiliară rezidențială din SUA, a executat silit nu mai puțin de 40.000 de locuințe în prima parte a acestui an. Pentru fiecare casă în parte, banca trebuie să plătească impozitele și costurile de întreținere. Așa că a ales să scape, pentru început, de 100 de proprietăți din Detroit și 150 din Chicago, alte 10 orașe urmând să intre în programul BoA până la sfârșitul anului. Banca plătește până la 7.500 de dolari pentru operațiunile de demolare. Dacă terenul pe care se află locuința este dorit de către autoritățile locale pentru dezvoltare, transformarea acestora în spațiu public deschis ori pentru agricultură urbană, atunci băncile plătesc doar 3.500 de dolari pentru demolare. Potrivit purtătorului de cuvânt al băncii, citat de Bloomberg, valoarea de piață a locuințelor ce urmează să fie demolate nu depășește 10.000 de dolari, multe fiind într-o stare suficient de proastă încât efortul material pentru repararea lor să nu merite. Wells Fargo și Fannie Mae deja au început de mai multă vreme să doneze locuințe și fondurile necesare demolării lor. Wells Fargo a donat 26 de case și 127.000 de dolari către Cuyahoga Land Bank, un ONG din Cleveland, Ohio, în timp ce Fannie Mae a vândut 200 de locuințe către același ONG, la prețuri de 1 dolar. Peste acești bani, Fannie Mae, acum agenție aflată în custodia statului, a pus și câte 3.500 de dolari pentru costurile de demolare. Din donațiile de până acum, Cuyahoga Land Bank a strâns 889 de proprietăți din care 700 vor fi demolate în lunile următoare. Nimeni nu are nevoie de locuințele astea, nimeni nu o să le cumpere. Bank of America nu o să poată să-și acopere pierderile, așa că mai bine le donează, mai ușurează puțin bilanțurile și face niște PR”, spune Christopher Thornberg de la Beacon Economics LLC. Băncile pot să obțină deduceri fiscale dacă donează o locuință. Dacă locuința nu este îndepărată cu scopul expres de a fi demolată, atunci deducerile pot să meargă până la valoarea corectă de piață.Există în jur de 13.000 de locuințe abandonate doar în Cleveland și costurile asociate demolării acestora se ridică la 250 milioane de dolari."
http://www.thinkagain.ro/2011/07/27/us-is-fallingsfarsitul-bunastarii-in-cea-mai-dezvoltata-dintre-natiuni/

Overmind
09-01-2011, 03:18 PM
Sistemul la ei a fost creat si adaptat apoi pentru a face foarte usoara pierderea unei locuinte si foarte grea mentinerea uneia in proprietate.
In plus, piata a dictat preturi de cam 10x cat cele normale pentru locuinte, exact pentru a se face mult mai dificila mentinerea lor.