PDA

View Full Version : Deputatii au dat liber in Romania alimentelor modificate genetic!

Stefan B.
05-26-2009, 07:24 PM
link original aici :
http://ziarero.realitatea.net/1243343508-Gata_s-a_votat_Deputatii_au_dat_liber_in_Romania_alimente lor_modificate_genetic

182 voturi "pentru", doua "impotriva" si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic, transmite Agerpres.

2 voturi impotriva?? ce organisme modificate genetic ? cele care sant tolerante la pesticidele Monsanto ? sau cele care au pesticide incorporate genetic, si care nu au fost testate pentru efectele pe termen lung?

Eu sant pentru promovarea stiintei si implementarea ideilor noi, insa de aici pana a juca ruleta ruseasca cu specia umana..

Uite aici un video despre GM foods:

http://video.google.com/videoplay?docid=-4499930634181592531&ei=CPsbSr7-B8r3-Abl0JD2Dg

Stefan B.
06-01-2009, 03:31 AM
Am gasit un articol interesant , pentru cei interesati sa afle mai multe despre pericolele reprezentate de organismele modificate genetic:

http://www.foodmatters.tv/_webapp/The%20Truth%20Is%20Out%20on%20Genetically%20Modifi ed%20Foods%20-%20And%20It%27s%20Not%20Pretty

sper sa va fie de folos,

Stefan

lilith
06-08-2009, 02:25 AM
Am gasit un articol interesant , pentru cei interesati sa afle mai multe despre pericolele reprezentate de organismele modificate genetic:

http://www.foodmatters.tv/_webapp/The%20Truth%20Is%20Out%20on%20Genetically%20Modifi ed%20Foods%20-%20And%20It%27s%20Not%20Pretty

sper sa va fie de folos,

Stefan

am citit articolul, e foarte bine informat.

ceea ce ma gandeam e ca ar fi necesar poate o clarificare mai exacta a ceea ce inseamna codex alimentarius fata de ceea ce e deja in alimentatie.

am pus la cunostinta unele persoane despre codex, si au fost foarte receptive, in timp ce altele au zis ca deja avem legume, fructe, carnuri etc., carora li se injecteaza hormoni de crestere sau sunt folosite tot felul de chimicale.

de aceea cred ca ar fi o idee buna sa se sublinieze diferentele, un fel de before si after.

_tanius
11-25-2009, 10:55 PM
Parlamentarii continua seria deciziilor iresponsabile si sfidatoare la adresa vietii si sanatatii romanilor, pt implementarea directivelor codexului, facand sluj in fata coanei UE.
Azi, romanii au mai primit o dovada de "maturitate" si "grija parinteasca" din partea parlamentarilor:

"Propunerea legislativă privind etichetarea produselor care conţin organisme modificate genetic, adica o lege care obliga producatorii sa afiseze pe alimente care anume dintre acestea contin nocivele OMG-uri, a fost facuta azi 25 nov. 2009 praf in Senatul tarii de catre PSD si PNL .
Concret , primul pas l-a facut Comisia de Agricultura din Senat, condusa de un senator PSD care a dat raport de respingere pentru aceasta lege mai mult decat necesara in opinia mea [ exprimata ca atare si in luarea mea de cuvant din plenul Senatului de azi ] , si "opera " a fost desavarsita in plenul de azi cand senatorii PSD si PNL au votat impotriva legii, astfel incat, romanii sa poata fi otraviti cu alimente ce contin Organisme Modificate Genetic.
Codex Alimentarius este astfel incat odata sustinut in Parlamentul tarii de catre PSD si PNL cei care l-au si bagat pe sest , pe gat, romanilor.

Urmariti traseul legii aici si lista celor care PRETIND ca va reprezinta interesele in Parlament; Asta ca sa stiti sa-i alegeti si data viitoare !

http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=14345&pos=0&NR=L485&AN=2009
"
Articol preluat de pe:
http://www.urbaniulian.ro/2009/11/25/organismele-modificate-genetic-ascunse-de-psd-si-pnl-de-ochii-consumatorilor-romani/

FRATILOR! Se ingroasa gluma! Ce-i de facut? Cum pot fi trasi la raspundere, acuzati de genocid si tradare, vandutii satanei din parlament? :mad:

Stefan B.
11-26-2009, 12:36 AM
Adica, se pot baga organisme modificate genetic in produse, fara a mentiona acest lucru pe etichete??

Asa e in America de multi ani , EU a rezistat impotriva legii doar din motive economice si anume - aceasta fiid o cale convenienta a EU pentru a discredita/opri produsele americane pe piata Europeana.

Dar nici America nu a stat pe loc, si stiu ca au fost presiuni enorme pentru a schimba legislatia in Europa. Presiuni motivate economic cel putin.

In Anglia piata se auto-ajusteaza, de fapt produsele "organice" mentioneaza si garanteaza voluntar absenta organismelor modificate genetic. Dar cum in Romania nesimtirea e la ea acasa, probabil atitudinea va fi sa se faca doar fortat minimum prezentat de lege.. cu tendinta de a degrada chiar si standardele alea joase.

_tanius
11-27-2009, 02:21 PM
Da Stefane, te-ai prins! Cam asa ceva..
Si eu m-am prins de ce au dat acum liber la OMG-uri etichetate nediferentiat de alimentele "fara":
ca sa se razbune pt votul de la referendum, prin care romanul vrea mai putini codosi si tradatori in parlament. Numai ca razbunarea este arma prostului.
Sa vedem cine rade la urma.. :D

_tanius
01-13-2010, 04:26 PM
Ce ziceai Stefane, despre "grija" si "responsabilitatea" oficialilor occidentali, fata de cei din Romanica?
Se pare ca intre timp s-a cam diluat, caci se pregateste pe toate planurile, ofensiva introducerii OMG-urilor pe scara larga.

Iaca cui ofera revista Forbes premiul de "compania anului"!

"11 Ianuarie 2010

Revista Forbes a numit Monsanto, compania responsabila pentru introducerea produselor alimentare modificate genetic în aprovizionarea cu alimente, “Compania a anului”. Pare o gluma, dar din păcate nu este. Compania responsabila de zrobirea familiilor deţinatoare de ferme si care aplica bioingineria alimentara in alimentele cu care ne hranim a primit un premiu de onoare! Poate că aceasta este o glumă de 1 Aprilie facuta in avans…sau poate nu.

Alimentele modificate genetic s-au dovedit a fi nu doar nesănătoase, ba chiar mortale. Procesul de bioinginerie în sine este destul de ridicol. Miliarde sunt cheltuite în fiecare an pentru a modifica genetic aprovizionarea cu alimente. Modificarea genetica a produselor alimentare necesită o manipulare, o alterare efectiva a materialului genetic al culturilor şi / sau seminţelor. Procesul presupune transferul de gene de la un organism la altul, cum ar fi luarea anumitor gene de la un porc şi transferarea la o roşei. Nu numai că această procedură sfideaza natura, dar ea conduce si la o serie de probleme de sănătate.

Din cauza complexităţii structurii genetice a unui organism viu, este imposibil să urmăriţi rezultatele pe termen lung ale consumului de produse alimentare modificate genetic.

Introducerea genelor noi în chiar şi cele mai simple bacterii poate cauza o serie de probleme, subliniind complexitatea chiar şi a celor mai simple organisme. Introducerea de gene noi la organismele extrem de complexe, cum ar fi animale sau culturi este chiar mai riscant.

Atunci când se introduce gena in noua sa gazda, este, în esenţă, imposibil de prevăzut reacţia. Inteligenţa genetica a gazdei ar putea fi perturbata de introducerea genei, putand crea o reacţie adversă. Nu exista nici o modalitate de a afla efectul pe termen lung al produselor alimentare modificate genetic, deoarece există prea multe variabile. Nu este pur şi simplu loc pentru aspecte ştiinţifice, atunci când este vorba de Monsanto.

Monsanto a insistat in mod inexorabil pentru dominaţia la nivel mondial a aprovizionării cu produse alimentare, prin cumpararea concurenţei şi folosirea reglementărilor FDA, pentru a scapa de etichetari directe. De fapt, etichetarea a protejat Monsanto de critica excesiva o buna perioada de timp. Datorita unor criterii permisive la etichetare, produsele alimentare în Statele Unite nici nu trebuie sa aiba clar mentionat ca ar conţine ingrediente modificate genetic. În timp ce ţări precum Australia solicită ca produsele modificate genetic să fie etichetate, dacă ele conţin un ingredient care este mai mult de 1% modificat genetic, în Statele Unite nu exista un asemenea cod de precauţie.

Pe lângă cruciada companiei Monsanto de a interveni in codificarea genetică a produselor alimentare, aceasta a fost acuzata de descărcarea unor cantitati foarte mari de deşeurilor toxice, care includeau PCB [bifenili clorurati], într-un pârâu la vest de Anniston, precum şi descărcarea PCB-urilor în gropi deschise de deseuri.Oameni în această zonă nu au avut nici o idee, şi au continuat să înoate şi să se joace în parau. Substantele au fost clasificate ca fiind niste elementi poluanţi organici persistenţi, ceea ce înseamnă că sunt rezistenti la degradarea mediului. În timp ce poluează puternic mediul înconjurător, aceste substante sunt, de asemenea, extrem de toxice. Producţia de PCB a fost interzisa în 1976 de către Congresul SUA, precum şi de Convenţia de la Stockholm privind poluanţii organici persistenţi, în 2001.

Chiar dacă alimentele-mutanate produse de Monsanto de fapt nu ar reprezenta o ameninţare pentru sănătate, ele nu merită totusi premiul acordat acestora de către revista Forbes. Ei au dat in judecata multe ferme mici de familie şi au monopolizat sectorul agricol folosind culturile modificate genetic. Practicile dezonorante ale companiei Monsanto continua să apara pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume, în ciuda numeroaselor eforturi ale companiei de a le suprima."

Sursa:
http://www.urbaniulian.ro/2010/01/13/regii-nocivelor-omg-uri-declarati-star-in-sanatate-forbes-magazine-declara-monsanto-compania-anului/

Overmind
01-13-2010, 04:38 PM
Ca in multe cazuri, s-a votat iar dupa ureche si/sau interes.
Macar sa fie marcate corespunzator, sa stim ce cumparam. Daca ni le amescteca printre alea naturale e si mai rau.

_tanius
03-18-2010, 05:28 PM
Poate ca e mai intelept sa nu ne mai intrebam ce ar putea urma, ci sa vedem ce putem face efectiv pt a sunta sistemul si intentiile acestuia impotriva omului si a vietii... Iar lista pe care ai inceput-o, draga Ciprian, e mult mai lunga, din pacate..
Iata ce au votat azi europarlamentarii!

" Parlamentarii europeni au refuzat etichetarea „sănătoasă”

Mirabela Anghel
Miercuri, 17 Martie 2010

REFUZ. Parlamentarii europeni au votat astăzi împotriva adoptării la nivel european a unui nou sistem codat de culori – tip semafor (roşu, portocaliu şi verde) pentru etichetarea produselor alimentare.

Cu ajutorul acestuia s-ar fi putut identifica dacă nivelurile principalilor nutrienţi (grăsimi, grăsimi saturate, zahăr şi sare) sunt ridicate, medii sau scăzute.

„În plus, sistemul codificat de culori ar fi acţionat ca un stimulent pentru industria alimentară pentru reducerea nivelurilor de grăsimi, zahăr şi sare din produse”, susţin reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Însă, parlamentarii europeni au votat împotriva adoptării la nivel european a unui astfel de sistem, dar au dorit includerea obligatorie pe eticheta unui produs a ţării de provenienţă!

„Votul de astăzi, din Parlamentul European este dezamăgitor. Parlamentarii europeni au ratat posibilitatea de a face mai accesibilă calea spre o alimentaţie mai sănătoasă. Ne temem că lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor este aproape pierdută. Părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi şi nu mai au timp să citească informaţiile detaliate
(si scrise atat de marunt ca e nevoie de lupa!)
care se găsesc azi pe ambalajele produselor alimentare”, a comentat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România."

Evenimentul zilei Nr. 5824

Dupa urmatoarea stire de pe blogul senatorului Urban, nici senatoriii nu sunt mai breji/treji decat deputatii... Oare cand se vor trezi oamenii ca sistemul e de-a dreptul indarjit impotriva lor si a vietii?

"Pe fondul somnului adanc al societatii civile, si al celor care cred [ inca ] ca Romania nu are nevoie de aceste otravuri chimice numite OMG-uri, iata ca senatorii au decis cu un vot zdrobitor, sa respinga legea care interzicea cultivarea OMG-urilor, fara ca cineva sa aiba vreo reactie sau sa bage de seama acest vot.
Sa mai spuna cineva ca somnul natiunii nu naste monstri !
Propunerea legislativă privind interzicerea cultivării organismelor modificate genetic şi etichetarea unor categorii de produse al carei traseu legislativ poate fi urmarit aici
http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=15107&pos=0&NR=L518&AN=2010
A fost respinsa de Plenul Senatului Romaniei in sedinta din 24 noiembrie 2010, avand dinamica votului de mai jos.
Prezenţi: 105;
Pentru respingerea legii : 98;
Împotriva respingerii legii : 7; [ intre care si votul senatorului Urban ]
Abţineri: 0

Pentru cei care vor sa vada care sunt senatorii care au decis sa dea unda verde organismelor modificate genetic in Romania, accesati acest link
https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=142d92ac-6d81-4007-a1df-adf634290525 "

Overmind
11-25-2010, 11:11 AM
Solutia este sa ne apucam de cultivat iar...
Acum am ajuns sa importam majoritatea alimentelor. E grav. Din granarul Europei am ajuns cosul de gunoi al Europei.

Mugurel
11-30-2010, 01:06 AM
Si ce daca. Toti oameni sunt prosti. Implicit romanii. N-am auzit in istoria lumii de o conspiratie despre care omenirea sa fi fost informata si sa iasa dobitocii in strada si sa blocheze conspiratia aia.
Se intampla lucruri de un absurd greu de imaginat in Romania. Iese cineva in strada? Urla cineva? Sa va spun o teama a mea... In 10 ani vom fi o tara africanizata complet si comunismul va recrea "omul nou" rezultat din copiii celor care raman in tara ( si care fac copii ) si asa ei vor fi la putere in permanenta. Trec legile prin asumare de raspundere. Ce o fi chestia asta nu inteleg! Nu mai avem Pralament, nu mai avem reprezentanti, nu mai avem opozitie. Iese base ca tampitu si ne spune sa muncim nu sa asteptam fericirea de la guvern, iese boc si ne spune acelasi lucru si ei uita ca sunt niste indivizi care nu produc absolut nimic cu exceptia dezastrului national si a africanizarii.
Si noi pe site-ul asta discutam cica asemeni oamenilor "dastepti" care stiu lucruri deosebite si care acceseaza informatii rare.
Si Anastase este tot presedintele Camerei Deputatilor. Ce daca a furat! Si scriem din nou pe bloguri ca suntem indignati ca au bagat codex-ul alimentar. Unde este Ingrid sa ne mai spuna despre reptilienii care au luat controlul Romaniei, ca atunci devenim penibili la nivel inalt.
Cam cat de prosti putem sa fim? Sau nici noi nu avem creierele cu noi? Oare cine ni le-a spalat?
Sunt convins ca nu intelege nimeni rolul sanctiunii in general. Oare daca as avea forta sa spun poporului astuia de dobitoci de multime ( si da fac parte si eu din acest popor de idioti, din acelasi popor a facut parte si Eminescu si multi altii, dar asta face poporul cu atat mai idiot cu cat n-au inteles nimic din ce au vrut oamenii aia ), ei bine, daca i-as spune ca indiferent ce face de aici inainte Guvernul trebuie oricum aruncat din barca tocmai pentru a fi sanctionat pentru ce a facut, oare ar intelege cineva? Macar 1% dintre dobitoci!

_tanius
03-17-2011, 04:48 PM
E un fenomen generalizat la scara planetara, draga Mugurel. Iar "buba", daca nu e "storsa" prin reactie si sanctiuni, tot se va umfla, pana ce va crapa intr-un fel sau altul.

"Agricultura ecologica din UE, greu lovita

Agricultura ecologică a crescut cu peste 50% din 1998 până în prezent, a declarat agenţia de statistici a UE – Eurostat. Din păcate, producătorii de alimente ecologice au primit o nouă lovitură în iunie 2007, când miniştrii UE au stabilit în mod discreţionar, mai mult decât probabil sub presiunea, ca să nu spunem la comanda marilor companii specializate în OMG (organisme modificate genetic), noile reglementări care stabilesc restricţiile pentru etichetarea ca ecologice a produselor.
Cererea pentru hrană fără pesticide sau fertilizatori artificiali a crescut în rândul consumatorilor europeni, ca urmare a scandalurilor din industria alimentară şi a informaţiilor extrem de grave despre noile biotehnologii de modificare genetică, care au început să ajungă la urechile publicului, altfel extrem de dezinformat şi manipulat în probleme alimentare.

Cele 15 state care au aderat la Uniunea Europeana până în 2004 – cu precădere în vestul Europei – au înregistrat creşteri ale culturilor ecologice de la 1.8% în 1998, până la 4.1% in 2005, din totalul exploatărilor agricole, a afirmat Eurostat.
Italia a avut în anul 2005 cele mai întinse terenuri agricole ecologice – 1.1 milioane de hectare (2.7 milioane de acri), urmată de Germania şi Spania cu 0.8 milioane de hectare (1.9 milioane de acri). Marea Britanie cu 0.6 milioane de hectare (1.5 acri) a depăşit la acest capitol Franţa, cu cele 0.5 milioane de hectare (1.2 milioane de acri) – deşi aceasta din urmă are în ansamblu exploatări agricole mai largi.

Cele 25 de state membre au înregistrat în anul 2005 un număr de 6.1 milioane de hectare (15 milioane de acri) de culturi ecologice, a declarat Eurostat. Marimea medie a fermelor ecologice este de 39 de hectare (96 de acri), mult mai mare decat o fermă convenţională a cărei mărime medie este de 16 hectare (39 de acri). Cele mai mari ferme ecologice se găsesc în Slovacia, Republica Cehă şi Marea Britanie, precizează Eurostat.

onform noilor reglementări aprobate de miniştrii UE, logo-ul ecologic poate fi acum folosit (în mod cu totul abuziv, trebuie să o spunem) pentru toate alimentele care au cel puţin 95% ingrediente ecologice. Grupurile care s-au opus alimentelor modificate genetic au fost înfuriate de această manevră a „cozilor de topor“ din parlamentul european, care face ca produsele să poată fi etichetate ca şi ecologice chiar dacă vor conţine până la 0.9% ingrediente modificate genetic, calificate în mod viclean ca „accidentale sau tehnic inevitabile“, dar în cantitate suficientă pentru a provoca îmbolnăviri.

Comisarul UE pentru Agricultură, Mariann Fischer Boel, a afirmat cu o abilitate demnă de o cauză mai bună că „va ajuta consumatorii europeni să înţeleagă exact ce vor cumpăra de pe piaţă“. Ca şi cum asta ajută la ceva... dacă nu li se dă şi posibilitatea să aleagă ce vor să consume.

riends of the Earth Europe şi Greenpeace afirmă că oficialii UE au acceptat ca produsele provenite din agricultura ecologică să se amestece cu extrem de periculoasele pentru sănătate materiale modificate genetic. Asociaţiile de mediu au solicitat reglementări stricte pentru a preveni fenomenul de încrucişare a culturilor modificate genetic cu cele ecologice, care riscă să ducă la distrugerea biodiversităţii, doar pentru ca o mână de industriaşi hrăpăreţi să poată avea în proprietate patentele tuturor speciilor cultivate...

Aşa cum o arată succesul repurtat de agricultura ecologică, oamenii sunt dispuşi să plăteasca mai mult pentru alimente de înaltă calitate, fără OMG“, a declarat Marco Contiero de la Greenpeace. „Atitudinea Comisiei Europene şi a unor state membre faţă de fenomenul de contaminare este una de dispreţ faţă de preferinţele consumatorilor europeni şi pune în pericol întregul sector al agriculturii ecologice“."

http://ecolife.ro/articole/agricultura/agricultura-ecologica-din-ue-greu-lovita.html