View Full Version : Profesorii ameninta cu greva generala
Cristian Calin
04-30-2009, 08:55 PM
Reprezentanţii sindicatelor din Educaţie s-au īntālnit la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu. La final, reprezentanţii profesorilor s-au declarat dezamăgiţi de rezultatul discuţiilor, mai ales că, potrivit acestora, şeful statului a spus că "nu-i pasă" şi pot face "ce vor".
Daca este adevarat, am o singura intrebare pentru presedintele Basescu : de ce iti pasa?
stefan_w
04-30-2009, 09:06 PM
probabil stie ca Romania e falita in 2011. Incep sa adun datele , e din ce in ce mai clar, Romania va fi falita in 2011 , maxim 2012. Probabil basescu stie ca nu sant bani pentru NIMIC, doar santem un stat calcat de FMI!!
vladibalan
04-30-2009, 10:00 PM
Educatia nu este un domeniu prioritar pentru Romania. Prostirea romanilor este probabil intentionata. Mai usor de manipulat...
Chiurtu Carmen
01-15-2010, 01:52 AM
De aprox. 2 saptamani tot aud o chestie....si anume ca base- - -a propus inchiderea Liceelor de arta plastica si muzica...pe motiv ca profesorii de specialitate sunt platiti foarte bine...si ca acele licee cheltuiesc foarte multi bani...
Overmind
01-15-2010, 10:35 AM
Acum se intampla o chestie foarte ilogica: vor sa dea profesori afara, dar de fapt este nevoie de mai multi. Daca-i dau afara, ceilalti vor trebui sa faca orele respectivilor, ore pe care vor fi evident platiti. Deci ii da afara ca sa ce ? Ca banii tot se duc.
Chiurtu Carmen
01-15-2010, 01:23 PM
Nici eu nu inteleg asta....dar la noi in scoala a venit cineva de la inspectorat si a spus treaba asta in scoala....(sunt in Liceul de arta,la arhitectura)
Malasorte
01-15-2010, 02:12 PM
Numai spunem ca deja era lipsa de cadre didactice pt anumite materii, daca mai dam si afara....ehh ei sa aibe buzunarul gros
gushpi
01-15-2010, 02:27 PM
Pt a putea reduce nr de profi, trebuie sa adune mult mai multi copii intr-o clasa!
Eu am "invatat" in sc gen intr-o clasa de 42, apoi in liceu intre alti 39... Am pus in ghilimele deoarece NU AM INVATAT!!! AM TOCIT CA UN PAPAGAL!!!
La facultate a fost, de fapt iluminarea: doar 25 in grupa, iar la seminare/laboratoare jumate din astia! ATUNCI pot spune ca asistentul si proful chiar puteau avea control asupra gradului de implicare al studentului, respectiv asupra masurii in care studentul intelegea ce i se explica!
Acum sta lumea si se mira, dar nu vor sa faca nimic in acest sens! Ar trebui ca "marile sindicate" sa reactioneze DUR, sa opreasca tot in tara asta si sa arate ca le pasa de cum sunt educati copii lor!
La noi NU EXISTA reactie "prin simpatie"! Noi ne lasam parintii sa moara de foame si frig, ne lasam copii sa fie "educati" in turme, lasam sistemul sanitar sa putrezeasca!
Asteptam ca doar oamenii din zona respectiva sa urle... Noi, mieluseii, stam la cald, in speranta ca nu vom avea copii, ca nu ne vom imbolnavi si ca vom muri inainte de varsta de pensionare (ultima cred ca chiar se va intampla).
ingrid
01-16-2010, 02:17 AM
Reprezentanţii sindicatelor din Educaţie s-au īntālnit la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu. La final, reprezentanţii profesorilor s-au declarat dezamăgiţi de rezultatul discuţiilor, mai ales că, potrivit acestora, şeful statului a spus că "nu-i pasă" şi pot face "ce vor".
Daca este adevarat, am o singura intrebare pentru presedintele Basescu : de ce iti pasa?
cristian te rog sa nu te superi, dar nici profesorilor nu le pasa! tu nu vezi ce situatie dezastruoasa exista in invatamant?... nu mai exista daruire pedagogica... au ramas foarte putini profesorii care chiar isi fac datoria... foarte putini! restul intra la categoria "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc!"
pai frate cand eu inca mai eram la generala am avut profesori exceptionali! si acum mai tin minte lectii din generala...
pe cand in ziua de azi, vai si amar... mai degraba se culca cu elevii lor, sau le pun note proaste fara sa se intereseze daca ei chiar au ramas cu ceva! in plus, acum, profesorii isi obliga elevii sa vina la ei la meditatii! daca nu faci meditatie la profesorul in clasa caruia te afli, la copii de la generala ma refer, risti sa ramai corigent!
majoritatea profesorilor au surse suplimentare de venit din meditatii! si nu toti declara toti banii!!! stiu un profesor de matematica care stransese 100.000 de dolari din meditatii in cativa ani!!! si posibil sa nu fie singurul...
ma si mir de nerusinarea cu care cer mariri de salariu! deci... scuze, dar atunci cand o sa vad profesori care chiar isi dau interesul pentru elevii lor si chiar isi dau interesul pentru ca aceste generatii sa fie viitorul sprijin al aceste tari, atunci o sa fiu de acord ca merita o marire de salariu...
cat despre basescu, e un nesimtit! evident... la ce te poti astepta de la un mason ordinar ("adica care" primeste ordine!!! :))) ! :(
ingrid
01-16-2010, 02:22 AM
De aprox. 2 saptamani tot aud o chestie....si anume ca base- - -a propus inchiderea Liceelor de arta plastica si muzica...pe motiv ca profesorii de specialitate sunt platiti foarte bine...si ca acele licee cheltuiesc foarte multi bani...
base e un nenorocit care o sa plateasca pentru faptele lui! sigur ca recomanda inchiderea! lasa ca parlamentarii si sri-stii si toti maharii sa isi umfle buzunarele, pentru ca tinerii trebuie sa moara prosti! ei sigur ca nu vor oameni de cultura in tara asta! cum spunea cineva, media de inteligenta a copiilor romani o depaseste cu mult pe a copiilor din alte tari! deci... ei vor sa ne aduca precum in romanul lui Orwell, "1984"!:) "ei" asta vor!
Chiurtu Carmen
01-17-2010, 04:37 PM
Mi se face greata numai cand il vad....si pe el si pe chiorii aia de pe langa el..
neuronos
01-17-2010, 04:43 PM
stiu un profesor de matematica care stransese 100.000 de dolari din meditatii in cativa ani!!! si posibil sa nu fie singurul...
ma si mir de nerusinarea cu care cer mariri de salariu! deci... scuze, dar atunci cand o sa vad profesori care chiar isi dau interesul pentru elevii lor si chiar isi dau interesul pentru ca aceste generatii sa fie viitorul sprijin al aceste tari, atunci o sa fiu de acord ca merita o marire de salariu...
(
exista persoane din invatamant (in licee de nivel jos) care nu fac meditatii, isi fac treaba bine care sunt mai responsabile decat presedintele . . . ar putea avea cel putin salariul unui politist care la nevoie te bate cu democratia in cap pana te baga in spital !
ingrid
01-17-2010, 05:26 PM
exista persoane din invatamant (in licee de nivel jos) care nu fac meditatii, isi fac treaba bine care sunt mai responsabile decat presedintele . . . ar putea avea cel putin salariul unui politist care la nevoie te bate cu democratia in cap pana te baga in spital !
sunt total de acord cu tine, dar sunt foarte putini acestia!!! foarte putini...
dealtfel, ar trebui sa corectez ce am spus dupa cum urmeaza: cand o sa vad ca marea majoritate a profesorilor isi dau interesul pentru elevii lor, atunci o sa spun ca merita o marire de salariu! :)