PDA

View Full Version : MFP vrea să împrumute de pe pieţele externe 7 miliarde de euro în următorii 3 ani.

Stefan B.
07-30-2010, 02:27 PM
Ministerul Finanţelor continuă goana după bani. Autorităţile au găsit o nouă soluţie, prin care vor să împrumute numai puţin de 7 miliarde de euro pentru a acoperi găurile din buget. Finanţele vor să dezvolte un program de finanţare continuă de pe pieţele externe, cunoscut sub denumirea tehnică de EMTN.

Sursa:
http://ziarero.realitatea.net/1280478791-MFP_vrea_sa_imprumute_de_pe_pietele_externe_7_mili arde_de_euro_in_urmatorii_3_ani

Destul de predictibil. Probabil ca prin 2015 vom ajunge la o datorie publica de 80% din PIB. Problema cea mai grava nu este insa volumul datoriilor (multe tari au mai mult ca noi , procentual din PIB vorbind) ci faptul ca Romania este in situatia unui colaps demografic, prospectele pentru viitor fiid extrem de pesimiste. Cu o forta de munca in cadere libera , numeric vorbind - Romania va creste datoriile pana la punctul de insolventa . Faptul ca se imprumuta masiv in aceste momente nu rezolva absolut nimic din cauzele/radacina problemei.

Dupa unele surse, 300 000 de romani au parasit tara de la inceputul recesiunii. 200 000 din ei probabil ca nu vor mai reveni pe piata de munca. Ca o ironie a sortii, partidele la putere se bat cu mana in piept ca somajul nu a crescut mult in timpul recesiunii. Sigur ca nu a crescut, oamenii pleaca din ROmania pe capete. A scazut doar numarul total al salariatilor , la un nivel minim istoric.

Eu personal voi reveni in Romania dar este imporobabil ca voi contribui cu taxe si impozite, planuind de pe acum un stil de viata cat mai auto-suficient..

ela
08-02-2010, 02:26 AM
nu am de gind sa platesc taxe ptr buzunarele hotilor ! mai bine mor !in scurt timp se intra in colaps incapacitate de plata ! max 2 ani

ela
08-02-2010, 02:27 AM
fac numai imprumuturi dar cine le va plati inapoi si cum?