PDA

View Full Version : Gigacaloria explodează. Află aici cāt va costa la iarnă.

Stefan B.
07-29-2010, 12:48 AM
Eliminarea subvenţiilor pentru termoficare va scumpi gigacaloria cu 80 % dublānd costul īntreţinerii, la iarnă.

sursa:
http://ziarero.realitatea.net/1280327256-Galati_Gigacaloria_explodeaza_Afla_aici_cat_va_cos ta_la_iarna

Incepe decimarea , in special a pensionarilor. Cred ca cel putin jumatate de milion de pensionari nu reusesc sa iasa din iarna asta. Sa speram ca va fi o iarna blanda.. ca daca e ca anul trecut va fi jale.

Overmind
07-29-2010, 11:24 AM
La mine in oras dupa noile tarife ar iesi 790 RON pentru ap. cu doua camere. La 3, peste 1000 RON.

Stefan B.
07-29-2010, 03:09 PM
Pai multi pensionari au sub 800 de lei pe luna, deci chiar si in cazul unei garsoniere va fi dezastru. Pai in cazul asta e mai rentabil sa renunti , si sa ai un mini-calorifer electric de 500 watts (sau lampa cu halogen) care sa mearga on/off . Uite:

Daca pretul unui KW este 20 de euro-centi (in UK atat e tariful de zi, ala de noapte e cam 5 centi dar mai bine consideram tariful scump ), inseamna ca o sursa de caldura de 500 watts care merge 12 ore pe zi va folosi 6 KW, adica 1.2 euro pe zi. Sub 40 de euro pe luna. Se poate folosi in conjunctie cu o patura electrica, care consuma de 4 ori mai putin decat un TV vechi dar care te poate tine cald.

Stefan

Overmind
08-10-2010, 05:35 PM
Majoritatea au decis sa se deconecteze de la caldura.
Electric deja iese mult mai ieftin.